شناسهٔ خبر: 70554509 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در «نشست خبری دومین رویداد ملی پادکست فارسی» مطرح شد؛

فرزاد حسنی: وظیفه تهییج جامعه را نداریم / ثبت‌نام ۲۱۷ اثر در دومین رویداد ملی پادکست فارسی

تهران- ایرنا- فرزاد حسنی سفیر دومین رویداد ملی «پادکست فارسی» با بیان اینکه ما وظیفه تشویق و تهییج جامعه را نداریم که پادکست تولید کند، گفت: این رویداد مثل جشنواره فیلم و تئاتر فجر آنچه را در جامعه تولید شده است به عنوان آیینه تمام‌نمای جامعه انتخاب و داوری می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار رسانه ایرنا، «نشست خبری دومین رویداد ملی پادکست فارسی» با حضور وحید اسدی مدیر شبکه رادیویی جوان پادکسترهای فعال و اعضای هیات داوران این رویداد از جمله احمد فیاض، سیاوش صفاریان‌پور، محیا ساعدی و اسماعیل باستانی بعد از ظهر امروز دوشنبه ۱۰ دی در کتابخانهٔ «جندی‌شاپور» مجتمع ایرانمال برگزار شد. اجرای مراسم را فرزاد حسنی بر عهده داشت.

فرزاد حسنی مجری نشست و سفیر دومین رویداد ملی پادکست فارسی، گفت: بعد از انتخاب وحید اسدی مدیر شبکه رادیویی جوان به عنوان دبیر دومین رویداد ملی پادکست فارسی، جلسات اتاق فکر آغاز شد که بنده هم به عنوان سفیر در جلسات حضور داشتم. مهمترین محور این جلسات بررسی نقاط ضعف و قوت برگزاری اولین رویداد بود.

وی با اشاره به اولین رویداد ملی پادکست فارسی که در سال قبل برگزار شد، افزود: در آن رویداد استقبال چشمگیر پادکست‌های موفق را داشتیم. سال گذشته باشگاه پادکسترهای جوان افتتاح شد که اکنون حدود یک هزار و ۵۰۰ عضو فعال دارد. در کنار آن برنامه رادیویی ویژه باشگاه پادکسترهای جوان طراحی شد که شنبه تا سه‌شنبه از رادیو جوان در حال پخش است و به یک کارگاه آموزشی مبدل شده است.

حسنی گفت: با همفکری اعضای باشگاه، دورهمی پادکسترها با عنوان «فصل پادکست» شکل‌ گرفت و محملی برای تبادل اطلاعات و بیان نقطه نظرات با یکدیگر شد.

این مجری با یادآوری اینکه دومین رویداد ملی پادکست فارسی، امسال ۱۰ شاخه اصلی و ۲ زیر شاخه موضوعی دارد، افزود: موضوعات بخش اصلی شامل کار و کسب و تجارت، ورزشی، علم و فناوری، هنری، تاریخ، سلامت و زندگی، فلسفه و اندیشه دینی، طنز و کمدی، شهر و معماری و اطلاع عمومی و سرگرمی می‌شود. موضوع بخش ویژه نیز آسیب‌های اجتماعی، اعتیاد با رویکرد آگاهی بخشی از جوانب اعتیاد و مقابله با مواد مخدر و مواد اعتیاد آور تعیین شده است.

فرزاد حسنی: وظیفه تهییج جامعه را نداریم / ثبت‌نام ۲۱۷ اثر در دومین رویداد ملی پادکست فارسی نشست خبری دومین رویداد ملی پادکست فارسی

وی افزود: همچنین در دومین رویداد ملی پادکست فارسی بخش مشاغل هم با عنوان «بخش پادکستر برتر» اضافه شده که شامل چهار جایزه میزبان برتر، گرافیست برتر، تدوینگر برتر و نویسنده برتر می‌شود.

