به گزارش ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، فرامک عزیزکریمی روز دوشنبه در نشست ستاد ملی طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور افزود: تاکنون سطح کشت محصولات در قالب این طرح به چهار میلیون و ۹۰ هزار هکتار رسیده است.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی سطح کشت گندم در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها را سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار، جو ۷۲۰ هزار هکتار، حبوبات حدود ۶۰ هزار هکتار، دانههای روغنی حدود ۴۳ هزار هکتار، گیاهان علوفهای حدود ۳۵ هزار هکتار و گیاهان دارویی را ۱۵ هزار هکتار عنوان کرد.
عزیزکریمی با بیان اینکه میانگین بارندگی در پاییز امسال تا ۶ دی ماه براساس گزارشهای سازمان هواشناسی ۳۶.۴ درصد بوده است، افزود: میانگین بارش نسبت به بلندمدت حدود ۴۴ درصد کاهش نشان میدهد.
۱۵۰۰ کارشناس به طرح جهش تولید در دیمزارها می پیوندند
علیرضا مهاجر معاون امور زارعت وزارت جهاد کشاورزی نیز در این نشست گفت: با توجه به وسعت دیمزارهای کشور، سازمانهای جهادکشاورزی استانها پاسخگوی بکارگیری کارشناسان مورد نیاز در کل این عرصهها نیستند و بنابراین هر سال با امضای تفاهمنامه همکاری، ۵۰ درصد معادل حدود ۱۵۰۰ کارشناس از سوی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور به این طرح میپیوندند.
وی افزود: وزارت جهادکشاورزی جهت حمایت بیمهای و پیشبرد اهداف طرح جهش تولید در دیمزارها دو تفاهمنامه همکاری به طور جداگانه برای «بکارگیری کارشناسان و فارغالتحصیلان کشاورزی» و «توسعه حمایتهای بیمهای» برای پیشبرد اهداف طرح جهش تولید در دیمزارها منعقد کرد.
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی اظهارداشت: تلاش داریم این طرح را به جلو ببریم و در سال آینده نیز خشنودی و رضایت مردم و مقام معظم رهبری را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بخشی از مشکلات طرح جهش تولید در دیمزارها به صورت آنلاین حل شده است، خواستار حضور نمایندگان بانکهای تجارت و ملی در نشستهای ستاد ملی این طرح شد.
مهاجر تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۶۸ درصد کشت محصولات هدفگذاری شده در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها محقق شده و بقیه محصولات مربوط به کشت بهاره هستند.
معاون وزیر جهادکشاورزی در امور زراعی به تحریمها و جنگ در منطقه اشاره کرد و گفت: ما نمیتوانیم به هیچ بهانهای سفره مردم را نادیده بگیریم.
مهاجر افزود: حداقل سطحی که در این تفاهمنامه همکاری در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها دیده شده، بین ۲ تا ۶ میلیون هکتار است که چهار میلیون هکتار آن مربوط به گندم خواهد بود و بقیه محصولات جو، دانههای روغنی، حبوبات، گیاهان علوفهای و دارویی نیز در قالب این تفاهمنامه همکاری شامل بیمه ویژه خواهند شد.
وی اضافه کرد: از آنجایی که تمام ارکان طرح جهش تولید در دیمزارها، دانشبنیان است، از این رو یکی از پایههای اصلی این طرح، استفاده از دانش کارشناسی روز کشاورزی است.
در حاشیه این مراسم تفاهمنامه همکاری سهجانبه برای توسعه حمایتهای بیمهای میان معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی، نماینده ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و معاون صندوق بیمه کشاورزی امضا شد؛ این تفاهمنامه همکاری با هدف حمایت از کشاورزان و به ویژه دیمکاران که بیشترین تاثیر را از تغییرات اقلیمی متحمل میشوند، تهیه و امضا شده است.
به گزارش ایرنا، اجرای طرح جهش تولید یک اقدام اثرگذار برای استفاده از زمینهای کم بازده و توسعه کشت دیم است که با همکاری ستاد اجرای فرمان امام خمینی(ره) و وزارت جهادکشاورزی در راستای ایجاد اشتغال پایدار و رونق کشاورزی در دیمزارها از سال ۱۳۹۹ اجرایی شده است.
به گفته اسماعیل اسفندیاری پور ناظر ملی طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور، اجرای این طرح روی اصول فنی و مهندسی کشاورزی تمرکز دارد تا هرچه بیشتر تولید در واحد سطح بدون هزینه های بیشتر فراهم شود؛ از این رو ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در این راستا دستگاه و ماشین آلات لازم برای فعالیت در دیمزارها را در اختیار کشاورزان قرار می دهد.