شناسهٔ خبر: 70505704 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

واکسیناسیون ۳۴۷ هزار رأس دام سیستان و بلوچستان علیه تب مالت

مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان از واکسیناسیون ۳۴۷ هزار رأس دام استان علیه تب مالت خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، غلامرضا سرگزی ‌اظهار داشت: با رعایت اصول بهداشتی پرورش در دامداری‌ها، واکسیناسیون دام و مصرف فرآورده‌های لبنی پاستوریزه از می‌توانیم بروز بیماری تب مالت در انسان و دام پیشگیری کنیم.

مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان گفت: بیماری تب مالت(بروسلوز) یک بیماری عفونی قابل انتقال از دام به انسان است و حیواناتی نظیر گاو، گوسفند و بز می‌توانند به این بیماری مبتلا شوند، به همین دلیل از ابتدای سال تاکنون 347 هزار و 332 رأس دام در استان علیه این بیماری واکسینه شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: عمده‌ترین راه انتقال بیماری تب مالت یا بروسلوز به انسان از طریق خوراکی به ویژه محصولات لبنی از جمله شیر، ماست، بستنی و پنیر پاستوریزه است.

سرگزی افزود: یکی دیگر از راه‌های انتقال بیماری عدم رعایت اصولدبهداشتی پرورش مانند تماس با ترشحات رحمی و جنین‌های سقط شده در دام‌های آلوده و عدم واکسیناسیون دام‌ها علیه این بیماری و ورود دام قاچاق به گله است. از علائم بیماری در انسان تب مواج و دوره‌ای، لرز شدید، عرق کردن شدید، دردهای پشت و ستون فقرات بدن، سردرد، بی‌اشتهایی، یبوست و گاهی اسهال، تورم بیضه‌ها است.

مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان گفت: در این بیماری اکثر دام‌ها در اولین آبستنی بعد از ابتلاء به بیماری دچار سقط جنین می‌شوند و معمولاً سقط جنین در گاو در سه ماه آخر آبستنی انجام می‌شود و همچنین در برخی از دام‌ها ممکن است تورم مفاصل باشد.

وی خاطرنشان کرد: از راه‌های کنترل و پیشگیری می‌توان به جلوگیری از ورود دام قاچاق یا غیرمجاز به دامداری‌ها، واکسیناسیون به موقع دام‌ها و همکاری با اکیپ‌های عملیاتی دامپزشکی، عدم مصرف شیرخام و غیر پاستوریزه، استفاده از دستکش برای معدوم کردن بره‌ها یا گوساله‌های سقط شده و مراجعه سریع افراد مشکوک به بیماری به مراکز بهداشتی و درمانی اشاره کرد.

سرگزی گفت: از ابتدای سال تاکنون 347 هزار و 332 رأس دام شامل دامداری‌های صنعتی و نیمه صنعتی و مناطق روستایی و عشایری استان علیه بیماری تب مالت شامل 319 هزار و 622 بره و بزغاله، 9 هزار و 526 رأس گوساله و 18 هزار و 184 رأس گاو بالغ در استان علیه بیماری تب مالت واکسینه شدند. در این مدت خون‌گیری و تست آزمایشگاهی از 17 هزار و 28 رأس دام انجام شد و در زمینه انجام ارزیابی اثربخشی تزریق واکسیناسیون برو سلوز در جمعیت گوسفند و بز، تعداد 634 رأس گوسفند و بز ارزیابی شدند.

مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: از عموم هم استانی‌ها تقاضا می‌شود موارد بهداشتی ذکر شده و به خصوص عدم مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه را مد نظر داشته باشند و در صورت استفاده از شیر غیرپاستوریزه، حداکثر به مدت پنج دقیقه جوشانده و سپس مصرف شود. مردم باید توجه داشته باشند که پیشگیری از وقوع بیماری تب مالت به مراتب ساده‌تر از درمان آن است و هم‌استانی‌ها برای کسب اطلاع بیشتر و پاسخگویی به سئوالات می‌توانند با شمار تلفن 1512 تماس بگیرند.

انتهای پیام/