شناسهٔ خبر: 70538635 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

ترور اسماعیل هنیه؛ پرده‌ای دیگر از جنایت رژیم صهیونیستی در سایه مصونیت از مجازات

بی‌کیفرمانی و مصونیت از مجازات، عامل مهمی در تداوم اقدام‌های تروریستی رژیم صهیونیستی و اعتراف گستاخانه به ارتکاب چنین جنایت‌هایی هستند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

بی‌کیفرمانی جنایت و مصونیت از مجازات زیر سایه حمایت متحدان غربی، رژیم صهیونیستی را برای ارتکاب جنایت‌های بیشتر و اعتراف آشکار به ارتکاب اقدام‌های جنایت‌کارانه و تروریستی تشویق کرده است.

در همین چارچوب، رژیم صهیونیستی طی روز‌های اخیر با اطمینان از بی‌عملی سازوکار‌های بین‌المللی به شکلی گستاخانه به ارتکاب ۲ جنایت بزرگ اعتراف کرده است؛ اعتراف به‌اصطلاح ۲ مامور بازنشسته موساد در یک شبکه تلویزیونی آمریکایی به ارتکاب جنایت پیجر‌ها در لبنان با ده‌ها شهید و هزاران مجروح و اعتراف یسرائیل کاتز، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به ارتکاب جنایت ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تابستان سال جاری، به فاصله‌های کوتاهی رخ دادند.

چنین اعتراف‌هایی مهر تاییدی بر ۲ واقعیت مهم درباره هویت جعلی رژیم صهیونیستی هستند: نخست، این رژیم بازیگر اصلی تروریسم سازمان‌یافته در سطح جهان است و دو، مصونیت از مجازات عامل مهمی در تداوم کارزار‌های ترور رژیم صهیونیستی است.

اعتراف کاتز به مسئولیت رژیم صهیونیستی در ترور شهید هنیه، نخستین اعتراف مقام‌های صهیونیستی به ارتکاب جنایت‌های تروریستی نیست؛ مقام‌های مختلف این رژیم در برخی از موارد به‌صراحت اعتراف کردند که رویکرد تروریستی رژیم صهیونیستی برخلاف ادعا‌های حامیان و متحدن آن یک واقعیت آشکار و مستمر است؛ این یک واقعیت است که مهم‌ترین ابزار رژیم صهیونیستی در مقابله با مقاومت، گسترش اشغالگری و خصومت علیه حامیان مردم فلسطین، تروریسم سازمان‌یافته بوده است که در قالب ترور سران مقاومت، ترور شخصیت‌های سیاسی، علمی، نظامی، ... در فلسطین و دیگر کشور‌ها انجام شده است.

ترور‌های هدفمند نه فقط ابزار رژیم صهیونیستی برای دستیابی به هدف‌های نامشروع هستند، بلکه نشان می‌دهند که پیامد‌های بی‌کیفرمانی جنایت‌ها تا چه حد می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد؛ رژیم صهیونیستی که تا سال‌های اخیر تلاش می‌کرد مسئولیت اقدام‌های تروریستی خود را برعهده نگیرد، با استفاده از فرصت بی‌کیفرمانی از مجازات، با استفاده از زبان تهدید از ارتکاب ترورهای مختلف سخن می‌گوید.

رژیم صهیونیستی در ارتکاب جنایت ترور با نقض حقوق و قوانین بین‌الملل، حاکمیت کشور‌های مختلف را برای اجرای اقدام‌های تروریستی سیاسی نقض می‌کند و در مواردی نیز گروه‌های تروریستی در مناطق مختلف جهان را مورد حمایت قرار می‌دهد.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگویی در واکنش به اعتراف وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره ترور اسماعیل هنیه، گفت: برای ایران از ابتدا واضح بود که اسرائیل پشت این ترور بوده است؛ به همین دلیل اندکی پس از حمله، سندی را در سازمان ملل ثبت و تاکید کردیم که اسرائیل حاکمیت و امنیت ملی ایران را در تضاد با اصل منع توسل به زور سازمان ملل نقض کرده است؛ ما همچنین متذکر شدیم که ما حق مشروع پاسخگویی براساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد را داریم.

وی همچنین از اقدام ایران برای ارائه مدارک بیشتر درباره اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی خبر داده و گفت: اقدام ما پاسخ لازم و موجه بود و این تحول اخیر موید درستی رویکرد ما در تمام مدت بوده است.

