سردار اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایکنا درباره نقش شهید سلیمانی در نهادینه کردن دیپلماسی مقاومت در منطقه و پیوند میدان و دیپلماسی، گفت: پس از اینکه مسئولیت نیروی قدس بر عهده شهید حاج قاسم گذاشته شد و ایشان فرمانده نیروی قدس شد، تمام مسائل ذهنی سیاسی خویش را به کار گرفت.
وی با تأکید بر اینکه فرماندهان سپاه پیش از حضور در سپاه و در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن، فعالیتهای سیاسی انجام میدادند، افزود: یک فرمانده در رده بالا باید از مسائل سیاسی داخلی و تحولات منطقهای و بینالمللی آگاه باشد. شهید سلیمانی نیز به دلیل مسئولیت خود باید با کشورهای دیگر ارتباط برقرار و مسائل منطقهای و بینالمللی را بررسی و تحلیل میکرد. به تبع این مسئولیت، ایشان در این مسائل بسیار هوشمندانه عمل کرد.
بیشتر بخوانید:
- گفتمان شهید سلیمانی امروز در جبهه مقاومت ظهور و بروز دارد
- شهید سلیمانی؛ نماد مقاومت ملت ایران در برابر زیادهخواهیهای آمریکا
سردار کوثری با بیان اینکه انقلاب اسلامی صرفا محدود به ایران نیست و یک آرمان و پیام جهانی دارد، گفت: صاحب اصلی این انقلاب، حضرت صاحب زمان(عج) هستند که ما زمینه را برای ظهور ایشان فراهم میکنیم و سردار سلیمانی با این اعتقاد، فعالیتها و اقدامات خود را شروع و دنبال کرد. هنگامی که ایشان براساس ضرورت مسئولیت، وارد کار دیپلماسی شد، دارای توانمندی ذاتی در این کار بود و علاقهمندی ایشان باعث شد که به خوبی از این عرصه استفاده کند و حتی گاهاً مسائلی را مطرح کند که مورد قبول خیلی از سیاستمداران بود.
توانمندی در پیوند دیپلماسی و میدان
این نماینده مجلس به ذکر موردی اشاره و اظهار کرد: در زمان داعش، تأکید فرمانده معظم کل قوا این بود که حاج قاسم با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور گفتوگو کرده و مسائل منطقه، به ویژه حساسیت مسئله سوریه را به او منتقل کند. جلسه شهید حاج قاسم با پوتین حدود 2 ساعت به طول انجامید و ایشان مسائل و وضعیت منطقه و خطر داعش را بسیار دقیق و حسابشده مطرح کرد و پویتن قبول کرد که برای مبارزه با تروریسم تکفیری داعش در سوریه حضور پیدا کند. لذا روسیه با حملات هوایی در نابودی داعش کمک کرد. این نشاندهنده توانمندی ذهنی، دیپلماتیک و میدانی سردار سلیمانی در کنار مسائل عملیاتی بود که مورد قبول بسیاری چون سیدحسن نصرالله، ابومهدی المهندس، بشار اسد و فرماندهان مقاومت بود. ایشان با تشخیص دقیق و بههنگام خود بسیاری از مسائل و مشکلات منطقه را حل میکرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر اینکه کُنش امروز مقاومت در مقابله با صهونیستها برگرفته از الگوی مقاومت شهید سلیمانی است، گفت: تا مقاومت زنده است راه شهید سلیمانی همواره ادامه دارد. هنگامی که سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزبالله به شهادت رسید، حزبالله نه تنها میدان را رها نکرد بلکه مقتدرانهتر به راه خود برای دستیابی به اهداف ادامه داد. چراکه مقاومت یک تفکر، اعتقاد و برخاسته از ایمان و باور است که وابسته به اشخاص و تجهیزات نظامی نیست ولذا مقاومت با شهادذت رهبران شکست نمیخورد و به پایان نمیرسد بلکه محور مقاومت به رغم از دست دادن این رهبران و فرماندهان بزرگ محکمتر، مصممتر و با صلابتتر از گذشته ادامه پیدا میکند که امروز این را به طور کاملا واضح مشاهده میکنیم.
اصل محوری حاج قاسم حرکت در خط ولایت بود
وی درباره مشی و روش شهید سلیمانی در مسائل داخلی بر حرکت در خط ولایت، حفظ انسجام داخلی و پرهیز از دو قطبیهای کاذب و انحرافی گفت: فعالیتها و اقدامات حاج قاسم بر محور تقویت وفاق و وحدت ملی بود. محور اصلی ایشان ولایت، انقلاب اسلامی و حفظ نظام جمهوری اسلامی بود و بر تقویت وفاق ملی به صورت عملی و رسمی، نه شکلی و ظاهری، اهتمام داشت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: حاج قاسم به دنبال یکپارچگی و انسجام در کشور بود و برادری و رفاقت را همیشه بر این اساس تجزیه و تحلیل میکرد. لذا باید به این مسئله توجه شود که وفاق در دولت براساس نگاهها و شاخصهای حاج قاسم انجام گیرد و ادامه پیدا کند.
سردار کوثری در پایان درباره شعار پنجمین سالگرد شهادت سردار دلها با عنوان «سرباز وظیفه، پاسدار قاسم سلیمانی»، گفت: شهید سلیمانی همواره خود را یک سرباز، پاسدار و بسیجی میدانست. فرماندهان سپاه با وجود درجاتی که دارند اما همواره خود را سرباز ولایت و حافظ ملت میدانند و حاج قاسم نیز خود را سرباز ولایت میدانست.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام