شناسهٔ خبر: 70538949 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

چهار میلیون و ۱۳۷ هزار قطعه جوجه ریزی در خمین انجام شد 

خمین - ایرنا - رییس اداره دامپزشکی خمین گفت: طی ۹ ماهه سال جاری چهار میلیون و ۱۳۷ هزار قطعه جوجه‌ریزی با نظارت دامپزشکی در مرغداری‌های صنعتی این شهرستان انجام شد.

صاحب‌خبر -

محمدرضا جوانمرد روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: این میزان جوجه‌ریزی شامل چهار میلیون و ۸۴ هزار و ۷۵ قطعه جوجه‌ریزی گوشتی، ۵۲ هزار ۶۶۰ قطعه جـوجه‌ریزی بوقلمون گوشتی است.

وی ادامه داد: صنعت پرورش طیور از پویاترین و مهم‌ترین صنایع اشـتغال‌زا و تولیدی در سـطح کشور است و همین مسئله اهمیت لزوم ارائه خدمات بهداشتی به پرورش‌دهندگان طیور و پیاده‌سازی سیاست‌های کنترل بهداشتی و پایش بیماری‌های طیور در شهرسـتان را بیش از پیش روشن می‌کند.

رییس اداره دامپزشکی خمین یادآور شد: ۱۱۶ واحد پرورش مرغ گوشتی و هشت واحد پرورش بوقلمون، سه واحد مرغداری تخم‌گذار و یک واحد مرغداری مادر در شهرستان فعال است.

جوانمرد گفت: ۱۰ هزار تن گوشت مرغ در ۹ ماهه امسال در خمین تولید و روانه بازار شد.

وی ادامه داد: در ایـن مـدت تعـداد ۵۶۰ مـورد بازدیـد از واحدهای مرغداری شهرستان توسط کارشناسان اداره دامپزشکی انجام شده است.

رییس اداره دامپزشکی خمین اظهار کرد: ۱۷ مورد بازدید مشترک با کارشناسان محیط زیست از تالاب‌ها و سدها به منظور پایش آنفلوانزای فوق حاد صورت گرفته است.

جوانمرد گفت: ۸۱ هزار و ۴۴۰ قطعه طیور بومی روستایی علیه بیماری نیوکاسل، بصورت رایگان واکسینه شده است.

وی با اشاره به انجام نمونه‌گیری از ۲۳۵ قطعه طیور بومی روستاهای شهرستان خمین، افزود: همه نمونه‌ها از نظر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان منفی بوده و طی بازدیـدهای میدانی، هیچ موردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در طیور صنعتی و روستایی شهرسـتان خمین مشاهده نشده است.

استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می‌شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره‌بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.

استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه‌ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.