شناسهٔ خبر: 70568235 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

بهترین روش تهیه لوله مانیسمان بدون درز چیست؟

لوله مانیسمان، لوله بدون درز و مقاومی است که به سه روش تولید می‌شود. روش سنبه‌کاری چرخشی، روش گریز از مرکز و پاششی از راه‌های تولید این لوله‌های فولادی هستند.

صاحب‌خبر -

رایج‌ترین روش تولید سنبه‌کاری چرخشی است. طی این روش اول شمش‌های فولادی را برش داده و سپس حرارت می‌دهند. سپس توسط شلیک یک سنبه به درون آن، حفره ایجاد می‌شود. پس از آن فرآیند سرد کردن و بسته‌بندی طی می‌شود. هر سه روش برای تولید لوله مانیسمان  مورد استفاده قرار می‌گیرد، ولی هرکدام خواص متفاوتی برای لوله بدون درز ایجاد خواهند کرد.

فرآیند تولید لوله مانیسمان

روش‌های متفاوتی برای تولید لوله مانیسمان وجود دارد و به همین دلیل می‌توان تفاوت قیمت‌های این لوله‌های بدون درز را در بازار توجیه کرد. در اواخر قرن نوزدهم، مانیسمان لوله‌های بدون درز را به روش مخصوصی تولید کرد. که در این قسمت با آنها آشنا می‌شویم:

روش سنبه‌ کاری چرخشی در لوله مانیسمان

لوله‌های مانیسمان به‌ روش‌های گوناگونی تولید می‌شوند. در حالت کلی برای تولید این لوله‌های بدون درز شمش فولادی را به شکل لوله در می‌آورند. فرایند تولید با روش سنبه‌کاری چرخشی به صورت خلاصه به شرح زیر است:

  • حرارت‌دهی: در کوره‌های قوسی به شمش‌ها حرارت می‌دهند.
  • دستگاه الانگیتور: با این دستگاه شمش‌ها را گرد می‌کنند.
  • شلیک سنبه: سنبه‌ای به طول 12 متر به درون شمش شلیک می‌کنند.
  • تاب‌گیری: در این مرحله چین‌وچروک‌های لوله صاف می‌شود.
  • کشش: لوله را تا 24 متر می‌کشند.
  • سرد کردن: لوله را با فرآیندهای خاصی سرد می‌کنند.
  • آزمایش: لوله‌ها را برای اطمینان از بدون ایراد بودن تست می‌کنند.
  • پولیش‌کاری: با پولیش‌کاری لوله‌ها با روغن از زنگ‌زدگی آن‌ها جلوگیری می‌کنند.
  • بسته‌بندی: لوله‌های بدون درز را بسته‌بندی و بارگیری می‌کنند.

مرحله اول: گرما دادن به شمش ها

در اولین مرحله تولید لوله بدون درز با روش سنبه‌کاری به برش شمش‌های فولادی به شکل برش‌های بزرگ می‌پردازند. سپس شمش‌ها را داخل کوره‌های قوسی قرار می‌دهند تا گرم شوند‌. بدین ترتیب دمای شمش‌ها به دمای مناسب برای انجام مرحله بعدی می‌رسند.

پس از آن با استفاده از دستگاه الانگیتور یا همان آهنگیر سطح شمش‌ها را گرد می‌کنند. با استفاده از این دستگاه می‌توان سطح شمش‌ها را صاف و یکدست کرد.

مرحله دوم: سنبه کاری

در مرحله دوم تولید لوله مانیسمان به این روش، روی لوله‌ها توسط دستگاه، سوراخ ایجاد می‌کنند. این سوراخ‌ها به عنوان مسیری برای عبور سیال در داخل لوله‌ها ایجاد می‌شود‌. پس از آن سنبه را به درون شمش فولادی شلیک می‌کنند. طول این سنبه 12 متر است. بدین ترتیب شمش به یک لوله بدون درز تبدیل می‌شود.

مرحله سوم: تاب گیری و صافکاری

در مرحله سوم به تاب‌گیری و صافکاری لوله‌ها می‌پردازند. طی این فرآیند سطح داخل لوله صاف و یکدست و بدون چین و چروک می‌شود‌. لوله را تا طول 24 متر می‌کشند. کشش لوله نیز باعث به نمایش در آمدن طول، قطر و ضخامت دقیق آن می‌شود.