حسنی در پاسخ به پرسشی درباره تعداد پائین پادکست‌های رسیده به جشنواره، گفت: جشنواره آنچه را در جامعه تولید شده به عنوان آیینه تمام نمای جامعه انتخاب و داوری می‌کند. ما وظیفه تشویق و تهییج جامعه را نداریم که پادکست تولید کند.

ثبت نام ۲۱۷ پادکست فارسی

وحید اسدی مدیر شبکه رادیویی جوان و دبیر این دوره از جشنواره نیز در ادامه مراسم افزود: در این دوره ۲۱۷ پادکست فارسی در رویداد ثبت نام کردند که تقریبا نیمی از آنها وارد داوری اولیه شدند.

در ایران رادیو در برابر پادکست مقاومت نکرده و این پدیده را پذیرفته است

وی درباره ترکیب داوران امسال گفت: دبیر کمیته داوران سیاوش صفاریان‌پور است. گلاره عباسی، محیا ساعدی، سعید معدن‌کن، امیرحسین مددی، احمد فیاض و اسماعیل باستانی نیز داوران بخش‌های مختلف هستند.

مدیر شبکه رادیویی جوان در پاسخ به این پرسش که در بخش‌های مختلف چه آثاری به دبیرخانه رویداد رسیده است، افزود: بیشترین بخشی که آثار به آن رسیده بخش «هنر، موسیقی، سینما، تئاتر و ادبیات» است. بخش «تاریخ» و «سلامت و زندگی» در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند. ما مجموعا ۱۲ جایزه در بخش اصلی، یک جایزه بخش ویژه، یک جایزه مردمی و چهار جایزه مشاغل خواهیم داشت.

جذب اسپانسر برای پادکست آسان‌تر می‌شود

سیاوش صفاریان پور دبیر کمیته داوران دومین رویداد ملی پادکست فارسی نیز در بخش دیگری از این نشست، گفت: تعداد پادکسترهای حرفه‌ای امسال بیشتر شده است. کسانی که مخاطبان زیادی دارند امسال در این رویداد شرکت کرده‌اند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره حضور صداپیشگان در ساخت پادکست افزود: صداپیشه‌ها خیلی کم به پادکست آمدند. بازار کتاب صوتی توسعه پیدا کرده و صداپیشگان و بازیگران آنجا فعال هستند. ولی این بازار پادکست این قدر بزرگ نشده است که بتوانند دستمزد صداپیشگان را بدهند.

فرزاد حسنی: وظیفه تهییج جامعه را نداریم / ثبت‌نام ۲۱۷ اثر در دومین رویداد ملی پادکست فارسی

صفاریان‌پور درباره رابطه متقابل پادکست و رادیو نیز گفت: در ایران، رادیو در برابر پادکست مقاومت نکرده و این پدیده را پذیرفته است. رادیو خودش را کنار پادکست قرار داده است و یک برنامه‌ای ساخته که هر روز یک پادکستر را معرفی می‌کند. هیچ گاه یک رسانه مرجع در ایران یک پدیده نوظهور را ترویج نکرده است. ولی رادیو جوان پادکست را به مردم معرفی کرده است.

وی درباره درآمدزایی از طریق پادکست نیز توضیح داد: بر خلاف چیزی که فکر می‌کنید جذب اسپانسر دارد آسان‌تر می‌شود. چون پادکست به عنوان یک ابزار قابل اعتماد برای مخاطب شناخته شده است. قبلا کسی از پادکسترها جرات نداشت که برود به اسپانسر پیشنهاد بدهد.

فرزاد حسنی: وظیفه تهییج جامعه را نداریم / ثبت‌نام ۲۱۷ اثر در دومین رویداد ملی پادکست فارسی تندیس رویداد ملی پادکست فارسی

در پایان این نشست از «تندیس رویداد ملی پادکست فارسی» طراحی‌شده توسط فرزاد ادیبی رونمایی شد.

مراسم اختتامیه این رویداد با اعلام اسامی برگزیدگان، بهمن‌ماه برگزار خواهد شد.