به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل به دلیل نبود سرمایه گذار و ساز و کار حمایتی مناسب، دست رنج فرشبافان استان اردبیل به نام سایر استانها در بازار داخلی و خارجی فروش و عرضه میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل، گفت: عمده صادرات فرش تولید شده در استان اردبیل با برند سایر استانها انجام میشود.
مسعود ایرانی اظهار داشت: ۴۶ هزار بافنده فرش در استان اردبیل سالانه بیش از ۱۰۰ هزار متر مربع فرش تولید میکنند که عمده آنها نیز به سایر استانها و حتی خارج از کشور صادر میشود.
وی افزود: این استان در تولید فرش از قدمت و سابقه بسیار طولانی برخوردار بوده و زمینه حمایت از تولیدکنندگان صنعت فرش به صورت جدی فراهم شده و ما شرایط بهتری را نسبت به گذشته در تولید فرشهای متنوع دستباف شاهد هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل خاطرنشان کرد: متأسفانه از سالهای گذشته به دلیل فراهم نبودن زیرساخت صادرات فرش استان اردبیل، تولیدات این استان با نام فرش تبریز و قم صادر میشد که با راهکارهای پیشبینی شده سعی بر این است تا با حمایت گمرک امکان صادرات فرش از این استان فراهم آید.
ایرانی اضافه کرد: انتظار میرود در حمایت از بافندگان فرش و تولیدکنندگان در این عرصه حمایتهای بیمهای و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت همچنان مورد توجه قرار گیرد تا کارگاههای تولید فرش به ویژه بافندگان خانگی بتوانند در تولید کیفیتر فرش دستباف با دلگرمی بیشتر عمل کنند.
وی ضرورت تأمین مواد اولیه مرغوب برای بافندگان فرش را با نظارتهای مستمر و انجام رایزنیهای مختلف یادآور شد و بیان کرد: سرانگشتان هنرمندانه بافندگان فرش این استان زمینه تولید فرشهای دستباف متنوع را از گونههای ماهی و ریز بافت فراهم کرده تا بتوانند در عرصه جهانی و بینالمللی نیز نام و آوازهای خوش برای خود پیدا کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل ضرورت حمایت همهجانبه از کارگاهها و مجموعههای تولید و عرضه فرش دستباف را یادآور شد و تصریح کرد: در این زمینه آمادگی هرگونه حمایت و پشتیبانی را از فعالان این عرصه داریم.