شناسهٔ خبر: 70500990 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر

به میزبانی دانشگاه فردوسی صورت گرفت؛

برگزاری همایش «رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان» در مشهد

همایش «رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان» با حضور جمعی از فرهیختگان ادبی، استادان دانشگاه، شاعران و پژوهشگران دو کشور ایران و تاجیکستان در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه فردوسی، در آیین افتتاحیه این همایش یک روزه در تالار رجایی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد، نشست‌های تخصصی و همچنین شعرخوانی با حضور شاعران برجسته ایران، تاجیکستان و افغانستان برگزار شد.

مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد در این همایش گفت: با توجه به اینکه بیشتر ارتباطات کشور ما با همسایگان افغانستان و عراق است که سعی می‌کنیم تا قلمروی ارتباطی خود را با سایر کشورهای همسایه نیز گسترش دهیم و باید از ظرفیت‌های کشورهای دیگر نیز بهره‌مند شویم و از این رو تاجیکستان که خود در تاریخ خراسان بزرگ نقش ویژه‌ای دارد باید مورد توجه قرار گیرد.

حمیدرضا دانش‌ناری افزود: رودکی پدر شعر فارسی است و از این رو این شاعر بزرگ بهترین پیوند دهنده میان فرهنگ ایران و تاجیکستان است که در حوزه شعر فارسی نقش بی بدیلی از خود بر جای گذاشته است.

وی ادامه داد: این همایش در راستای گفت‌وگوهای فرهنگی بین دو کشور ایران و تاجیکستان برگزار شد و دانشگاه فردوسی مشهد سعی در تقویت ارتباط با کشورهای همسایه و از جمله کشورهای همسایه شمال شرقی ایران دارد زیرا هدف مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی این دانشگاه توجه به موضوع علم و فرهنگ است و از این رو پرداختن به مسائل فرهنگی اولویت بزرگ این مجموعه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: در آیین اختتامیه این همایش با حضور وزیر علوم و برخی از مسئولان کشورهای ایران و تاجیکستان در تالار رودکی دانشگاه فردوسی مشهد، کتاب «یاد شعر رودکی آید همی» اثر زنده‌یاد اعلاخان افصح‌زاد رونمایی شد.

ابوعبدالله جعفر بن محمد بن حکیم بن عبدالرحمن بن آدم رودکی سمرقندی؛ در اواسط قرن سوم هجری قمری و در روستایی به‌نام بَنُج رودک در ناحیهٔ رودک در نزدیکی نخشب و سمرقند به دنیا آمد. به روایتی رودکی از کودکی نابینا بوده است و به روایتی بعدها کور شد.

وی از شاعران ایرانی دورهٔ سامانی در سدهٔ چهارم هجری قمری است و او را نخستین شاعر بزرگ پارسی‌گوی و پدر شعر پارسی می‌دانند. رودکی در دربار امیر نصر سامانی بسیار محبوب شد و ثروت بسیاری به دست آورد، با این حال در سال‌های پایانی عمر مورد بی‌مهری امرا قرار گرفته بود و در سال ۳۲۹ هجری درگذشت.