شناسهٔ خبر: 70513242 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

بیش از ۳۴۰ هزار راس دام در سیستان و بلوچستان واکسینه شدند

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: برای پیشگیری از تب مالت (بروسلوز) که یک بیماری عفونی قابل انتقال از دام به انسان است و ۳۴۷ هزار و ۳۳۲ رأس دام در استان علیه این بیماری واکسینه شدند.

صاحب‌خبر -

غلامرضا سرگزی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: عمده‌ترین راه انتقال بیماری تب مالت یا بروسلوز به انسان از طریق خوراکی به ویژه محصولات لبنی شیر، بستنی و پنیر غیر پاستوریزه است.

وی افزود: یکی دیگر از راه‌های انتقال بیماری عدم رعایت اصول بهداشتی پرورش مانند تماس با ترشحات رحمی و جنین‌های سقط شده در دام‌های آلوده و عدم واکسیناسیون دام‌ها علیه این بیماری و ورود دام قاچاق به گله است.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: از علائم بیماری در انسان تب مواج و دوره‌ای، لرز شدید، عرق کردن شدید، دردهای پشت و ستون فقرات بدن، سردرد، بی‌اشتهایی، یبوست و گاهی اسهال است.

وی گفت: در این بیماری بیشتر دام‌ها در اولین آبستنی بعد از ابتلا به بیماری دچار سقط جنین می‌شوند و معمولا سقط جنین در گاو در سه ماه آخر آبستنی انجام می‌شود و همچنین در برخی از دام‌ها ممکن است تورم مفاصل باشد.

سرگزی خاطر نشان کرد: از راه‌های کنترل و پیشگیری می‌توان به جلوگیری از ورود دام قاچاق یا غیرمجاز به دامداری‌ها، واکسیناسیون به موقع دام‌ها و همکاری با تیم‌های عملیاتی دامپزشکی، عدم مصرف شیرخام و غیر پاستوریزه، استفاده از دستکش برای معدوم کردن بره‌ها یا گوساله‌های سقط شده و مراجعه سریع افراد مشکوک به بیماری به مراکز بهداشتی و درمانی اشاره کرد.

وی اظهار کرد: از ابتدای سال ۳۴۷ هزار و ۳۳۲ رأس دام شامل دامداری‌های صنعتی و نیمه صنعتی و مناطق روستایی و عشایری سیستان و بلوچستان علیه بیماری تب مالت شامل ۳۱۹ هزار و ۶۲۲ بره و بزغاله، ۹ هزار و ۵۲۶ رأس گوساله و ۱۸ هزار و ۱۸۴ راس گاو بالغ علیه بیماری تب مالت واکسینه شدند.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: در این مدت خون‌گیری و تست آزمایشگاهی از ۱۷ هزار و ۲۸ رأس دام انجام شد و در زمینه انجام ارزیابی اثر بخشی تزریق واکسیناسیون برو سلوز در جمعیت گوسفند و بز، تعداد ۶۳۴ رأس گوسفند و بز ارزیابی شدند.

وی افزود: شهروندان باید موارد بهداشتی ذکر شده و به ویژه عدم مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه را مدنظر داشته باشند و در صورت استفاده از شیر غیرپاستوریزه، حداکثر به مدت پنج دقیقه جوشانده و سپس مصرف کمند، همچنین توجه داشته باشند که پیشگیری از وقوع بیماری تب مالت به مراتب ساده‌تر از درمان آن است.

انتهای پیام