شناسهٔ خبر: 70506957 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان | لینک خبر

 رمزهای موفقیت در قصه‌گویی از زبان «الهام دارابی»

الهام دارابی، مدرس و داور جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، در نشست اخیر خود در البرز،  با عنوان «نقد و بررسی قصه‌ها »رازهای موفقیت در قصه‌گویی را برای قصه گویان بیان کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز، نشست نقد و بررسی قصه‌های شرکت کنندگان در مرحله اجرای صحنه‌ای  مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در البرز، روز پننجشنبه ۶ دی ماه ۱۴۰۳، قبل از برگزاری آیین پایانی و اعلام برگزیدگان برگزار و قصه‌گویان شرکت کننده با ساخار قصه‌گویی مناسب آشنا شدند. الهام دارابی در ابتدای این نشست از تفاوت‌های  قصه‌گویی کتابخانه‌ای با قصه‌گویی صحنه‌ای ویژه‌ی جشنواره سخن گفت.

 رمزهای موفقیت در قصه‌گویی از زبان «الهام دارابی»

این مدرس از مخاطبان خواست که هنگام قصه گویی انرژی بالایی داشته باشند و این انرژی ر مدیریت کرده و در طی قصه به منظور ارتباط صحیح با مخاطب حفظ کنند.

 رمزهای موفقیت در قصه‌گویی از زبان «الهام دارابی»

 دارابی  در ادامه بر اهمیت سه عنصر کلیدی در قصه‌گویی تأکید کرد: قصه‌گو، قصه و مخاطب. به گفته‌ی او، این سه عنصر مانند اضلاع یک مثلث جادویی، در کنار هم قصه‌ای ماندگار خلق می‌کنند.

این متخصص قصه گویی در ادامه در مورد انتخاب قصه و پرداخت مناسب آن با توجه به سن و جنس مخاطب و شناخت صحیح از او  و طراحی مناسب قصه بر اساس مخاطب قبل از اجرای آن تتاکید کرد.

توجه به ویژگی‌های صحنه، رعایت تقارن، پرهیز از استفاده از ابزار آسیب زا، توجه ویژه به روایتگری و بیان بدن .و نقش لحن و بیان بدن در انتقال مفاهیم و اثرگذاری قصه‌، از دیگر مباحثی بود که از سوی این مدرس مطرح شد

الهام دارابی که از دوازدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی به صورت مداوم در ساختار جشنواره حضور داشته و مسئولیت دبیرخانه جشنواره بین‌المللی قصه گویی را نیز برعهده دارد و خود از قصه‌گویان پیشکسوت و صاحب نام و برگزیده در بخش بین‌المللی بوده است در بهپخش دیگر سخنانش به صورت ویژه در مورد ابزار در قصه‌گویی گفت: ابزار باید صحیح و به جا استفاده شود و آسیب‌زا نباشد به نحوی که در قصه‌گویی با ابزار اگر ابزار از قصه گرفته شود باید قصه دچاار اشکال شود،

 نرمش و ورزش برای استفاده از زبان بدن، و تقویت ابزار وجودی بدن و صداسازی از دیگر مواردی بود که این مدرس به عنوان ویژگی‌های قصه‌گویان بیان کرد.

تاثیر تکراز و استفاده از ترجیع بندها در بیان قصه منظوم، مکث کوتاه بین قصه برای رفع خستگی مخاطب، آواهای زنجیری و زبر زنجیزی،  حضور قصه‌گو بر روی صحنه به عنوان«دانای کل» و ضرورت پاسخ‌گویی به سوالات ذهنی  مخاطب تا پایان قصه، استفاده از نکات تربیتی توجه به تک تک کلمات و عدم استفاده از الفاظ نامناسب تقویت دایره‌ی واژگان، ضرو.رت تمرین بسیار زیاد برای حرفه‌ای شدن در قصه‌گویی، توجه به فرا زبان‌ها ( آواهای غیر کلامی)، طراحی لباس مناسب با قصه به نحوی که محدودیت برای قصه‌گو ایجاد نکند، از دیگر مواردی بود که توسط دارابی مطرح شد.

این نویسنده و مجری که سال‌هاست سابقه حضور بر روی صحن های مختلف را در کارنامه خود دارد در پایان این نشست خطاب به قصه گویان حاضر گفت: اگر قصه‌ای روی صحنه می‌آید باید  بار محتوایی داشته باشد؛ محتوای خوب تربیتی؛ و از مخاطبان خواست از به کار بردن «شروع کرد به ...» در قصه ها خودداری کنند.

گفتنی است الهام دارابی، در کنار آزاده آقا میربها و فراننک فروزانفر، داوری این جشنواره در استان البرز را  که روزهای ۵ و ۶ دی ماه ۱۴۰۳، اجرا شد، بر عهده داشتند.  

 رمزهای موفقیت در قصه‌گویی از زبان «الهام دارابی»