شناسهٔ خبر: 70526307 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

معاون آموزشی وزارت بهداشت: ۲۷ همت اعتبار برای زیر ساخت ها و تجهیزات آموزشی نیاز داریم

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان برای زیر ساخت ها  و ۸.۵ همت برای تجهیزات آموزشی نیاز داریم که در مجموع اعتبار مورد نیاز حدود ۲۷ الی ۳۰ هزار میلیارد تومان است. معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان برای زیر ساخت ها  و ۸.۵ همت برای تجهیزات آموزشی نیاز داریم که در مجموع اعتبار مورد نیاز حدود ۲۷ الی ۳۰ هزار میلیارد تومان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سید جلیل حسینی امروز یکشنبه ۹ دی ماه در نشست خبری اظهار کرد: معاونت آموزشی پزشکی با فشارها و چالش هایی روبرو است که باعث کم انگیزگی‌ اساتید دانشگاه ها و ایجاد مشکل برای دانشجویان شده است. همچنین در حوزه برنامه ریزی وزارت بهداشت و سیاست گذاری های رییس جمهور سعی داریم که مشکلات سر راه دانشگاه ها  و دانشجویان را تسهیل کرده تا بتوانیم محیطی شاد و باانگیزه برای اساتید و مشارکت آنها در برنامه ریزی مدیریت دانشگاه ها جلب کنیم.

وی با بیان اینکه گروه پزشکی دانشجویان در گذشته از نظر دانش و مهارت در منطقه سرآمد بوده اند، افزود: در سال ۱۴۰۰ مصوبه افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت گروه پزشکی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و این مصوبه در سال ۱۴۰۱ اجرا شد تا سالانه ۲۰ درصد به ظرفیت گروه پزشکی اضافه شود. میزان افزایش ظرفیت رشته های پزشکی به سقف  ۷۴ درصد و در رشته دندان پزشکی به سقف ۷۶ درصد رسیده است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت عنوان کرد: این افزایش ظرفیت، دانشگاه ها، کلاس های درس و خوابگاه ها دچار مشکل کرده است. در خوابگاه ها  به جای حضور ۴ نفر حدود ۱۰ نفر در اتاقها ساکن هستند، همچنین در کلاس های درس هم بجای آموزش و حضور ۵۰ نفر حدود ۲۰۰ نفر حضور داشتند.

معاون آموزشی عنوان کرد:  ما با ظرفیت ۸ هزار پذیرش دانشجو آغاز کردیم و هم اکنون ۱۵ هزار پذیرش داریم، خوشبختانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرده است که تا سال ۱۴۰۴ افزایش ظرفیت متوقف شود.

حسینی با اشاره به اینکه مصوبه افزایش ظرفیت همراه با تامین زیر ساخت ها و امکانات آموزشی بوده، عنوان کرد: منابعی برای تامین امکانات در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در نظر گرفته نشده و در سال ۱۴۰۳ کمتر از ۱۰ درصد از منبع مالی پیش بینی شده که هنوز محقق نشده است. حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان برای زیر ساخت ها  و ۸.۵ همت برای تجهیزات آموزشی نیاز داریم که در مجموع اعتبار مورد نیاز حدود ۲۷ الی ۳۰ هزار میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: ما حدود ۷۴ هزار دانشجوی پزشکی در دانشگاه درحال تحصیل داریم واگر افزایش سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شود، حدود ۹۰ هزار دانشجو پزشکی خواهیم داشت. طبق آمار سازمان نظام پزشکی ۳۰ هزار پزشک در هیچ  مرکز درمانی فعالیت نمی کنند. ما به حدود ۲۵ هزار تخت آموزشی و ۲ هزار و ۹۰۰  اساتید علوم پایه و ۲ هزار و ۳۰۰ استاد بالینی نیاز داریم.

حسینی عنوان کرد: در رشته تخصصی ۱۲ درصد افزایش و در رشته های دستیاری نیز ظرفیت افزایش داده شده است. ظرفیت در رشته های اطفال، داخلی، پزشکی قانونی، طب سالمندی، طب اورژانس و بیهوشی خالی مانده و پزشکی برای تحصیل در این رشته ها مراجعه نکرده است.   

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: فدراسیون جهانی آموزش  پزشکی،  آموزش های ما را به مدت ده سال تمدید کرده و این اجازه را به ما داده است که آموزش پزشکی منطقه را بررسی کنیم. همچنین امسال حقوق دستیاران تخصصی و فوق تخصصی۳۰ درصد  و حقوق کار وزارت ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

حسینی اظهار کرد: امسال نیروی متخصص که  رتبه ۵  تا ۱۰ داشتند در مناطقی که به پزشک نیاز بود توزیع کردیم. حدود ۳۰۰ نفر نیروی فوق تخصصی در کشور در حال توزیع هستند و براساس قانون جوانی جمعیت تعداد فلوشیپ های ناباروری زنان و مردان را در توزیع افزایش دادیم.