مرحله چهارم: برش دادن لوله ها

در مرحله نهایی تولید لوله مانیسمان، لوله‌های بدون درز را در اندازه‌های موردنظر برش داده و پس از آن بسته‌بندی می‌کنند. سپس آزمایش‌ها و تست‌هایی روی لوله‌ها انجام می‌شود تا از بی‌عیب‌و‌نقص بودن آن‌ها مطمئن شوند.

تولید لوله مانیسمان با روش نیروی گریز از مرکز

برای تولید لوله بدون درز با نیرو گریز از مرکز مواد مذاب را درون یک قالب استوانه‌ای می‌ریزند. پس از آن استوانه با سرعت بسیار بالایی می‌چرخد‌. اکثرا از این روش برای تولید لوله‌هایی با ضخامت زیاد و طول کوتاه بهره می‌گیرند‌.

اگر در راستای شعاعی لوله‌ها خواص گرادیانی هم مدنظر باشد، فقط می‌توان از این روش برای تولید آن استفاده کرد. در روش نیروی گریز از مرکز پس از ریختن مواد مذاب داخل قالب، مذاب به سمت خارجی قالب متمایل شده و از دیواره قالب انجماد آغاز می‌شود‌.

تولید لوله مانیسمان با روش پاششی

روش پاششی از دیگر راه‌ها برای تولید لوله مانیسمان است؛‌ در این روش از محفظه‌ای پر از گاز نیتروژن بهره می‌گیرند. بدین صورت که هنگام چرخش لوله، نیتروژن روی لوله پاشیده می‌شود‌. در این فرآیند که زیاد هم مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، ابتدا موادی که می‌خواهند بدنه لوله از آن جنس باشد، را درون محفظه حاوی نیتروژن می‌ریزند.

سپس با چرخش لوله، مواد روی آن پاشیده می‌شود. ضخامت داخلی لوله با قطر این میله مشخص می‌شود‌. برای کنترل ضخامت دیواره لوله بهترین روش کنترل مقدار مواد مذاب پاششی است. هرچه این مواد بیشتر باشد، به همان نسبت ضخامت قطر لوله هم افزایش پیدا می‌کند. مراحل تولید لوله مانیسمان بدون درز با روش پاششی از مرکز به ترتیب به شرح زیر است:

  • مرحله اول: ذوب مواد
  • مرحله دوم: ریختن مواد مذاب درون محفظه لوله شکل
  • مرحله سوم: چرخش لوله
  • مرحله چهارم: پاشیدن نیتروژن روی لوله در حال چرخش

لوله مانیسمان از کجا بخریم؟

چنانچه قصد خرید لوله مانیسمان با بهترین کیفیت و تضمین اصالت کالا را داشته باشید، آهن یک می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد. گروه بازرگانی آهن یک (فولاد اکسین اتحاد) با بیش از یک دهه تجربه در زمینه تامین و توزیع آهن‌آلات، با ارائه گسترده انواع مقاطع و ورق‌های فولادی، اتصالات، شیرآلات صنعتی و سایر تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، ساختمان و آب‌رسانی، پاسخگوی نیاز تمامی مشتریان است.این شرکت علاوه بر ارائه قیمت روز و موجودی کالا در وبسایت خود، مشاوره تخصصی در زمینه خرید را نیز به مشتریان ارائه می‌دهد.

سخن پایانی

لوله‌ مانیسمان به دلیل ویژگی‌های خاص خود نظیر مقاومت در برابر اسید، مواد قلیایی، دمای بالا، زنگ‌زدن و... در صنایع بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد‌‌. لوله‌های بدون درز به دلیل عدم جوشکاری هنگام تولید مقاومت بیشتری نسبت به سایر لوله‌های درزدار از خود نشان می‌دهند. تفاوت در قیمت این لوله‌ها به دلیل تقاوت در روش تولید آن‌ها هم می‌تواند باشد.

آهن یک با ارتباط مستمر با مشتری از لحظه سفارش تا تحویل کالا، سبد متنوعی از محصولات شامل کلیه آهن‌آلات صنعتی و ساختمانی، شیرآلات و اتصالات را به صورت عمده و جزئی به صنایع و پروژه‌های مختلف عرضه می‌کند.جهت خرید هر یک از محصولات ذکر شده، تنها کافیست با مجموعه تماس حاصل کنید یا شعبه حضوری آهن یک مراجعه کنید.

"این مطلب تبلیغاتی است"