به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، گروه مردمی "دختران انقلاب" که پیشتر در ایام فاطمیه تعزیهای با محوریت حجاب و مقاومت در بوستان دانشجو برپا کرده بودند، در میلاد حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا علیها السّلام نیز با برگزاری جشنی به پاسداشت ارزشهای مقاومت پرداختند.
بهاره جنگروی مسئول گروه مردمی "دختران انقلاب" در گفتگو با خبرگزاری تسنیم درباره فعالیت این گروه در یک ماه اخیر توضیحاتی داد که در ادامه میخوانید.
تعزیه "وفاق فاطمی" در ایام فاطمیه
بهاره جنگروی در ابتدای سخنان خود به برگزاری تعزیه "وفاق فاطمی(ع)" در ایام فاطمیه اشاره کرد و گفت: تعزیه "وفاق فاطمی"از تاریخ 30 آبان تا 5 آذر توسط گروه دختران انقلاب در بوستان دانشجو با محوریت حجاب و مقاومت برگزار شد. در این تعزیه بخشهایی از زندگی حضرت زهرا(ع) و ماجرای پشت درب خانه را نمایش دادیم، تونل مقاومت نیز بخشی از این برنامه بود که در آن تصاویری از فجایع انسانی زیر بمبارانهای وحشیانه رژیم کودککش اسرائیل در فلسطین و لبنان و مظلومیت زنان و کودکان به نمایش گذاشته شد، همچنین ما در این مسیر با نمایش تصاویر شهدا، ازجمله حاج قاسم سلیمانی، آرمان علیوردی، ابراهیم هادی، معصومه کرباسی و دیگر شهدای مقاومت، برای حاضران توضیحاتی ارائه میدادیم، در انتهای تونل مقاومت هم یادبود شهید سنوار را گذاشته بودیم و به مخاطبانمان میگفتیم همان کسی که مرتکب جنایت علیه مظلومین است و یحیی سنوار را شهید کرده گفته است؛ "من کنار زنان و دختران بیحجاب ایرانی هستم."، و از آنها میپرسیدیم؛ "آیا شما نتانیاهو را کنار خودتان میبینید؟"، این بچهها از نتانیاهو بهخاطر جنایتها و مظلومکشیهایش بهشدت متنفر بودند، به همین خاطر عصبانی میشدند؛ همینجا به آنها توضیح میدادیم؛ "امروز حجاب، فراتر از یک اعتقاد مذهبی، نماد مقاومت در برابر دشمنان از جمله اسرائیل و نتانیاهو، است؛ یعنیهمانطور که لباس رزم برای مردان نماد ایستادگی در میدان جنگ است، روسری نیز نماد ایستادگی در برابر دشمنان است".
وی افزود: بسیاری از دخترخانمهایی که پیشتر کشف حجاب کرده بودند یا به حجاب بیتوجه بودند و با ظاهری متفاوت در این مراسم شرکت کرده بودند، تحت تأثیر مظلومیت حضرت زهرا(ع) و تصاویر تونل مقاومت، و بهخصوص وقتی میشنیدند نتانیاهو گفته است؛ "من کنار زنان و دختران بیحجاب ایرانی هستم."، اشک میریختند و بهطور داوطلبانه تصمیم میگرفتند روسری متبرّک به حرم حضرت امام حسین(ع) را بپوشند و حجاب را بهعنوان نماد مقاومت حفظ کنند، هدف ما این بود که نشان دهیم حتی دختران کمحجاب یا کسانی که سهواً روسریشان افتاده است، در برابر دشمن ایستادهاند.
وی خاطرنشان کرد: اینجا حجاب از دو منظر برایشان معنا پیدا میکرد؛ اول از جهت ارادت به حضرت زهرا(ع)، و دوم بهعنوان نماد مقاومت در برابر ظلم، این دو عامل باعث میشود تصمیم بگیرند حجابشان را حفظ کنند. بعد از شهادت سید حسن، حدود 90 دختر که بهطور کامل کشف حجاب کرده بودند، وقتی به آنها گفتیم که نتانیاهو گفته است؛ "من کنار دختران بدون روسری هستم."، از شدت نفرت نسبت به نتانیاهو تصمیم گرفتند روسری سر کنند. در ادامه، برچسبهایی با نوشته «ترس دشمن از حجاب فاطمه است» پشت گوشی آنها میچسباندیم و به آنها میگفتیم؛ "هر بار که این نوشته یا نام حضرت زهرا(ع) را نگاه میکنید، به یاد این مقاومت و تعزیه بیفتید و نگذارید این روسری عقب برود".