وی ادامه داد: دانشگاه صفین در عراق با دانشگاه تهران در حوز پزشکی در حال همکاری است و در تلاش برای ایجاد شعب دانشگاهی در غنا و گرجستان هستیم و حدود ۱۰ هزار دانشجوی خارجی از ۶۰ کشور در ۴۶ دانشگاه کشور پذیرش شده اند.

 وی عنوان کرد: تقویت هوش مصنوعی در علوم پزشکی یکی از موضوعات مورد توجه است که دراین راستا دانشکده هوشمند تاسیس شده و فعالیت های خود را دارد.

حسینی از برگزاری آزمون دستیاری در ۱۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ خبرداد.

 معاون آموزشی وزارت بهداشت بیان کرد: من در ارتباط با هییت علمی و اساتید روش خود را دارم، در این راستا در حال ایجاد یک پلتفرم برای ارتباط با ۲ هزار عضو هیات علمی هستیم تا حرف ها و درد دل آنها را شنیده و از نقطه نظرات آنها استفاده کنیم.

وی با اشاره به گزارشات دانشگاه و دانشجویان مبنی بر در نظر گرفتن سهمیه ها برای برخی از داوطلبان اظهار کرد: طبق این گزارش این سهمیه ها باعث دلسردی دانشجویان شده است، همچنین اگرچه سهمیه ها مطابق قانون مشخص شده اما این نگرانی برای دانشجویان ایجاد شده که تلاش های چند ساله آنها منجر به قبولی در رشته مورد نظر خود نشود یا در دانشگاه های درجه یک، دانشجوی رتبه اول در کنار دانشجویانی که رتبه کمتر کسب کردند قرار می‌گیرد. از همین رو بخش سهمیه ها توسط وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی در دست بررسی است.

حسینی درباره طرح پزشک خانواده عنوان کرد: با توجه به این طرح، قرار است برخی از پزشکان آموزش ها را ببینند تا این طرح بتواند همه شبکه سلامتی را در برگیرد. در شش رشته مثل رشته بیهوشی استقبال کم را داریم و برای سه رشته در سال گذشته تمهیداتی را در نظر گرفتیم تا دانشجو بتواند از اوایل انترنی وارد دوره دستیاری شود. هم اکنون این کمبود، اتاق عمل ها را دچار مشکل کرده و در این راستا یک کارگاه تشکیل شده که این کارگروه درحال تدوین دستورالعمل است.

معاون آموزشی افزود: باتوجه به افزایش بیماری ها در جامعه، در امر کنترل بیماری ها وزارت بهداشت حدود ۲۰ درصد نقش و ۸۰ درصد مابقی برعهده سازمان های دیگر است و با افزایش سهم سلامت و فعال کردن شورای سلامت می توانیم بیشتر بیماری ها را کنترل کنیم.

حسینی گفت: دوره افزایش ظرفیت پذیرش در رشته علوم پزشکی ۴ ساله است و مقرر شده است که افزایش ظرفیت ۲۰ درصد تا سال ۱۴۰۴ پذیرش صورت گیرد. سپس شورای انقلاب فرهنگی یک دوره تنفس اعلام کرده است. در زمینه تصویب این مصوبه ۴ سازمان مرتبط به بهداشت و سلامت در مخالفت با افزایش ظرفیت بودند اما به دلیل موضوع کمبود پزشک این مصوبه تصویب شد، در حالی که ما نمی توانستیم پزشکان فارغ التحصیل را بکار بگیریم. سعی داریم که دانشجویان پزشکی را در بوم خود نگهداریم اما نمی توانیم آنها را مجبور به حضور در شهرها کنیم.

معاون آموزشی درباره نامه یکی از اعضای مجلس که افزایش ظرفیت در برخی از رشته ها را تخلف عنوان کرده است، بیان کرد: ما به پیشواز برنامه هفتم توسعه رفته و این ظرفیت را در رشته های تخصصی ۱۲ درصد افزایش دادیم و‌ این افزایش در رشته مورد نیاز جامعه صورت گرفته است. از همین رو تخلفی صورت نگرفته است.  

وی‌ درباره آموزش های مجازی در رشته های علوم پزشکی گفت: ما دستورالعمل برگزاری مجازی کلاس های درورس نظری به دانشگاه ابلاغ کرده ایم و با توجه به اینکه در رشته پزشکی دروس عملی بیشتر و حائز اهمیت است، برگزاری مجازی کلاس دروس عملی صلاح نیست.

انتهای پیام/ 

 

برچسب‌ها: