به گزارش خبرنگار ایرنا، استان فارس به ویژه شهرستان مرودشت یکی از قطب های وزنه برداری کشور در طرح آمایش سرزمین است و درپیکارهای وزنه برداری نوجوانان و جوانان دختر و پسر آسیا که جمعه هفتم دیماه ۱۴۰۳ در دوحه پایتخت قطر پایان یافت با داشتن هفت وزنه بردار بیشترین سهمیه را دربین استان های کشور داشتند و ۱۹ مدال رنگارنگ هم برای ایران و فارس به ارمغان آوردند.
پس از فارس که هفت سهمیه درترکیب اعزامی به مسابقات آسیایی داشت، تهران، خوزستان، گیلان و زنجان با یک سهمیه در رتبه های بعدی جای داشتند وخراسان رضوی هم سه ورزشکار دختر در ترکیب تیم های ملی داشت.
اسامی هفت وزنه بردارفارس مدال آور درآسیا
مریم کشتکار، علیرضا عباسپور، محمد اسفندیاری، حمیدرضا زارعی، ابوالفضل زارع و علیرضا نصیری از شهرستان مرودشت و حسن عمادی هم از شیراز هفت ورزشکار شرکت کننده از فارس در رقابت های وزنه برداری جوانان و نوجوانان دختر و پسر آسیا بودند که هر هفت ورزشکارفارس به روی سکوی آسیا رفتند.
در بین ورزشکاران شرکت کننده ازاستان فارس، مریم کشتکار و محمد اسفندیاری برای نخستین بار بود که در مسابقات آسیایی شرکت داشتند و هر ۲نفر م صاحب مدال شدند تا شایستگی های خود را نشان دهند.
نخستین حضور کشتکار درآسیا
مریم کشتکار هم دیگر وزنه بردار اهل مرودشت است که در نخستین حضور خود در مسابقات اسیایی ۲۰۲۴ دوحه قطر یک مدال برنز گرفت.
زارعی از نقره آسیا طلا ساخت
حمیدرضا زارعی که در رقابتهای وزنهبرداری نوجوانان و جوانان قهرمانی آسیا در دسته ۹۶ در دور گذشته درهندوستان یک مدال نقره و یک برنز کسب کرده بود در رقابت های ۲۰۲۴ دوحه قطر ۲ طلا و یک نقره گرفت و نشان داد که پیشرفت کرده است.
علیرضا عباسپوردیگر وزنه بردار استان فارس که اهل مرودشت است در دسته ۸۹ کیلوگرم دردوحه یک مدال نقره در دو ضرب گرفت و ۲ مدال برنز هم در مجموع و یک ضرب از آن خود کرد.
در کارنامه علیرضا عباسپورسه نشان طلای مسابقات جهانی نوجوانان که در سال ۱۴۰۰ درعربستان برگزار شد و یک مدال برنز و ۲ نقره جهانی ۲۰۲۴ اسپانیادیده می شود.
نخستین حضور در آسیا با سه مدال
همچنین محمد اسفندیاری دیگر ورزشکار اهل مرودشت است که در مسابقات ۲۰۲۴ دوحه قطر در حالی که برای نخستین بار بود که در مسابقات آسیایی شرکت می کرد توانست در دسته ۹۶ کیلو گرم سه مدال برنز را به خود اختصاص دهد.
علیرضا نصیری دیگر وزنه بردار فارس که او هم اهل مرودشت است در مسابقات دوحه در دسته ۱۰۲ کیلوگرم، ۲ مدال نقره و یک برنزرا برگردن آویخت.
این وزنه بردار سه مدال نقره مسابقات آسیایی دور گذشته هندوستان و ۲ نشان طلا و یک برنز مسابقات جهانی ۲۰۲۳ مکزیک را در کارنامه دارد.
طلایی که نقره شد
ابوالفضل زارع هم یکی دیگرازورزشکاران اهل مرودشت است که موفق شد در دوحه قطر و در دسته ۱۰۲کیلو گرم یک مدال نقره و ۲ مدال برنز کسب کند هر چند نتوانست مدال طلای دورگذشته هندوستان را تکرارکند.
