به گزارش راهبرد معاصر، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه امروز چهارشنبه ۱۲ دی ماه ۱۴۰۳ در آئین بزرگداشت روز علوم انسانی اسلامی و چهارمین کنگره بین المللی استاد فکر، مرحوم آیت الله مصباح یزدی (ره)، اظهار داشت: در مکتب اسلام عزیز، مقام عالم بسیار رفیع و بلند مرتبه است؛ «مداد العلماء افضل من دماء الشهدا» علامه مصباح، عالمی بودند که در تمام عمر شریف خود به جهاد در عرصههای گوناگون اهتمام داشتند. او در جهاد فرهنگی، در مبارزه با فساد، طاغوت، دشمنان اسلام، منحرفین و شبههافکنان طلایهدار بودند.
رئیس قوه قضائیه با تبیین و تشریح شخصیت جامعالاطراف آیتالله مصباحیزدی گفت: علامه مصباح به تربیت و تعلیم انسانهای فرهیخته، زمانشناس و با بصیرت و همچنین ایجاد ساختارها و تشکیلاتی برای توسعه و بسط نظریههای دینی مرتبط با اسلام ناب اهتمام ویژه داشتند.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: علامه مصباح علاوه بر آنکه در تمام صحنههای انقلاب حضوری فعال داشتند، وجهه همت خود را صرف پژوهش و تحقیقات جهت توسعه نظریههای دینی نیز کردند و در همین راستا، دفتر همکاری دانشگاه و حوزه را تشکیل دادند و به تأسیس بنیادها و موسسههایی نظیر باقرالعلوم (ع) و امام خمینی (ره) همت گماشتند.
رئیس عدلیه گفت: علامه مصباح یک فقیه نامدار و یک فیلسوف بزرگ و اندیشمند متفکر بود؛ علامه مصباح خود را محدود و منحصر به یک جمع یا طبقه یا محیط جغرافیایی خاص نکردند بلکه با علما و اندیشمندان کشورهای مختلف در ارتباط فکری و نظری بودند و اندیشههای منبعث از اسلام ناب را ترویج میکردند.
قاضیالقضات بیان داشت: علامه مصباح به خودسازی، توجه ویژهای داشتند و بر همین مبنا توانستند انسانهای فرهیخته و مقاومی را تربیت کنند. شخصیتهایی که با علامه مصباح، مُجالست و مُصاحبت داشتند بیش از دیگران در صراط مقاومت، ایستادگی و پایمردی در مسیر حفظ ارزشها، اهتمام دارند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: آیتالله مصباح یزدی در عرصه مقابله با آمریکا و رژیم کودککش و جنایتکار صهیونیستی، شاگردانی مسلح به سلاح علم، تقوا و استقامت را تربیت کردند. حاج قاسم سلیمانی که جهادگر بزرگ عصر ما هستند به علامه مصباح ارادت داشتند و با او مأنوس بودند. وقتی در معرکه یا خارج از معرکه، گره یا مشکلاتی پدید میآمد، حاج قاسم از علامه مصباح استمداد میطلبید.
رئیس دستگاه قضا گفت: شهید سید حسن نصرالله مجاهد کبیر عصر ما، تعابیر بلندی در خصوص علامه مصباح دارند؛ در ساختار فرهنگی حزبالله، از نوشتهها و تعلیمات علامه مصباح بسیار بهره گرفته میشود.شهید نصرالله از علامه مصباح برای سفر به لبنان دعوت به عمل آوردند و پس از جلساتی که در لبنان برگزار شد، دستاندرکاران حزبالله اعلام کردند که برای استمرار جریان مقاومت، بیش از ادوات و تجهیزات نظامی و اطلاعاتی، به بهرهگیری از اندیشههای اسلام ناب از لسان علامه مصباح نیاز است.
رئیس عدلیه بیان داشت: علامه مصباح در ولایتمداری نیز ممتاز و الگو بودند؛ شهید سیدحسن نصرالله تصریح داشتند که بخشی از ولایتمداری کمنظیر خود را از آیتالله مصباح یزدی آموختند و بر همین مبنا، در مقابلهی قدرتمندانهتر با طواغیت و مستکبران، مصممتر شدند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار کرد: علامه مصباح با منطق، برهان عقلی و متانت، پاسخگوی شبههافکنان بودند و در بیان حق و دفاع از حق، صراحت لهجه داشتند و این همان چیزی است که بدخواهان، دشمنان، جاهلان و حسودان نمیتوانستند تحمل کنند، از همینرو به تخریب، تخطئه، توهین و تحقیر روی میآوردند. علامه مصباح با ملحدین نیز بر مبنای مبانی خود آنها مجادله و مقابله فکری و نظری میکرد و آنان را قانع و مغلوب میساخت.
رئیس قوه قضائیه گفت: همه آنهایی که به علامه مصباح نزدیک بودند و یا با ایشان زاویه داشتند، اما در محضرشان حاضر شدند، تصریح دارند که آیتالله مصباح یزدی در اخلاص، ایمان، ولایتمداری، تواضع، علم و سادهزیستی ممتاز هستند.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: امروز جای خالی علامه مصباح بسیار احساس میشود و ما در شرایط کنونی شدیداً به فکر و اندیشه او نیاز داریم؛ البته میتوانیم برای جبران این خلاء، از میراث علامه بهره بگیریم.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا حجتالاسلام والمسلمین «خسروپناه» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سخنانی بیان داشت: علامه مصباح یزدی یک حکیم، فیلسوف و پارسای برجسته بودند که در منظومه فکری ایشان، «حکمرانی علم و اجرا» کاملاً محسوس بود.
وی افزود: فراگیری علوم حوزوی و علوم جدید با بهرهگیری از حکیمان فقیه و مجتهد، سلوک معنوی تحت نظر عارفان الهی، تفکر و روحیه انتقادی، روشمند بودن دانش و علم، نظریه پردازی در حوزههای مختلف، آیندهنگری به ویژه در رابطه با تحول در حوزههای علمیه، شاگرد پروری، مدیریت علمی و اجرایی، سیاستمداری ولایی، ولایت مداری، غیرت دینی و پاسخگویی به شبهات، اخلاص در بینش، مَنش و کُنش و همچنین مجاهدت همیشگی در صحنههای مختلف، از جمله ویژگیهای برجسته علامه مصباح یزدی بودند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: علامه مصباح یزدی یک ایدئولوگ بزرگ بودند و من لحظهای در این مرد بزرگ هوای نفس مشاهده نکردم.
همچنین حجتالاسلام «علی مصباح یزدی» فرزند مرحوم علامه مصباح یزدی و عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) طی سخنانی اظهار کرد: علامه مصباح یزدی حقیقتاً یک خادمِ علم و استادِ فکرِ برجسته بودند.
وی عنوان کرد: نامگذاریِ روز ۱۲ دی از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی به نام روز بزرگداشت علامه مصباح یزدی و علوم انسانی اسلامی، یک نامگذاری به حق و به جاست که نقش برجسته آیتالله مصباح یزدی به عنوان پیشگام اسلامی سازی علوم انسانی در عصر اخیر را به ما گوشزد میکند./ مهر
∎