فرارو - قیمت آپارتمان ۱۰۰ متری در تهران طبق آمارهای رسمی بهطور متوسط به هشت میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان رسیده است. همین جمله توجیه مناسبی برای بخشی از متقاضیان قشر متوسط جامعه بهحساب میآید که بهجای خرید خانه آماده، سراغ واحدهای نیمهساز بروند.
به گزارش فرارو؛ مسکن ملی و مسکن مهر و از این دست پروژههای دولتی نمونه دیگری از واحدهای خام در بازار مسکن هستند که خریدار برای سکونت در آنها ناچار به هزینه کردن میشود. خرید کولر، کابینت، شیرآلات، هود و گاز، توالت و روشویی، پکیج و رادیاتور و حتی در و پنجره مهمترین آیتمهای فهرست مورد نیاز برای تکمیل واحد خام محسوب میشوند که در ارزانترین حالت ممکن و رفتن سراغ اقتصادیترین گزینههای موجود در بازار چیزی بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان هزینهتراشی میکنند.
قیمت کولر
کف قیمت کولر آبی درحال حاضر از حولوحوش سه میلیون تومان شروع میشود. معمولا این محدوده قیمت مختص کولر آبی با حجم دو هزار و ۸۰۰ است که برای استفاده در محیطهای کوچکی مثل مغازههای زیر ۴۰ متری توصیه میشود.
کولر آبی مناسب برای واحدهای کوچکمتراژ و یکخوابه معمولا با ظرفیتی بین سه هزار و ۵۰۰ تا پنج هزار و ۵۰۰ است که قیمتشان توسط برندهایی مثل جنرال حولوحوش چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده. قیمت کولر آبی هفت هزار، اما که برای محیطهای بزرگتری اهمیت پیدا میکند، تا حولوحوش ۱۴، ۱۵ میلیون تومان بالا رفته و کولرهای سلولوزی که در سالهای اخیر تبلیغشان بیشتر شده، با این حجم و ظرفیت قریب ۲۵ میلیون فروخته میشوند.
قیمت کولر آبی به این ترتیب بسته به متراژ خانه میتواند در کمترین حالت چهار، پنج میلیون باشد، اما این عدد بابت واحدهای بزرگمتراژ به بیش از ۲۰ میلیون میرسد، اما از آنطرف یکسری از خریداران که حوصله سروکلهزدن با کولر آبی را ندارند، سراغ خرید کولر گازی میروند.
قیمت کولر گازی از حدود ۲۰ میلیون تومان شروع میشود و همزمان بابت مدلهای ۲۴ هزار که برای خانههای دوخوابه کفایت میکند، تا مرز ۷۰ میلیون جلو رفته است.
قیمت کابینت
قیمت کابینت با پارامترهای خاصی محاسبه میشود. علاوه بر قیمت متری کابینت، نوع کابینت هم در تعیین هزینه نهایی اثر دارد و قیمت نئوپان روکش وامدیاف ایرانی و خارجی و کابینت پلیگلاس باهم تفاوت خواهد داشت.
قیمت کابینتامدیام ایرانی بهعنوان مثال ممکن است از متری چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شروع شود، اما کابینتسازها بابت کابینت تمامچوب خارجی حتی متری ۳۵ میلیون فاکتور بزنند.
یکی از محبوبترین کابینتهای موجود در پلتفرمهای تخصصی بهاسم کابینتامدیاف ایرانی با قیمتی نزدیک ۲۵ میلیون تومان بهچشم میخورد. در این سرویس هفت کابینت با مشخصات و ابعاد و اندازههای مختلف طراحی شده و فروشنده آن را برای خانهای دوخوابه و آشپزخانهای با حجم متوسط توصیه میکند. نمونه کوچکتر همین کابینت که مناسب آشپزخانهای با متراژ کمتر است، حدود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد و آنطرف نمونه سایز بزرگ همین کابینت را باید ۳۵ میلیون تومان خرید.
قیمت کولر آبی هفتهزار بهحدود ۱۴، ۱۵ میلیون رسیده است
قیمت در و پنجره
قیمت در ورودی آپارتمان در ارزانترین حالت ممکن بین یک تا دو میلیون تومان خرج روی دست میگذارد. مدلهایی که دقیقا بهاسم درب ساده ورودی آپارتمان برای فروش گذاشته میشود، در این بازه قیمت قرار دارند و همزمان مدلهایی که بهاسم در صد سرقت بهفروش میرسند، قیمتشان از حول وحوش پنج، شش میلیون شروع میشود.
قیمت در ورودی آپارتمان، اما بابت مدلهایی که به اسم در ضدسرقت بهفروش میرسند، گاهی تا مرز ۵۰ میلیون تومان هم میرسد.. خرید در ورودی حمام و سرویس بهداشتی هم یکی دیگر از مخارج تکمیل واحدهای خام است که این دوتا روی هم میتوانند سه، چهار میلیون تومان دیگر هزینهتراشی کنند.
