شناسهٔ خبر: 70543698 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

حجت‌الاسلام خسروپناه: باید فلسفه را در حکمرانی هنر به کار بگیریم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: وقتی ما به اندیشه خوبی در حوزه هنر دست یافتیم باید آن را در حکمرانی هنر پیاده کنیم .

صاحب‌خبر -

 به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام والمسلمن «عبدالحسین خسروپناه» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نخستین همایش ملی هنر در منظر اندیشه اسلامی و اندیشمندان مسلمان که صبح امروز در فرهنگستان هنر برگزار شد، با اشاره به  ابعاد تفاوت هنر سنتی و مدرن اظهار داشت: در حوزه فلسفه هنر و اندیشه هنری و فقه هنر اقدامات بسیار خوبی انجام شده است. 

باید فلسفه را در حکمرانی هنر به کار بگیریم / تخیل در دوره سنتی مبتنی بر عقل معاد بود و در دوره مدرن مبتنی بر عقل معاش است

وی افزود: در حوزه فلسفه هنر ما مسیر خوبی را آمدیم  و وقتی ما به اندیشه خوبی در حوزه هنر دست یافتیم باید آن را در حکمرانی هنر پیاده کنیم. 

حجت‌الاسلام خسروپناه یاد آور شد: هنر سنتی، مدرن و حکمی از انواع مختلف هنر هستند که امروزه با آن مواجه هستیم. 

وی با اشاره به تاریخ هنر و فلسفه در قرون مختلف عنوان داشت: فلسفه جدید مقابل فلسفه قدیمی است و در دوره مدرن عقل معاد و ایمان‌گرایی کنار رفت و عقل معاش جایگزین آن شد. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: عقلی که سکولاریزاسیون را تحقق ببخشد همان عقل معاش است که هدف آن دنیا و نگاه به دنیاطلبی است. 

وی با اشاره به اینکه سینما و موسیقی مدرن کاملا با عقل معاش و دنیا طلب چیده شده، اظهار داشت: هنر زاییده تخیلی است که مولد زیبایی است و این تخیل در دوره سنتی مبتنی بر عقل معاد بود و در دوره مدرن مبتنی بر عقل معاش است.  

حجت‌الاسلام خسروپناه بیان کرد: اگر سینما و موسیقی جمعا مبتنی بر عقل معاد و معاش باشد به آن می توان هنر حکمی گفت که حائز اهمیت است. 

انتهای پیام /281