شناسهٔ خبر: 70552383 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

انجام ۲۶ میلیون و ۵۸۷ هزار قطعه جوجه ریزی در مرغداری‌های استان زنحان

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: ۲۶ میلیون و ۵۸۷ هزار و ۳۶۵ قطعه جوجه ریزی انواع طیور با نظارت دامپزشکی در مرغداری‌های صنعتی استان در ۹ ماهه اول امسال انجام شد.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان؛ محمدباقر حاج کاظمی افزود: نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی از زمان جوجه ریزی در واحد‌های پرورشی آغاز می‌شود و تا عرضه محصول در بازار‌های مصرف ادامه دارد.

وی گفت: از مجموع تعداد جوجه ریزی ها، ۲۵ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۲۲۵ قطعه جوجه ریزی متعلق به مزارع پرورش مرغ گوشتی، ۱۲۲ هزار و ۸۰ قطعه جوجه ریزی متعلق به مزارع پرورش مرغ مادر، ۳۱۶ هزار و یکصد قطعه جوجه ریزی متعلق به مزارع پرورش مرغ تخمگذار در استان بوده است.

این مسوول ادامه داد: همچنین پنج هزار و ۷۲۰ قطعه جوجه ریزی متعلق به مزارع پرورش بوقلمون مادر، ۲۴۱ هزار و ۳۴۰ قطعه جوجه ریزی متعلق به مزارع پرورش بوقلمون گوشتی و ۳۵هزار و ۹۰۰ قطعه جوجه ریزی متعلق به مزارع پرورش پولت تخم گذار بوده است.

کاظمی افزود: گوشت سفید به عنوان یک فرآورده پروتئینی پر مصرف در سبد کالای خانوار‌ها بسیار حائز اهمیت بوده و نیازمند نظارت مستمر به منظور حفظ بهداشت جامعه، افزایش تولید و جلوگیری از ورود خسارات اقتصادی به فعالان این بخش است.

این مسوول ادامه داد: تمام مراحل تولید جوجه یک روزه، ورود آن به مرغداری‌ها، طول دوره پرورش، کشتار و عرضه مرغ بسته‌بندی شده تازه و منجمد تحت نظارت و بازرسی بهداشتی کارشناسان دامپزشکی انجام می‌شود.

به گفته مدیرکل دامپزشکی استان زنجان، رعایت دقیق توصیه‌های دامپزشکی توسط مرغداران موجب ممانعت از بروز و شیوع بیماری‌های فراگیر و یا بیماری‌هایی با مرگ و میر بالا در سطح مرغداری‌ها می‌شود و زمینه ارتقای سطح تولید و تهیه گوشت مرغ سالم و بهداشتی را برای مصرف‌کنندگان فراهم می‌کند.

حاج کاظمی افزود: مرغداران باید توصیه‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای دامپزشکی را رعایت کنند و در صورت مواجهه با بیماری‌های واگیر و یا تلفات بالا در سطح مرغداری برای جلوگیری از شیوع بیماری‌ها مراتب را به اداره دامپزشکی شهرستان مربوط جهت بررسی و رسیدگی اطلاع دهند.

وی اضافه کرد: مرغداران با رعایت دقیق دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی در تمامی مراحل پرورش اعم از شست و شو و بهینه سازی مرغداری، خرید جوجه، حمل و نقل، واکسیناسیون، درمان به موقع و استفاده از دارو‌ها با نظر و مشورت دامپزشکان، سلامت گله خود را تضمین کنند.