شناسهٔ خبر: 70506838 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

حمله به تاسیسات زیرساختی یمن؛ تازه‎ترین کارزار ضد حقوق بشری آمریکا و رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی و متحدانش در طول سال‌ها و دهه‌های گذشته به بهانه‌های مختلف همواره قوانین بین‌المللی را زیرپا گذاشته‌اند و در حال حاضر این رویکرد در حمله‌ها به یمن مشهود است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

رژیم صهیونیستی به‌همراه متحدانش، یعنی آمریکا و انگلیس طی روز‌های گذشته حمله‌هایی را علیه یمن انجام داده‌اند. 

نکته مهم در حمله‌های رژیم صهیونیستی این است که مقام‌های این رژیم از همان ادعا‌هایی که برای هدف قرار دادن مراکز غیرنظامی در غزه استفاده می‌کنند، در یمن نیز استفاده کرده‌اند. 

تازه‌ترین نمونه این توجیه‌ها، طرح ادعای نظامی بودن فرودگاه صنعا، پایتخت یمن ازسوی رژیم صهیونیستی است. 

مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات درپی حمله‌هایش و نقض قوانین بین‌المللی به‌حدی رسیده که این رژیم حتی در یمن نیز کارکنان سازمان ملل را هدف قرار می‌دهد. 

حمله نظام‌مند رژیم صهیونیستی و متحدانش به زیرساخت‌های غیرنظامی در یمن

در حمله اخیر رژیم صهیونیستی و متحدانش به یمن یک نفر از کارکنان سازمان ملل مجروح شده و برای رسیدگی پزشکی بیشتر به اردن منتقل شد.

این حمله درحالی انجام شد که یکی از مقام‌های سازمان ملل ادعای صهیونیست‌ها را درباره نظامی بودن فرودگاه صنعا رد کرده است. 

این مقام سازمان ملل نسبت به هدف قرار دادن تاسیسات کلیدی در یمن، ازجمله فرودگاه صنعا ازسوی رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرد. 

جولین هارنیس، مقام سازمان ملل و هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه در یمن، گفت: موضوع مهم این است که طرف‌های درگیری تعهد دارند که اطمینان حاصل کنند غیرنظامیان را هدف قرار نمی‌دهند؛ این تعهد برعهده آنهاست نه ما؛ ما نباید غیرنظامی بودن خود را ثابت کنیم. 

حمله رژیم صهیونیستی به فرودگاه غیرنظامی صنعا همچنین در زمانی انجام شد که تدروس آدهانوم گبریسوس، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی نیز در این فرودگاه حضور داشت. 

براساس گزارش‌ها، گبریسوس برای بررسی شرایط بهداشتی و بشردوستانه به یمن سفر کرده بود. 

<div id="video-display-embed-code_597041" ><script type="text/JavaScript" src="https://www.mizanonline.ir/fa/news/play/embed/4811838/597041?width=400&height=300"></script></div>

هارنیس در اظهارات خود تاکید کرد که فرودگاه صنعا از سال ۲۰۱۶ یک هدف نظامی نبوده و یک مکان غیرنظامی است. 

براساس گزارش‌ها، این فرودگاه ازسوی سازمان ملل و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ استفاده می‌شود. این فرودگاه همچنین برای پرواز‌های غیرنظامی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین، رژیم صهیونیستی و متحدان آن موظف هستند به ماهیت غیرنظامی فرودگاه صنعا و دیگر تاسیسات غیرنظامی احترام گذاشته و قوانین بشردوستانه بین‌المللی را رعایت کنند؛ این مسئولیت برعهده آنهاست. 

حمله‌های رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس همچنین درحالی انجام می‌شود که براساس آمار‌های ارائه‌شده ازسوی نهاد‌های بین‌المللی، ۱۸ میلیون نفر در یمن به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

مقام‌های بین‌المللی می‌گویند که ممکن است این میزان در سال آینده به ۱۹ میلیون نفر افزایش پیدا کند. 

حمله‌ها به یمن همچنین واکنش آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل را در پی داشت. 

حمله نظام‌مند رژیم صهیونیستی و متحدانش به زیرساخت‌های غیرنظامی در یمن

در بیانیه سازمان ملل آمده: حمله‌های هوایی اسرائیل به فرودگاه بین‌المللی صنعا، بندرهای دریای سرخ و نیروگاه‌های برق در یمن به‌طور ویژه نگران‌کننده است. براساس گزارش‌ها، این حمله‌های هوایی به تلفات متعدد منجر شده است. 

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که قوانین بین‌الملل، ازجمله قوانین حقوق بشردوستانه، باید همیشه مورد احترام قرار گیرند؛ وی همچنین خواستار احترام به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی و محافظت از آنها شد. 

در این بیانیه تاکید شد که کارکنان امدادگران بشردوستانه نباید هدف قرار گیرند. 

گوترش همچنین هشدار داد که حمله‌های هوایی (ازسوی رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس) به بندرهای دریای سرخ و فرودگاه صنعا خطر‌های جدی برای عملیات بشردوستانه ایجاد می‌کند. 

انتهای پیام/