شناسهٔ خبر: 70498143 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

تعامل دستگاه قضایی با گمرک لرستان به‌منظور جلوگیری از رسوب کالاها/ هیچ‌گونه کالای رسوبی در گمرک استان وجود ندارد

نظارت بر نحوه فعالیت گمرک به منظور بهبود شفافیت و کارایی سیستم گمرکی و جلوگیری از رسوب کالا‌های اساسی و مورد نیاز مردم در گمرکات و انبار‌های اموال تملیکی همواره مورد توجه و تاکید دستگاه قضایی بوده است در همین راستا با همکاری و تعامل دو سویه دادگستری لرستان و گمرک استان، وضعیت این گمرک از حیث ساماندهی و ترخیص کالا مطلوب ارزیابی شده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

گمرک یکی از ارکان اساسی در تجارت و اقتصاد هر کشور محسوب می‌شود. این نهاد به مدیریت ورود و خروج کالا‌ها از مرز‌ها می‌پردازد و نقش تعیین‌کننده‌ای در فرآیند تولید و اشتغال ایفا می‌کند. از جمله وظایف اصلی گمرک، جمع‌آوری مالیات‌ها، جلوگیری از قاچاق و تأمین امنیت اقتصادی است.

با تسهیل فرآیند‌های گمرکی، هزینه‌های واردات و صادرات کاهش یافته و این امر به افزایش تولید داخلی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی کمک می‌کند. همچنین، با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در زمینه‌های واردات و صادرات، گمرک به بهبود وضعیت اشتغال در کشور کمک می‌کند.

در نهایت، عملکرد صحیح و بهینه گمرک می‌تواند به رشد اقتصادی و تقویت بنیه تولیدی کشور منجر شود.

نقش دستگاه قضایی در نظارت بر گمرکات

بر پایه این گزارش؛ قوه قضاییه در نظارت بر گمرکات نقش مهمی ایفا می‌کند که شامل موارد زیر است:

- حفظ قوانین: قوه قضاییه با نظارت بر عملکرد گمرکات، اطمینان حاصل می‌کند که کلیه فعالیت‌ها مطابق با قوانین و مقررات کشور انجام می‌شود.

- رسیدگی به تخلفات: این نهاد مسئول رسیدگی به تخلفات گمرکی است و می‌تواند در مواردی که تخلفاتی مانند قاچاق کالا صورت گیرد، اقدام به محاکمه و مجازات متخلفان نماید.

- حمایت از حقوق مردم: قوه قضاییه می‌تواند به شکایات و درخواست‌های مردم در خصوص سوء مدیریت یا تخلفات گمرکی پاسخ دهد و حقوق شهروندان را حفظ کند.

- همکاری با سایر نهادها: همکاری با نهاد‌های اقتصادی و انتظامی برای بهبود روند نظارت و کاهش تخلفات در گمرکات نیز از وظایف این قوه است.  

این نظارت‌ها می‌تواند به بهبود شفافیت و کارایی سیستم گمرکی کشور کمک کند.

رئیس دستگاه قضا: رفع نقاط ضعف در گمرکات و بنادر می‌تواند به تحقق شعار سال کمک کند

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای،۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه، مقوله‌ی ساماندهی بنادر و گمرکات را دارای ارتباط مستقیم با مقوله‌ی تحقق شعار سال دانست و در همین راستا گفت: باید توجه داشت که رفع نقاط ضعف در گمرکات و بنادر ما می‌تواند به تحقق شعار سال ناظر بر «جهش تولید با مشارکت مردم» نیز یاری رساند.

تعامل دستگاه قضایی با گمرک لرستان به منظور جلوگیری از رسوب کالاها/ هیچ‌گونه کالای رسوبی در گمرک استان وجود ندارد/ افزایش ۵۹ درصدی ارزش دلاری صادرات انجام شده از طریق گمرک لرستان

رئیس قوه قضاییه در ادامه تصریح کرد: البته باید تاکید کنم که برخی از نقاط ضعف در موضوع بنادر و گمرکات ناشی از کارِ خودِ ما در دادگستری و تعزیرات است؛ برای نمونه باید اشاره کنم که به برخی پرونده‌های این حوزه در دادگستری و تعزیرات، با تأخیر رسیدگی می‌شود؛ البته حجم عمده پرونده‌ها در این حوزه، در تعزیرات است؛ لذا وزیر دادگستری باید نسبت به رفع این موضوع اهتمام داشته باشد؛ در این رابطه ضرورت دارد ضابطین را توجیه و راهنمایی کرد که یک محموله را بلاوجه بعنوان محموله قاچاق توقیف و ضبط نکنند و چنانچه تشخیص بر قاچاق بودن محموله وجود داشت، به پرونده مربوطه در دادگستری و یا تعزیرات به سرعت و دقت رسیدگی شود تا مبادا محموله‌ای فاسد شود و یا خسارت به آن تعلق گیرد. در این رابطه، دادستان کل و سایر بخش‌های ذیربط در قوه قضاییه، ایفای نقشِ نظارتیِ ویژه داشته باشند.

براساس این گزارش؛ دادگستری استان لرستان نظارت بر فعالیت گمرک و انبار‌های اموال تملیکی را در دستور کار قرار داده و تلاش کرده است با همکاری دستگاه‌های اجرایی زیربط و ایجاد هماهنگی بین آنها از رسوب کالا‌ها در گمرک استان جلوگیری شود.

حضور در بازار بین‌المللی برای عرضه کالا‌های تولیدی از سیاست‌های مهم اقتصادی تلقی می‌شود

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید شهواری رئیس کل دادگستری استان لرستان در این رابطه و در گفت‌وگو با میزان، اظهار کرد: حضور در بازار بین‌المللی برای عرضه کالا‌های تولیدی از سیاست‌های مهم اقتصادی تلقی می‌شود و یکی از اهداف توسعه صادرات رونق فعالیت تولیدی، کاهش بیکاری و ایجاد اشتغال و بهبود موقعیت بازرگانی و اقتصادی در عرصه تجارت جهانی است.

تعامل دستگاه قضایی با گمرک لرستان به منظور جلوگیری از رسوب کالاها/ هیچ‌گونه کالای رسوبی در گمرک استان وجود ندارد/ افزایش ۵۹ درصدی ارزش دلاری صادرات انجام شده از طریق گمرک لرستان

وی افزود: این موارد بخشی از مشخصه‌های توسعه اقتصادی است و گمرک راه ارتباطی بین سیاست‌های مالی و تجاری است و مهمترین نهاد موثر در روند بازرگانی بین المللی است؛ لذا اجرای سیاست‌های مالی و تجاری و اجرای ملاحظات ملی و بین‌المللی برای محافظت از جامعه در قبال کالا‌های زیان‌آور، حفاظت‌های بهداشتی، فرهنگی و رعایت استاندارد‌های ملی، حمایت از سلامت اقتصادی و تجارت قانونی از طریق مقابله با قاچاق و مبارزه با جرایم سازمان یافته، تروریسم و پولشویی و ... نیازمند گمرکی کارآمد است.

نقش دستگاه قضایی بر بهبود عملکرد گمرکات

رئیس کل دادگستری استان لرستان تصریح کرد: با توجه به این که واردات و صادرات کالا‌ها از طریق گمرکات صورت می‌گیرد و سازمان‌های مختلفی در این فرایند نقش دارند لذا هماهنگی بین این سازمان‌ها سبب سرعت یافتن انجام فرآیند‌های مربوطه می‌شود و نقش دستگاه قضا نظارت مستمر بر فرآیند مذکور است. در همین راستا نظارت بر وضعیت انبار‌ها برای تعیین تکلیف کالا‌های موجود در انبار‌ها، تعیین تکلیف اموال متروکه و رسوبی در انبار گمرکات و کاهش روند رسوب کالا در بنادر، جلوگیری از ماندگاری بیش حد کالا‌ها و ساماندهی انبار‌های گمرکات از جمله مهمترین برنامه‌ها و سیاست‌های دستگاه قضایی در رابطه با ساماندی گمرکات است.

وی ادامه داد: حسب دستورات و تاکیدات ویژه ریاست قوه قضاییه پیرامون ساماندهی گمرکات و انبار‌های اموال تملیکی و نظارت بر فعالیت آنها به منظور پیشگیری از تضییع حقوق بیت‌المال، بازدید مستمر از گمرک و انبار‌های اموال تملیکی استان در دستور کار دادگستری استان قرار دارد.

رئیس کل دادگستری لرستان: کالای رسوبی در گمرک استان وجود ندارد

حجت‌الاسلام والمسلمین شهواری ادامه داد: بر اساس گزارش دادستانی مرکز استان و با توجه به بازدید‌هایی که از مجموعه گمرک استان داشتند هیچ‌گونه کالای رسوبی در گمرک استان لرستان وجود ندارد.

افزایش ۵۹ درصدی ارزش دلاری صادرات انجام شده از طریق گمرک لرستان

حسن حسینی مدیرکل گمرک استان لرستان نیز در گفت‌وگو با میزان از افزایش ۵۹ درصدی ارزش دلاری صادرات انجام شده از طریق این گمرک طی هشت ماهه سالجاری خبر داد و گفت: در هشت ماهه سالجاری میزان ۸۱ هزار تن کالا به ارزش ۸۴ میلیون دلار صادرات از طریق گمرک استان لرستان انجام که از حیث دلاری ۵۹ درصد و از لحاظ وزنی ۱۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است 

تعامل دستگاه قضایی با گمرک لرستان به منظور جلوگیری از رسوب کالاها/ هیچ‌گونه کالای رسوبی در گمرک استان وجود ندارد/ افزایش ۵۹ درصدی ارزش دلاری صادرات انجام شده از طریق گمرک لرستان

صادرات ۶۶ قلم کالا از گمرک لرستان به ۲۶ بازار جهانی

وی افزود: ۶۶ نوع کالای صادراتی استان و حتی برخی استان‌های دیگر از طریق گمرک به ۲۶ بازار جهانی ارسال می‌شود.

چه کالاهایی از طریق گمرک لرستان صادر می‌شوند؟

حسینی تصریح کرد: کاتالیست، شیرخشک صنعتی، گرانول پلی اتیلن، ورق فولادی، فروسیلیس، روغن موتور، شمش اسلب فولادی، سولفات سدیم، محصولات پلاستیکی آشپزخانه، آهک، شیره خرما، رب انار، داروی انسانی، ظروف نچسب، لامپ، زغال صنعتی، تیوب ماشین سنگین، گچ ساختمانی و خمیر کاغذ از جمله کالا‌های صادر شده از طریق گمرک لرستان به شمار می‌رود.

به گفته مدیر گمرک لرستان، کشور‌های آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، اسلونی، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه، صربستان، عراق، فدراسیون روسیه، کویت، گرجستان، لهستان، هند، منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، یونان، سومالی، بلغارستان، امارات متحده عربی، سوریه، عمان گرجستان و مالزی نیز عمده مقاصد طرف معاملات گمرک لرستان هستند.  

افزایش ۶۳ درصدی ارزش کالاهای وارداتی گمرک لرستان

وی اظهار کرد: ارزش دلاری واردات استان در هشت ماهه سالجاری با ۶۳ درصد افزایش به حدود ۲۰ میلیون دلار رسید.

حسینی همچنین یادآور شد: مولد ژنراتور گازسوز تولید برق و گرما، کاتالیست، اجزا و قطعات قهوه‌ساز، مفصل حرارتی مخابراتی، مواد اولیه دارو‌های دامی، سنگ تالک نیمه تمام و خاک شاموت نیز از جمله اقلام وارداتی از کشور‌های آلمان، امارات متحده عربی، چین، سوییس، افغانستان، کانادا و ایتالیا به گمرک لرستان هستند.

امسال چه میزان کالا از گمرک استان ترخیص شده است؟

وی در تشریح آمار ترخیص کالا از گمرک استان، گفت: در سال جاری ۸۱ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۳۷ هزار و ۴۲۳ میلیارد ریال معادل ۸۴ میلیون دلار صادرات و هزار تن کالا به ارزش دلاری ۲۰ میلیون دلار معادل بیش از ۵ هزار و ۷۶۴ میلیارد ریال کالا‌های وارداتی از گمرک ترخیص شده است.

وی در رابطه با تعامل و همکاری دستگاه قضایی استان با گمرک لرستان، بیان کرد: دادستان و معاونین دادستان در راستای جلوگیری از رسوب کالا در گمرک در چندین مرحله از مجموعه گمرک استان بازدید کردند که خوشبختانه با اقدام به موقع گمرک و گزارش دستگاه قضایی استان تا کنون در این بازدید‌ها کالای رسوبی در گمرک وجود نداشته است.

تعامل و همکاری سازنده دستگاه قضایی با گمرک استان لرستان

مدیرکل گمرک استان لرستان یادآور شد: همچنین دو جلسه با رئیس کل دادگستری استان در جهت دستور رسیدگی به پرونده‌های قضایی گمرکی برگزار کردیم که خوشبختانه با درایت ایشان موضوع پیگیری و در دست اقدام قرار گرفته است. در این رابطه ماده ۴۷۷ و در مرحله اعاده دادرسی است.

وی ادامه داد: ارتباط و تعامل دو سویه با دادگستری استان در راستای حمایت از گمرک و صادرات به جهت توسعه استان برقرار است و شاهد همکاری خوبی در این زمینه هستیم.

انتهای پیام/