کف قیمت پنجره یوپیویسی در بازار از حولوحوش یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شروع میشود و بسته به تعداد پنرجههای لازم برای تکمیل خانه خام، هزینه روی دست صاحبخانه میگذارد.
قیمت شیرآلات
خرید شیرآلات خانه خام شامل شیر روشویی، شیر سرویس بهداشتی، شیر حمام و شیر ظرفشویی میشود. در تعیین هزینههای نهایی بابت خرید شیرآلات، آیتمهای زیادی مثل جنس شیرآلات، دوام و طراحی شیرآلات و فاکتورهای دیگری تاثیر دارد.
همین الان کف قیمت ست شیرآلات ساختمانی شامل شیر روشویی، شیر حمام، شیر آشپزخانه، شیر سرویس بهداشتی، علم دوش حمام و شلنگ سرویس بهداشتی از حولوحوش پنج، شش میلیون آغاز میشود. بد نیست بدانید ست سهتایی شیرآلات لیبرا شامل شیرهای توکار روشویی، توالت و حمام بهتنهایی ۳۰ میلیون قیمت دارد و تا دلتان بخواهد میشود گزینههای لاکچری و گرانقیمت زیادی را در خیابان بنیهاشم و خیابان شیراز تهران پیدا کرد.
قیمت پکیج و رادیاتور
پکیج مناسب برای خانههای یکی، دو خوابه معمولا از نوع ۲۴ هزار است. قیمت پکیج دیواری ۲۴ هزار بوتان حدود ۱۷، ۱۸ میلیون تومان است. پکیج دیواری لورچ را کمی گرانتر میفروشند و قیمتش الان به حدود ۳۳ میلیون تومان رسیده است. فروشندهها توصیه میکنند برای خانههای بزرگتر که مصرف بیشتری وجود دارد، میشود از پکیج دیواریهای ۳۲ هزار هم استفاده کرد.
قیمت پکیج دیواری ۳۲ هزار دستکم ۳۰ میلیون تومان است و علاوهبر پکیج دیواری، خرید رادیاتور هم جزو واجبات تکمیل خانههای خام بهحساب میآید.
قیمت پکیج ۱۰ پره ایرانرادیاتور که میتواند جزو اقتصادیترین گزینهها باشد و برای استفاده در اتاق خواب مناسب باشد، نزدیک پنج میلیون تومان آب میخورد. یکجفت پکیج ۱۰تایی برای اتاقهای خواب بهاین ترتیب بهتنهایی ۱۰ میلیون تومان خرج روی دست میگذارند و خرید رادیاتور مختص پذیرایی هم ممکن است خرجی به همین اندازه داشته باشد. از طرفی رادیاتور حوله خشککن که معمولا در حمامها تعبیه میشود، دستکم نزدیک یک میلیون تومان قیمت دارد.
قیمت هود و گاز
قیمت هود در بازار لوازم خانگی با اسامی و عناوینی شبیه هود مخفی و آسانسوری از مرز ۱۰۰ میلیون هم عبور کرده، اما فروشندههای لوازم خانگی به خبرنگار فرارو میگویند اغلب خریداران سراغ مدلهایی در بازه زیر پنج میلیون میروند.
هود لبخند، مسترهود و سایر برندهای اقتصادی بازار در حد یک میلیون و ۵۰۰ تا دو میلیون تومان قیمت دارند و گزینه بعدی برای تکمیل خانه خام، میتواند خرید گاز برای آشپزخانه باشد.
قیمت اجاق گاز اسمگ حتی به بیش از ۲۰۰ میلیون تومان رسیده، اما خریداری که سراغ خانه نیمهساخته میرود، قاعدتا بیتوجه به اجاقگازهای گرانقیمت بازار، سراغ مدلهای اقتصادی را میگیرد. اجاقگاز ایرانی پنج شعله برند بُست را کمتر از ۱۵ میلیون میفروشند. مدلهای ارزانتر زیادی در بازار برای خرید وجود دارد و یکی از آنها اجاقگاز پنج شعله دنپاسر است که قریب پنج میلیون قیمت خورده است.
قیمت توالت و روشویی
قیمت توالت زمینی در اقتصادیترین حالت ممکن از ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان شروع میشود. نمونههای گرانتر را حتی تا مرز سه میلیون برای فروش میگذارند. کسی که یک توالت فرنگی را به حمام خانه اضافه میکند، باید در کمترین حالت ممکن، رقمی نزدیک دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دیگر کنار بگذارد، اما تکمیل سرویس بهداشتی و حمام به آیتمهای دیگری هم مربوط میشود.
کف قیمت کاسه روشویی را در بازار قریب ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان اعلام میکنند. ست کابینت و روشویی میتواند دو میلیون تومان دیگر به هزینهها اضافه کند و بابت هواکش سرویس بهداشتی هم ممکن است ۲۰۰، ۳۰۰ هزار تومان دیگر به فاکتور هزینهها اضافه شود.