زارع سه مدال نقره ۲۰۲۳ مکزیک و چهار طلا و ۲ نقره مسابقات آسیایی هندوستان را در آلبوم افتخارات خود دارد.
همچنین حسن عمادی هم که اهل شیراز است در مسابقات آسیایی ۲۰۲۴ دوحه در دسته ۱۰۹ کیلو گرم، یک مدال نقره و ۲ مدال برنز را گرفت. عمادی نشان برنز مسابقات جهانی اسپانیا را در کارنامه دارد.
استقبال پرشور مرودشتی ها از مدال آوران آسیا
پس از بازگشت افتخار آفرینان مرودشتی با استقبال پرشور مردم این شهر مواجه شدند و آنها با زدن ساز و نقاره و پایکوبی جشن شادی گرفتند.
جای خالی مدال المپیک در وزنه برداری فارس، خیز برای مدال المپیک ۲۰۲۸
با برنامه ریزی خوب و با حمایت و سرمایه گذاری بیشتر می توان امیدوار شد که ورزشکاران فارس بتوانند در آینده نه چندان دور برای نخستین بارمدال المپیک را برای فارس به ارمغان بیاورند مشروط به اینکه به جوانان بها داده شود و شرایط پیشرفت و موفقیت آنها را در عرصه های مختلف فراهم شود.
آرش حبیبی رییس هیات وزنه برداری استان فارس بسیار امیدوار است که وزنه برداران این استان بتوانند در مسابقات المپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس برای نخستین بار مدال با ارزش المپیک بگیرند.
مرودشت خاستگاه وزنه برداری در کشور
شهرستان مرودشت از دیرباز تاکنون یکی از قطب های وزنه برداری در کشور و استان فارس محسوب می شود که ملی پوشان زیادی را در این رشته سخت که به عنوان پولاد سرد شهرت دارد همواره مطرح کرده است.
عباس نجاتی، داریوش نجاتی، لهراسب بهروزی، سجاد بهروزی، جابر بهروزی، میلاد ارونگی ، فاطمه کشاورز، حمیدرضا زارعی ، میثم زارع و محمدرضا زارعی و علیرضا عباسپور، مریم کشتکار، محمداسفندیاری، ابوالفضل زارع، علیرضا نصیری ، پولاد مردان و زنان این شهرستان هستند که افتخارات بزرگی را در عرصه مسابقات آسیایی، جهانی و کسب سهمیه المپیک به ارمغان آوردند.
جوانان ایران بر بام آسیا
درمسابقات وزنهبرداری نوجوانان و جوانان ۲۰۲۴ آسیا که در دوحه قطر بر گزارشد در ردهبندی تیمی رده سنی جوانان، تیم ملی ایران با ۷۲۷ امتیاز، با اقتدار روی سکوی قهرمانی آسیا ایستاد و تیمهای ازبکستان با ۶۸۴ و عربستان با ۵۹۴ امتیاز به ترتیب در ردههای دوم و سوم تیمی قرار گرفتند.
همچنین در بخش دختران هم تیم وزنهبرداری ایران در ردهبندی تیمی جوانان در رقابتی نزدیک با تیمهای قزاقستان، چین تایپه و هند در رده چهارم ایستاد. در ردهبندی تیمی دختران، قزاقستان با ۵۹۸ امتیاز قهرمان جوانان و چین تایپه با ۵۸۶ امتیاز دوم و هند با ۵۸۴ امتیاز سوم شد. ایران نیز با ۵۷۷ امتیاز در رده چهارم قرار گرفت.
کاروان ۲۳ نفره دختران و پسران وزنهبرداری ایران در رقابتهای قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا، در مجموع موفق به کسب ۱۰ مدال طلا، ۲۰ نقره و ۲۰ برنز شدند که از این بین، پسران وزنهبرداری ایران هشت طلا، ۱۵ نقره و ۱۲ برنز کسب کردند و دختران ایران صاحب ۲ طلا، پنج نقره وهشت برنز شدند.