به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران مؤسسه بیوتکنولوژی مولکولی آکادمی علوم اتریش (IMBA) موفق شدند نقش کمپلکس HUSH را در تنظیم اپیژنتیک و عملکرد مغزی شناسایی کنند، این کمپلکس که گذشته در خاموشسازی عناصر تکراری ژنتیکی در پستانداران شناخته شده بود، تأثیرات جدیدی بر رشد مغز و تمایز نورونها نشان داده است.
«آسترید هاگلکرویز» مدیر این پروژه اظهار کرد: کمپلکس HUSH با استفاده از پروتئینهای MPP8 و MORC2A، نقش مهمی در تنظیم پروتوکادهرینها دارد. این ژنها پروتئینهایی را در سطح نورونها تولید میکنند که در ایجاد ارتباط صحیح بین نورونها نقش دارند.
وی افزود: حذف این پروتئینها در مدلهای حیوانی موجب افزایش اندازه مغز، تغییر در معماری مغزی و اختلال در رفتار موشها شد.
این تیم همچنین از ارگانوئیدهای مغز انسان برای بررسی نقش پروتئینهای MPP8 و MORC2 استفاده کرد، نتایج نشان داد که فقدان این پروتئینها موجب افزایش تعداد پروتوکادهرینهای خوشهای و اختلال در هویت نورونی در سلولهای مغز انسان میشود.
یافتههای این پژوهش تأثیر بالقوهای بر درک بهتر مکانیسمهای اپیژنتیکی دارد که در بیماریهای عصبی، رشد غیرطبیعی مغز و اختلالات روانی نقش دارند.
«یوزف پنینگر» یکی از نویسندگان این پژوهش گفت: این نتایج درک ما از نحوه تنظیم پروتوکادهرینها و تأثیر آن بر تکامل مغز و سلامت سیستم عصبی را گسترش میدهد، این پژوهش راههای جدیدی برای مطالعه بیماریهای مرتبط با سیستم عصبی و همچنین شناخت بهتر مکانیسمهای تکامل مغز باز میکند.