شناسهٔ خبر: 70572581 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفا آنلاین | لینک خبر

نوع جهش‌یافته ویروس آنفلوانزا می‌تواند کشنده باشد

اکثر شهرها و استان‌های کشور درگیر ویروس آنفلوانزا شده‌اند میزان شیوع ویروس آنفلونزا به ۲۲ درصد رسیده است

صاحب‌خبر -

شفاآنلاین سلامت>فوق تخصص بیماری‌های عفونی، معتقد است: بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تزریق واکسن است. پیک آنفلوانزا تا اردیبهشت‌ماه در کشور برقرار است و افراد باید هرچه زودتر اقدام به تزریق واکسن کنند.

به گزارش  شفا آنلاین همه‌گیری آنفلوانزا در کشور به مرز هشدار رسیده است. بنا بر گفته مسئولان وزارت بهداشت و درمان، میزان ابتلای افراد به این بیماری در روزهای گذشته روندی رو به رشد داشته است. در حال حاضر طبق آمارهای رسمی در خراسان شمالی بیش از دو هزار نفر با علائم بیماری تنفسی بستری شده‌اند.

در گیلان آمار مبتلایان روزانه افزایش پیدا کرده، تعدد مبتلایان در شهر اصفهان نیز افزایش چشمگیری داشته است. در کردستان و دیگر شهرها هم آمار ابتلا رو به افزایش است. در حال حاضر تهران نیز با تعداد بالای موارد ابتلا درگیر است و اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند، ممکن است مشکلاتی در پروسه درمان بیماران ایجاد شود. مساله اینجاست که تجربه کرونا نشان داده وقتی تعداد مبتلایان از ظرفیت بیمارستان‌ها فراتر می‌رود مشکلات عمده‌ای در پروسه درمان پیش می‌آید.

 

انتقال سریع ویروس آنفلوانزا

به گفته متخصصان، ویروس آنفلوانزا از طریق سرفه و تنفس در فاصله‌ای کمتر از یک متر انتقال پیدا می‌کند به همین دلیل مردم باید با رعایت نکات بهداشتی از ابتلای خود جلوگیری کنند. وزارت بهداشت و درمان اعلام کرده طی دو ماه گذشته رصد ویروس آنفلوانزا در کشور نشان از افزایش تدریجی و شیوع این بیماری در بین افراد داشته است. میزان شیوع هم‌اکنون به بیش از 22 درصد رسیده و بسیاری از مراکز درمانی با حجم چشمگیری از مراجعه بیماران مواجه شده‌اند.

آمار مرگ‌ومیر آنفلوانزا در کشور

روز دوشنبه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان از مرگ ۹ بیمار مبتلا به آنفلوانزا در این شهرستان خبر داد. موارد مرگ‌ومیر در استان‌های دیگر و تهران نیز وجود داشته اما هنوز آمار رسمی در این زمینه اعلام نشده است. 

پیک آنفلوانزا تا اردیبهشت ادامه دارد

مینو محرز، فوق تخصص بیماری‌های عفونی، می‌گوید: «بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تزریق واکسن است. پیک آنفلوانزا تا اردیبهشت‌ماه در کشور برقرار است و افراد باید هرچه زودتر اقدام به تزریق واکسن کنند.»

 

او در پاسخ به این سوال که آیا زمان تزریق واکسن نگذشته است توضیح می‌دهد: «این باور که تزریق واکسن آنفلوانزا زمان دارد و بعد از آن تاثیری نخواهد داشت باور اشتباهی است؛ با توجه به اینکه ما الان در پیک این بیماری به سر می‌بریم، قبل از هر چیز تزریق واکسن باید در دستور کار قرار گیرد.»

 

محرز همچنین در جواب این سوال که این ویروس چقدر می‌تواند کشنده باشد می‌گوید: «متاسفانه این ویروس برای همه خطرناک است چه کودکان چه سالمندان و دیگر افراد جامعه هر کسی می‌تواند درگیر شود و البته برای افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند خطرناک‌تر خواهد بود. نوع جهش‌یافته این ویروس ممکن است در برخی افراد منجر به مرگ شود.»

میزان بستری‌ها بسیار زیاد است/ ویروس آنفلوانزا هر 10 سال جهش پیدا می‌کند

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این پرسش که میزان بستری بیماران در حال حاضر چقدر است و آیا ممکن است مراکز درمانی دچار مشکل شوند می‌گوید: «متاسفانه همین الان هم میزان بستری‌ها بسیار زیاد شده است. اگر این روند ادامه پیدا کند، ممکن است در ارائه خدمات درمانی دچار مشکل شویم به همین خاطر است که مردم باید هرچه زودتر برای زدن واکسن اقدام کنند.»  

او می‌افزاید: «آنفلوانزا به خطرناکی کووید نیست اما مساله اینجاست که این ویروس هر 10 سال یک‌بار جهش پیدا می‌کند و الان هم نوع جهش‌یافته آن در حال انتشار است و تنها ایران نیست که درگیر شده، در اکثر کشورهای اروپایی نیز میزان ابتلا افزایش یافته و حتی مقامات بهداشتی آمریکا نیز در این زمینه هشدار داده‌اند.»

آلودگی هوا در انتشار بیماری‌های تنفسی موثر است

منوچهر یزدی، متخصص بیماری‌های داخلی، نیز در پاسخ به این سوال که آلودگی هوا چقدر می‌تواند در انتشار و شدت بیماری آنفلوانزا تاثیر داشته باشد به تجارت‌نیوز می‌گوید: «وقتی از بیماری‌های تنفسی صحبت می‌کنیم، قطعاً آلودگی هوا هم در آن تاثیر بسزایی دارد.»

او ادامه می‌دهد: «آنفلوانزا هم یک ویروس تنفسی به حساب می‌آید و آلودگی بیش از حد هوا می‌تواند زمینه ابتلا به بیمار را در افراد بیش از پیش فراهم کند. سیستم تنفسی فرد بر اثر تنفس در هوای آلوده آسیب‌پذیر می‌شود و در این شرایط مردم به‌راحتی در معرض ابتلا به بیماری قرار می‌گیرند.»

نوع جهش‌یافته ویروس آنفلونزا میزان کشندگی بیشتری دارد

 

یزدی نیز در جواب این سوال که آنفلوانزا تا چه حد می‌تواند کشنده باشد توضیح می‌دهد: «متاسفانه نوع جهش‌یافته این ویروس که الان در اکثر دنیا شیوع پیدا کرده میزان کشندگی بیشتری دارد، البته این بدان معنا نیست که مانند کرونا مرگ‌ومیر بالایی داشته باشد اما برای افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند یا به مشکلات تنفسی و قلبی مبتلا هستند می‌تواند خطرناک باشد.»

لینک کپی شد لینک کوتاه: https://shafaonline.ir/001UIt