جنگروی ادامه داد: بهعنوان مثال یکی از شبها دختری با کلاه و آرایشی قرمز و لباسی به همان رنگ آمده بود، وقتی یکی از صحنههای تعزیه را دید، چنان تحت تأثیر قرار گرفت که به گریه افتاد و خودش را روی زمین انداخت؛ یعنی آن صحنه برایش آنقدر دردناک بود. در مواجهه با چنین دخترانی، وقتی اشک میریختند، ما کنارشان میرفتیم و از ته دل به آنها التماس دعا میگفتیم و از آنها میپرسیدیم؛ "شما که آنقدر قلبتان با حضرت زهراست، به ایشان قول میدهید که هیچوقت روسری از سرتان نیفتد؟"، بسیاری از آنها این اتفاق را بهعنوان دعوتی از سوی حضرت زهرا(ع) میدیدند، گویی که تلنگری در زندگیشان زده شده است و با اشتیاق زیاد روسری را میپذیرفتند و سر میکردند.
مسئول گروه دختران انقلاب گفت: یک شب دیگر هم دختری با ظاهری نامناسب مهمان ما شد که قصد داشت همان شب با دوستانش به یک پارتی برود؛ اما زیر تابوت نمادین حضرت زهرا(ع) تحت تأثیر قرار گرفت و بهشدت اشک ریخت، آنقدر گریه کرد که خودش را روی زمین انداخت. بعد از مراسم، با بغض گفت؛ "من اصلاً در این فضاها نبودم، اما این صدا و برخورد زیبا و دعوت صمیمانه بچههای شما من را به اینجا کشاند."، اتفاقا این دخترخانم از فردای آن شب بهعنوان خادم در گروه "دختران انقلاب" فعالیت خود را شروع کرد.
جنگروی با اشاره به استقبال جوانان از تعزیه وفاق فاطمی گفت: بسیاری از شرکتکنندگان پس از این تجربه، علاقهمند شدند در برنامههای دختران انقلاب شرکت کنند و خادم هیئت بشوند. ما شماره تماس این بچهها را گرفتیم و از آنها دعوت کردیم که بهعنوان خادم در برنامههای ما مشارکت کنند. روال کار ما این است که با گفتوگو و همراهی تلاش میکنیم گرههای ذهنیشان را باز کنیم. یک اتفاق قشنگ دیگر هم که در مراسم فاطمیه ما افتاد این بود که یکی از روزها هشت خانم لبنانی در برنامه ما شرکت کردند و با دیدن این اتحاد و حمایت زنان ایرانی از مقاومت خیلی خوشحال شدند و احساس قدرت و امید کردند حتی اشکشان سرازیر شد. همچنین خانمها چهار سرویس طلا برای ایران همدل هم اهدا کردند.
جشن عروسی زوج مقاومت در میلاد حضرت زهرا(ع)
جنگروی در ادامه درباره برنامه گروه دختران انقلاب بهمناسبت هفته زن و میلاد بانوی دوعالم حضرت فاطمه زهرا(ع) که چندی پیش برگزار شد توضیح داد: در ادامه هم ما بهمناسبت میلاد حضرت زهرا(ع) و بهمناسبت روز زن و روز مادر، جشنی با محوریت مقاومت برگزار کردیم. این جشن در واقع مراسم عروسی یک زوج از خانواده شهدای مقاومت در حمله اخیر اسرائیل به لبنان بود. در این مراسم، سفره عقد چیده شد و مراسم سنتی بلهگرفتن از عروس برگزار شد. عروس و داماد، که بهدلیل حمله اسرائیل و نتانیاهو نتوانسته بودند مراسم عروسی خود را برگزار کنند، در ایران جشن عروسیشان را برگزار کردیم.
جنگروی درباره این مراسم گفت: هدف ما این بود که نشان دهیم ایرانیان پشتیبان جریان مقاومت هستند. این مراسم با استقبال بینظیر مردم روبهرو شد. حسینیه با ظرفیت 2000 نفر پر شد و حتی تعداد زیادی از افراد پشت در ماندند؛ از دختر نوجوانی که با پول جیبیاش هدیه کوچکی برای عروس لبنانی تهیه کرده بود، تا مادربزرگی که طلای خود را به عروس تقدیم کرد، همه نشان دادند که ملت ایران پای ارزشهای مقاومت ایستادهاند.
وی اضافه کرد: اتفاق قشنگ دیگری که در این جشن افتاد این بود که همان دخترخانمهای بدون روسری که در تعزیه وفاق فاطمی از نفرت نتانیاهو روسری سر کردند و لبیک به مقاومت گفتند بهدست عروس و دامادی که زوج مقاومت بودند هدیه سفر کربلا گرفتند. این مراسم با حضور خانوادههای شهدای مقاومت، ازجمله شهیدان امنیت و مدافع حرم برگزار شد. شعرخوانی محمد رسولی و مولودیخوانی حاج امیر عباسی از دیگر بخشهای ویژه این مراسم بود که شور و حال خاصی به جشن بخشید.
پیام این برنامهها
بهاره جنگروی در پایان خاطرنشان کرد: بهطورکلی هدف ما از برگزاری این دو رویداد این بود که نشان بدهیم حجاب، فراتر از یک باور مذهبی، بهعنوان نماد مقاومت در برابر ظلم و ستم معنا پیدا میکند و میتواند بهعنوان یک ابزار مؤثر در مبارزه فرهنگی مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام/+
∎