شناسهٔ خبر: 70588518 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ایلام؛

آموزش‌های مراکز فنی و حرفه‌ای دانش بنیان شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام در نشست کارگروه توسعه مهارت آموزی استان که با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان فنی حرفه‌ای کشور برگزار گردید، گفت: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باید به سمت آموزش‌های نوین، نظیر هوش مصنوعی استارتاپ‌ها و آموزش‌های دانش بنیان حرکت کند.

صاحب‌خبر -
                              آموزش های مراکز فنی و حرفه ای دانش بنیان شود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز ایلام؛ عباسی در نشست کارگروه مهارت استان که با حضور رئیس سازمان فنی حرفه‌ای کشور برگزار شد بر لزوم آموزش‌های فنی حرفه‌ای در دانش‌های نوین نظیر هوش مصنوعی، استارتاپ‌ها و آموزش‌های دانش‌بنیان تاکید کرد و گفت: برنامه‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای باید متناسب با جغرافیای هر استان تنظیم شود.
 
وی با اشاره به اینکه به منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی مراکز تولیدی، خدماتی، اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها باید پل ارتباطی با آموزش‌های فنی حرفه‌ای برقرار کنند، افزود: باید از ظرفیت بخش‌های غیر دولتی مانند اتاق‌ها و انجمن‌های کارگری و بازرگانی و کارفرمایان در راستای تامین و تجهیز و رفع نیاز‌های فنی و حرفه‌ای استفاده شود. 
 
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام یکی از مهمترین بحث‌های اشتغال زایی را بحث اشتغال روستایی و نواحی مرزی دانست و بیان داشت: برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان و همچنین جلوگیری از تبعات و ناهنجاری‌های اجتماعی که بحث مهاجرت می‌توان داشته باشد،  می‌توان از این ظرفیت برای توسعه مهارت آموزی در مناطق عشایری و روستایی و مرزی استفاده کرد.
 
وی ادامه داد: سمت و سوی دنیا در حال حاضر به سمت روش‌های  دانش‌بنیان و استارتاپ و مباحثی مانند هوش مصنوعی است که می‌طلبد با مهارت‌های فنی و حرفه‌ای و روش‌های آموزشی آنها به این سمت بروند و خودشان را با شرایط جدید منطبق کنند. 
 
عباسی، ظرفیت طرح تملک دارایی‌های استان در دستگاه‌های اجرایی را از راه‌های مناسب جهت توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای دانست و ادامه داد: استفاده از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی و آموزشی برای توسعه و روش‌های آموزشی نوین فنی و حرفه‌ای به فراسوی مرز‌های سرزمینی مانند کشور عراق که به شدت به خیلی از این آموزش‌ها نیاز دارد از اهمیت خاصی برخوردار است.
 
در ادامه این نشست معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور عنوان کرد: میزان تغییرات نرخ بیکاری افراد با تحصیلات پایه افراد با تحصیلات عالی در کشور‌های مختلف  متفاوت است و این موضوع نشانگر وجود یک عنصر کلیدی به نام مهارت است.
 
محمدی افزود: پیش بینی می‌شود طی پنج سال آینده ۴۴ درصد از مهارت‌های کلیدی نیروی کار دستخوش تغییر شوند. وی عنوان کرد: همچنین با استفاده از دیجیتال بازاریابی در پلتفرم دیجی‌کالا به فروش محصولات صنایع دستی با کیفیت توسط مهارت جویان و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای اقدام شده است.
 
محمدی تاکید کرد: ارائه کارگاه‌ها و تجهیزات عملی، برگزاری دوره‌های  تخصصی و پیشرفته و صدور گواهینامه های مهارتی معتبر در مراکز فنی و حرفه‌ای کشور از اهداف مهم سازمان است.
 
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور یادآور شد: ارائه آموزش‌های مهارتی در قالب دیپلماسی مهارت برای متقاضیان مهارت آموزی از کشور عراق، ایجاد مجتمع‌های مهارتی، ایجاد قرارگاه و مجتمع‌های مهارتی ویژه نیرو‌های مسلح و راه اندازی کارگاه تخصصی ماشین آلات از مهمترین برنامه‌های سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در سال جاری است.