به گزارش خبرنگار ایکنا، آیین آغاز همایش ملی فقیه سالک، آیتالله آقا مجتبی تهرانی، امروز چهارشنبه در مجموعه حوزوی امام رضا(ع) برگزار شد.
حجتالاسلام حسین تهرانی، فرزند مرحوم آیتالله مجتبی تهرانی در این مراسم بیان کرد: وجوهی را که سبب شد مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی نسبت به دیگر و علما و روحانیون متمایز شود تنها در بعد علمی ایشان نبود گرچه ایشان در فقه، اصول، اخلاق، عرفان، تفسیر، فلسفه و کلام مجتهد و صاحبنظر بود، اما وجه تمایز ایشان به این موارد نبود بلکه یکسری جنبه شخصی و اجتماعی ایشان بود.
وی ادامه داد: ایشان فردی بسیار متدین و متشرع بود و مرّ شرع را در کل زندگی رعایت میکرد. حاج آقا مجتبی مقدس نبود، اما متشرع بود و اهل افراط و تفریط نبود بلکه معتدل بود؛ متعبد، متعهد و وظیفه شناس بود و نسبت به مسائل مالی بسیار مقید بود. رعایت این امور به ایشان معنویت میداد.
حجتالاسلام تهرانی افزود: ایشان در زندگی شخصی بسیار مراعات میکردند و از بیتالمال و از امور حکومتی و دولتی پرهیز داشتند. حب شهرت، ریاست، رسانهای شدن، دیده و شنیده شدن و مرجعیت به هیچ وجه نداشتند از این مسائل پرهیز میکردند. نورانیت از کنار این مسائل میآید و متهذب واقعی بودند وقتی این موارد از دل خالی شود حب اهل بیت(ع) در دل جای میگیرد.
وی تصریح کرد: مرحوم آقا مجتبی تهرانی نسبت به مسائل اجتماعی بسیار تیزبین و تیزهوش بودند و تمام تلاششان تربیت جوانان بود. ایشان معلم اخلاق نبودند بلکه مربی اخلاق بودند و شاگرد تربیت میکردند. حاجآقا مجتبی تهرانی اول خود را ساخته بود و به همین دلیل کلام و رفتارشان اثرگذار بود؛ زیرا نفس الهی بسیار اثرگذار است.
پرهیز از بیتالمال
محسن اسماعیلی، حقوقدان در ادامه این همایش بیان کرد: حاج آقا مجتبی تهرانی از استفاده بیتالمال بسیار پرهیز داشتند و همه آنچه که در حال انجام است بدون کمک دولتی و بیتالمال است. ایشان زهد بسیاری داشتند و از شهرت پرهیز میکردند.
وی افزود: وارستگی و پیوستگی ایشان به خدا علت نفوذ ایشان در دلها و قلبها بود و بیشتر به جای اینکه دنبال کیستی ایشان باشیم باید به دنبال چیستی ایشان باشیم.
در انتهای این مراسم از مجموعه اخلاق الهی؛ آثار مرحوم آیتالله حاجآقا مجتبی تهرانی رونمایی شد.
انتهای پیام