شناسهٔ خبر: 70545206 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

جولان آنفلوآنزا در یزد/ ابتلای ۲۰۰ نفر طی ۱۰ روز

صاحب‌خبر -

مسعود شریفی معاون فنی مرکز بهداشت یزد گفت: بیشترین موارد مثبت آنفلوآنزا مربوط به اواخر فصل پاییز و نیمه دوم آذرماه است که بر اساس تست بیماری به ثبت رسید.

وی از فوت ۱۶ نفر بر اثر ویروس یاد شده در موج اول در استان خبر داد و اظهار کرد: مجموعا از ابتدای سالجاری ۹۰۰ نفر به این بیماری مبتلا و ۲۰ نفر فوت کردند که بیشترین تعداد فوتی‌ها مربوط به چند هفته اخیر است.

شریفی ادامه داد: افرادی که بر اثر این ویروس جان خود را از دست دادند سالمندان دارای بیماری زمینه‌ای، تنفسی و سیستم ایمنی ضعیف بودند.

توجه به رفتار‌های بهداشتی؛ مهمترین راه پیشگیری از آنفلوآنزا

معاون فنی مرکز بهداشت یزد در ادامه با بیان اینکه علائم آنفلوآنزا شدیدتر از سرماخوردگی است گفت: تب و لرز، سرفه، درد گلو، بی‌حالی، درد‌های عضلانی و مفصلی، آب ریزش بینی و تهوع از مهم‌ترین علایم بیماری این ویروس است.

وی رعایت اصل خود مراقبتی و اصول بهداشتی را مهمترین راهکار در پیشگیری از آنفلوانزا عنوان کرد و افزود: سالمندان، مادران باردار، مبتلایان به امراضی مانند دیابت، آسم و بیمار‌های ایمنی می‌توانند با تزریق واکسن، خود را در برابر خطرات این بیماری ایمن کنند؛ البته دیگر زمان واکسن گذشته است، زیرا زمان طلایی آن اواخر تابستان و اوایل فصل پاییز است.

شریفی اضافه کرد: افرادی که به ویروس آنفلوآنزا مبتلا می‌شوند، حد امکان تا بهبودی کامل در منزل بمانند و اگر به هر دلیلی مجبور شدند که از خانه بیرون بیایند، ماسک بزنند تا از انتقال آن به دیگر افراد جلوگیری شود.

وی توصیه کرد: افراد از خوردن دارو‌های خودسرانه و مصرف آنتی بیوتیک خودداری و افراد سالمندان، مادران باردار و کودکان که دارای علامت آنفلوآنزا هستند به پزشک مراجعه کنند، شاید افراد جوان و میان سال با خوردن مایعات بهبود یابند، اما گروه سنی پرخطر بیشتر در معرض ابتلا هستند.

بیماری آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی حاد واگیر و عامل آن ویروس‌های آنفلوآنزاست و در تمامی طول سال رخ می‌دهد ولی اغلب، بیشترین زمان شیوع آن در ماه‌های سرد سال و اوج آن در زمستان است.

منبع: ایرنا