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل نیز در نامه‌ای به دبیرکل و رئیس شورای امنیت درباره پذیرش رسمی مسئولیت ترور شهید هنیه توسط رژیم صهیونیستی، با اشاره به اینکه شورای امنیت نباید اجازه دهد رژیمی که آشکارا قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند، منطقه را بی‌ثبات می‌سازد و صلح و امنیت بین‌المللی را تهدید و به خطر می‌اندازد، همچنان از مصونیت برخوردار باشد، تاکید کرد: سکوت مستمر شورای امنیت، که مسئولیت اولیه برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را برعهده دارد، نه‌تنها این رژیم تروریستی را به ارتکاب جنایت‌های وحشیانه بیشتر تشویق خواهد کرد، بلکه اصول اساسی تاسیس سازمان ملل را نیز تضعیف خواهد کرد.

وی تصریح کرد: این اعتراف گستاخانه و بی‌شرمانه به ترور یک رهبر سیاسی در خاک حاکمیتی یکی از کشور‌های عضو سازمان ملل، بار دیگر مسئولیت بین‌المللی رژیم اسرائیل را برای اقدام‌های تروریستی و تجاوزکارانه‌اش آشکار می‌سازد؛ این اقدام همچنین مشروعیت و قانونی بودن پاسخ دفاعی ایران را در ۱ اکتبر ۲۰۲۴ و موضع مستمر ایران مبنی بر اینکه رژیم اشغالگر و تروریست اسرائیل همچنان جدی‌ترین تهدید برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است، مجددا تایید می‌کند.

به گفته ایروانی، شورای امنیت نباید اجازه دهد رژیمی که آشکارا قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند، منطقه را بی‌ثبات می‌سازد و صلح و امنیت بین‌المللی را تهدید و به خطر می‌اندازد، همچنان از مصونیت برخوردار باشد؛ سکوت مستمر شورای امنیت، که مسئولیت اولیه برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را بر عهده دارد، نه تنها این رژیم تروریستی را به ارتکاب جنایت‌های وحشیانه بیشتر تشویق خواهد کرد، بلکه اصول اساسی تاسیس سازمان ملل متحد را نیز تضعیف خواهد کرد.

اقدام‌های تروریستی رژیم صهیونیستی در فلسطین و دیگر کشور‌ها از ماهیت این رژیم به‌عنوان یک بازیگر فعال در حوزه تروریسم سازمان‌یافته حکایت دارد؛ واقعیتی که فقط ازسوی شمار معدودی از کشور‌ها ازجمله ایران محکوم شده است؛ کشور‌های غربی حامی رژیم صهیونیستی نه‌تنها توجیه‌کنندگان ترور‌های هدفمند این رژیم هستند بلکه با تامین تسلیحات مورد نیاز این رژیم فرصت ارتکاب اقدام‌های تروریستی گسترده‌تر را برای آن فراهم می‌سازند.

موضوع غیرقابل انکار این است که کشور‌های حامی رژیم صهیونیستی به‌ویژه آمریکا با ایجاد حصاری دور رژیم صهیونیستی سبب شده‌اند تا این رژیم به رکوردار جنایت‌های تروریستی تبدیل شود؛ در عین حال، نهاد‌های بین‌المللی با اعمال نفوذ متحدان رژیم صهیونیستی قادر به عبور از سپر محافظتی ایجادشده دور رژیم صهیونیستی برای مجازات آن به دلیل ارتکاب جنایت‌های تروریستی نیستند.

تا زمانی که آمریکا و متحدان رژیم صهیونیستی کنترل نامحدودی بر نهاد‌های بین‌المللی داشته باشند و رژیم صهیونیستی از انجام قوانین بین‌المللی سر باز بزند، این رژیم با اطمینان از مصونیت از مجازات، به اقدام‌های تروریستی خود ادامه می‌دهد.

حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی به فضایی منتهی شده است که این رژیم نه‌تنها می‌تواند دست به اقدام‌های تجاوزکارانه بزند، بلکه می‌تواند انجام آن‌ها را مطرح کند، زیرا می‌داند که بعید است با پیامد‌های معنی‌داری مواجه شود؛ این وضعیتی مخاطره‌آمیز است که پیام سوئی را به جهان مخابره می‌کند: تا جایی که مصونیت از مجازات حاکم باشد، پایه‌های عدالت بین‌المللی لرزان شده و قابل ضربه خوردن می‌شوند.

انتهای پیام/