به گزارش مفدا، دکتر سید جلیل حسینی روز یکشنبه ۹ دی ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان این مطلب افزود: یکی از مهمترین مشکلات و برنامه هایی که به شدت درحال پیگیری آن هستیم موضوع افزایش ظرفیت ۲۰ درصدی گروه پزشکی است که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده بود و از سال ۱۴۰۱ این افزایش ظرفیت اعمال می شد.
وی گفت: قرار بود هر سال این ۲۰ درصد افزایش ظرفیت برابر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعمال شود در شرایطی که افزایش ظرفیت دندانپزشکی به سقف ۷۶ درصد و پزشکی به ۷۴ درصد رسیده بود اما به دلیل عدم تامین زیرساختهای آموزشی، قرار شد این افزایش ظرفیت در سال ۱۴۰۴ متوقف شود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۴ مصوب شد، مابقی افزایش ۲۰ درصدی در دوره چهار ساله گرفته شود، یادآورشد: مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی با کمبود منابع مواجه بوده و اعتبار لازم در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ فراهم نشد و امسال فقط ۱۰ درصد اعتبار پیش بینی شده که هنوز کامل پرداخت نشده است.
دانشجویان ما در برخی خوابگاهها به جای ۴ نفر، ۱۰ نفره سکونت داشتند
وی خاطرنشان کرد: دانشجویان ما در برخی خوابگاهها به جای ۴ نفر حدود ۱۰ تا ۱۲ نفر ساکن می شوند یا صفهای طولانی در سلف سرویس یا برگزاری کلاسها به صورت فشرده همه این موارد ما را بر آن داشت که افزایش ظرفیت پزشکی را براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال آینده متوقف کنیم.
از ۸ هزار پذیرش دانشجو به ۱۵ هزار پذیرش رسیده ایم
حسینی با اشاره به اینکه پیشتر ما با ۸ هزار پذیرش دانشجو درحال حاضر به ۱۵ هزار پذیرش دانشجو رسیده ایم، خاطرنشان کرد: استاندارد نبودن حجم کلاسهای آموزشی یا ازدحام در صفهای آزمایشگاه و یا کلاس آناتومی و شلوغی بر بالای سر بیمار و مجموعه این گزارشات در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به کمبود دانشگاهها بر اساس گزارشهای ارسالی اظهار کرد: کمبود اتاق اساتید، کمبود آزمایشگاه در ۳۲ دانشگاه، کمبود یونیت دندانپزشکی در ۱۹ دانشگاه، محدودیت فضای آموزش بالینی در ۲۹ دانشگاه و کمبود خوابگاه در ۴۰ دانشگاه و.... ما را برآن داشت که این افزایش ظرفیت را برای سال آینده متوقف کنیم.
دکترحسینی اظهار کرد: با بررسی های انجام شده حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان برای تامین زیرساختها و ۸ و نیم میلیارد تومان برای تجهیزات آموزشی در دانشگاهها نیاز داریم که درمجموع حدود ۳۰ همت می شود که اگر این مبالغ تامین شود، بلافاصله باید برای تامین زیرساختها به دانشگاهها تزریق کنیم.
حسینی با بیان اینکه در پذیرش های سهمیه ای مشکلاتی برای دانشجویان ایجاد شده است، گفت: در شرایطی هستیم که جوانان ما حساس، زود رنج بوده و گاهی تصمیم می گیرند از کشور خارج شوند از این رو باید روند پذیرش را منطقی کنیم تا افراد راحت تر جذب شوند و مهاجرت نکنند.
وی ادامه داد: به زودی در مورد سهمیه های پزشکی نیز تصمیماتی گرفته می شود تا موجب دلسردی سایر جوانان برای تحصیل نشود ، سهمیه فرزندان ایثارگران و جانبازان هم باید به گونه ای منطقی طراحی شود تا جذب آنها صورت گیرد.
راهاندازی شعب دانشگاههای علوم پزشکی گرجستان و غنا
وی با بیان اینکه آموزش پزشکی در دانشگاه سبطین عراق در حال پیگیری است، گفت: همچنین شعب دانشگاههای علوم پزشکی در غنا و گرجستان نیز به زودی راهاندازی خواهند شد. تا کنون ۱۰ هزار دانشجوی خارجی در رشتههای پزشکی کشور تحصیل کردهاند.
گسترش هوش مصنوعی در علوم پزشکی
معاون وزیر بهداشت در مورد رشتههای جدید گفت: تقویت هوش مصنوعی در علوم پزشکی مد نظر وزارت بهداشت قرار دارد و کنفرانس هوش مصنوعی در آموزش پزشکی نیز به زودی برگزار میشود.
