شناسهٔ خبر: 70557272 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

افزایش اعتراضات کادر درمان چین به شرایط شغلی و فقدان تشکل

فقدان تشکل صنفی اصلی‌ترین مطالبه اعتراضات کادر درمان چین طی یکسال گذشته بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه «بولتن کارگری چین»، اخیراً گزارش‌هایی از اعتراضات کادر درمان این کشور رسانه‌ای شده که ابعاد مختلفی از فشار بر نیروی کار بخش درمان این کشور را روشن کرده است. 

فقدان تشکل صنفی اصلی‌ترین مطالبه اعتراضات کادر درمان چین طی یکسال گذشته بوده است. در برخی موارد به دلیل‌ عدم امکان مذاکره صنفی، اعتصاب و دست از کار کشیدن، گاهی تنها امکان فشار بر دولت برای احقاق حقوق کادر درمان چین است. 

از آنجا که اتحادیه رسمی کارگری چین - فدراسیون اتحادیه‌های کارگری سراسر چین (ACFTU) - تنها اتحادیه قانونی در چین است و به طورکلی هیچ بخشی در حوزه نیروی کار بخش بهداشت و درمان ندارد، کارکنان بخش درمان و کلیه کادر بهداشتی و درمانی این کشور در برابر فشارها بدون حمایت رها شدند. 

به دنبال اجرای سیاست ملی اصلاحات مراقبت‌های بهداشتی در سال ۲۰۰۹، فشار بر نیروای کادر درمان چین افزایش یافت. کمبود نیرو و تجهیزات و عدم دریافت حقوق مکفی به نسبت اغلب کشورهای جهان، از جمله نتایج اجرای سیاست ملی بهداشت و درمان چین در آن سال بوده است. 

این سند در سطح ملی از اتحادیه‌های کارگری سطوح پایین خواسته بود تا در جریان اصلاحات، منافع عموم مردم را نمایندگی کنند و از منافع صنفی خود صرف‌نظر کنند! 

در این سال‌ها تشکل غیررسمی و زیرزمینی کارکنان بهداشت و درمان چین بیشتر بر ضرورت افزایش مزایا و پاداش‌های نیروها و رشد پرکیس بر مبنای میزان تلاش افراد تاکید کردند. 

در روز جهانی پرستار یعنی در ۱۲ می‌سال گذشته و روز پزشک ۱۹ آگوست، نیروهای کادر درمان از فضاهایی برای بیان مطالبات خود استفاده کردند که با برخوردهایی نیز مواجه شد.

در آغاز همه‌گیری کرونا در چین،َ بیشترین فشار بر کارکنان مراقبت‌های بهداشتی در ووهان چین وارد آمد. نیروها در سخت‌ترین شرایط کار کردند و وعده جبران خدمات به آن‌ها داده شد، اما هیچ جبرانی در زمینه تجهیزات، حقوق و فشاری برای آنان پس از فروکش همه‌گیری صورت نگرفت! 

مشکلات روزانه مثل خستگی روحی و جسمی، مرخصی اندک، عدم استخدام پرسنل جدید و سایر مشکلات واحدهای درمانی چین، موجب شده تعداد اعتراضات پراکنده افزایش یابد؛ امری که خود به یک نگرانی جدی در وزارت بهداشت چین بدل شده است.

انتهای پیام/