شناسهٔ خبر: 70564296 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مصادیق تخلفات تبلیغاتی در انتخابات شورا‌ها مشخص شد

مجلس شورای اسلامی تخلفات تبلیغاتی انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا را تعیین کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۱ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در خصوص طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران، با مفاد ماده ۳۹ طرح مذکور با ۲۴۴ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و بدون رأی ممتنع از مجموع ۲۵۴ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

براساس ماده ۳۹ طرح مذکور؛ یک ماده به شرح زیر به عنوان ماده ۷۰ مکرر ۵ به قانون الحاق می‌شود:

ماده ۷۰ مکرر ۵- به‌منظور پیشگیری از ارتکاب جرائم و تخلفات انتخاباتی:

الف- شورای‌عالی پیشگیری از وقوع جرم در چهارچوب وظایف خود راهبردها، برنامه‌ها، تدابیر و سایر اقدامات لازم در حوزه پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی را حداقل نه ماه قبل از برگزاری انتخابات اتخاذ می‌کند.

ب- دبیرخانه شورای‌عالی پیشگیری از وقوع جرم و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه مکلفند با استفاده از امکانات موجود پژوهش‌های لازم برای آسیب‌شناسی علل وقوع جرائم انتخاباتی و راه‌های پیشگیری از آن را انجام داده و نتایج آن را برای اتخاذ تصمیم به شورای‌عالی پیشگیری از وقوع جرم ارائه دهند. 

همچنین نمایندگان در جریان بررسی این طرح با ماده ۴۰ این طرح، با ۲۰۹ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ماده ۴۰ طرح مذکور آمده است: ماده (۷۵) قانون به شرح ذیل اصلاح می‌شود:

ماده ۷۵- فعالیت تبلیغات انتخاباتی نامزد‌های نمایندگی شورا‌های اسلامی شهر و روستا، هشت روز قبل از روز أخذ رأی آغاز و تا بیست‌وچهار ساعت قبل از زمان أخذ رأی، مطابق بند‌های زیر ادامه خواهد داشت. متخلفان از مفاد این ماده به یکی از مجازات‌های درجه شش مندرج در ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ به استثنای حبس و علاوه بر آن به محرومیت از دو دوره داوطلبی در انتخابات شورا‌های اسلامی کشور محکوم می‌شوند.

الف - موارد زیر به عنوان تخلف تبلیغاتی محسوب می‌شود:

۱- هرگونه تبلیغ علیه دیگر داوطلبان. افراد تنها می‌توانند شایستگی‌های خود یا داوطلب مورد نظرشان را مطرح نمایند.

۲-هرگونه هتک حرمت و حیثیت و تهدید داوطلبان.

۳- نوشتن یا اظهار مطالب خلاف واقع.

۴-دیوار نویسی.

۵ ـ-فعالیت تبلیغاتی نظیر سخنرانی و انتشار تبلیغات علیه یا به نفع نامزد خاص خارج از مهلت قانونی تبلیغات.

۶- اخلال و بر هم زدن اجتماعات و سخنرانی‌های قانونی و تعرض به ستاد‌های انتخاباتی نامزدها.

۷-استفاده از کاروان‌های تبلیغاتی.

۸-دادن هرگونه وعده‌های انتخاباتی خارج از حدود صلاحیت شورا‌های اسلامی توسط نامزدها.

۹- استفاده از آثار تبلیغاتی متضمن موارد مغایر عفت عمومی و یا موازین شرع.

۱۰- اقدامات مغایر امنیت ملی نظیر ایجاد تفرقه قومی و مذهبی.

۱۱-استفاده از نماد‌های خاص نظیر لباس یا رنگ مشخص جهت تبلیغات نامزد‌ها در شعب اخذ رأی.

ب –هر گونه انتشار نظر یا تصویر مقامات و مدیران و اشخاص موضوع ماده (۷۵) مکرر ۶ این قانون، به نفع یا ضرر نامزد‌ها و جریان‌ها و احزاب و گروه‌های سیاسی در جریان انتخابات به جز مواردی که قبلا جنبه عمومی پیدا کرده، ممنوع است. استفاده از اظهارنظر، نام، تصویر یا نماد سایر اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین احزاب و گروه‌های سیاسی در تبلیغات انتخاباتی منوط به ارائه موافقت کتبی آنها به هیأت اجرایی مربوط مطابق قانون است.

ج -هیچ‌کس حق ندارد آگهی تبلیغاتی نامزد‌های انتخاباتی را که در محل‌های مجاز الصاق گردیده، در زمان قانونی تبلیغات معدوم یا مخدوش نماید.