آزمون دستیاری ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد
وی با اشاره به اقدامات مد نظر وزارت بهداشت برای افزایش انگیزه اساتید گفت: با توجه به گزارشهای منتشر شده، اساتید ما به علل مختلف دچار بی انگیزگی و دلسردی در امور هستند. ما در معاونت آموزشی به دنبال راهاندازی ارتباط مستقیم با اساتید هستیم که اساتید بتوانند از طریق یک پلتفرمی مسائل خود را مطرح کنند و من شخصاً به صورت مستقیم مشکلات آنها را بشنوم.
معاون وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فدراسیون جهانی بحث آموزش پزشکی کشورمان را بررسی کرده و مورد تایید از لحاظ استاندارد علمی قرار گرفته است، اضافه کرد: اکثر پزشکانی که توسط سیستم آموزشی کشور آموزش دیده اند در کشورهای مختلف از آنها استفاده می شود.
دکتر حسینی ادامه داد: افزایش ۲۰ درصدی پذیرش ظرفیت پزشکی به صلاح نبود اما با این حال عده ای این افزایش را اعمال کردند.
سهم سلامت از تولید ناخالص ملی زیر ۴ درصداست
وی اظهار داشت: سهم سلامت از تولید ناخالص ملی زیر ۴ درصد است در حالیکه باید ۷ درصد باشد و ضروری است سهم سلامت از تولید ناخالص ملی را افزایش دهیم.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه دانشگاه های علوم پزشکی ۹۵ هزار میلیارد تومان بدهی دارند، گفت: اصرار داریم در مورد پرداخت فراگیران پزشکی مشکلی ایجاد نشود و در قانون ۱۴۰۴ این مبلغ به عنوان ۸۰ هزار میلیارد تومان تامین می شود و طرح شغل دستیاران نیز به مجلس داده شده که با رایزنی های مختلف بودجه آن تامین شده و امید است در صحن مجلس به صورت قانون دایمی به تصویب برسد زیرا دستیاران فعالیت های مختلفی در بیمارستان ها دارند از این رو باید پوشش مالی خوبی داشته باشند.
گذراندان طرح قابل آزاد سازی نیست
وی در مورد فروش تعهدات خدمت نیز توضیح داد: گذراندن طرح قابل آزاد سازی نیست و فرد باید دوره طرح نیروی انسانی را بر اساس نظر وزارت بهداشت بگذراند و دانشجویانی که قصد دارند برای تحصیل به خارج کشور در رشته های خاص بروند، باید به ضمانت هایی که در قالب بخشنامه صادر شده ، متعهد شوند البته سعی می کنیم این ضمانت نامه ها سخت گیرانه نباشد.
معاون آموزشی وزیر بهداشت با بیان اینکه بیمارستان های آموزشی با کمبود ۲۵ هزار تخت بیمارستانی آموزشی مواجه هستند، گفت: برای اجرای افزایش ظرفیت پزشکی به ۲ هزار و ۹۰۰ استاد علوم پایه و ۲ هزار و ۳۰۰ استاد بالینی نیازمندیم تا بتوانیم این تعداد دانشجوی افزودهشده را بهدرستی تربیت کنیم.
اکنون ۹۰ هزار پزشک عمومی در کشور وجود دارد
دکتر حسینی ادامه داد: در زمان حاضر ۹۰ هزار پزشک عمومی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۳۰ هزار پزشک عمومی فعالیت نمیکنند. به نظر میرسد از نظر تأمین کمبودی نداریم و حتی از برخی معیارها، تعداد پزشکان عمومی بیشتر از نیاز است.
این مقام مسوول با تاکید بر اینکه باید شرایطی فراهم شود تا با تأمین نیازهای آنها، پزشکان در مناطق محروم ماندگار شوند، تصریح کرد: در حوزه تخصصی نیز ۱۲ درصد پذیرش داشتهایم، اما در رشتههایی مانند بیهوشی، طب اورژانس، زنان، داخلی، پزشکی قانونی و طب سالمندی هنوز ظرفیتها به طور کامل تکمیل نمیشود.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش حدود ۳۰ درصدی حقالزحمه دستیاران تخصصی و فوقتخصصی خبر داد و گفت: حقوق کارورزان نیز ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
به گفته حسینی مجوز جذب ۵۰۱ نفر از اعضای هیاتعلمی دریافت شده و امسال در توزیع نیروهای متخصص، برای اولین بار تمام همکاران در محلهایی که نیاز بوده و مطابق با تمایل خودشان مستقر شدهاند.
وی یادآورشد: همچنین حدود ۳۰۰ نیروی فوقتخصص در حال توزیع هستند و برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، فلوشیپهای ناباروری در گروه زنان و آندرولوژی در گروه مردان افزایش یافته است.