باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدحسین نیکخوی متین - کمتر از یک ماه از سقوط دولت بشار اسد و به دست گرفتن حکومت توسط گروهی شبه نظامی به نام تحریر الشام در سوریه میگذرد. گروهی که با کمک برخی کشورهای منطقه و همراهی اتاق فکر بزرگی در آمریکا و رژیم صهیونیستی و همچنین با توجه به مشکلات داخلی در نظام حکومتی سوریه خیلی راحت توانست حکومت اسد را ساقط کند.
موضوعی که با عدم دخالت ارتش خسته و ضربه خورده سوریه شکلی عجیب و غیر قابل باور را برای همه جهانیان داشت و شاید کسی در ۸ دسامبر ۲۰۲۴ فکر نمیکرد که دولت اسد دیگر در سال جدید میلادی در راس حکومت سوریه حاضر نباشد و به جای او گروهی که مسلح بودند و سابقه درخشانی در عملیاتهای تروریستی داشتند در راس حکومت حاضر شوند.
گروهی که رهبر آن اکنون با پوششی متفاوت نسبت به زمان گذشته خود در مجامع مختلف حاضر میشود و با مقامات مختلف دیدار میکند و ادبیاتی جدید سخن میگوید. در این بین، اما مهمترین نکتهای که بسیاری از رسانهها از آن سخن میگویند و بخشهای خبری و گزارشهای مختلفی از آن تهیه میکنند آینده محور مقاومت است که سوریه در آن و خصوصا در سالهای اخیر نقش تاثیر گذاری داشته است.
غربیها و رژیم صهیونیستی که در این مدت خود را سرمست از سقوط رژیم اسد نشان دادهاند و حتی بخشهایی از این کشور را اشغال کردهاند از اتمام محور مقاومت میگویند و خود را برنده بازی میدانند. بازی که البته تلفات سنگین و جبران ناپذیری در آن دریافت کرده و در حال تجربه کردن آن هستند.
محور مقاومت، اما در این سالها خصوصا در یک و نیم سال گذشته نشان داده که از انعظاف بالایی برخوردار است و با تجربیات دههها مقاومت و خودسازی که به بهترین نحو آن را بلد است نگذاشته صهیونیستها و غربیها و دشمنان داخلی به اهداف خود که همان ساخت خاورمیانهای جدید است برسند و مثال عینی این ادعا حملات سنگین و حزبالله لبنان پس از شهادت سید حسن نصرالله علیه مواضع صهیونیستهاست. صهیونیستهایی که البته مدت هاست مقابل حماس در غزه و انصار الله در یمن هم حرفی برای گفتن نداشتند و تنها در مقابل این گروهها کشتار و جنایت را امتحان کردهاند.
محور هجمههای رسانهای آن است که بگویند چیزی از محور مقاومت باقی نمانده است
سید هادی سید افقهی کارشناس مسائل منطقه درباره آینده محور مقاومت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان تاکید کرد که دشمن هم امکانات خارجی خود و هم ستون پنجم داخلی خود را بسیج کرده است و تمام تلاش خود را برای دروغهای رسانهای علیه محور مقاومت به کار گرفته است. مقام معظم رهبری هم فرمودند که برخیها در حال خالی کردن دل مردم هستند و اینها جرم است. البته خدارا شکر قوه قضاییه هم ورود کرده، اما همچنان آنها دست بردار نیستند.
سید هادی سید افقهی معتقد است که محور هجمههای رسانهای و روانی غربی ها برای آن است که بگویند چیزی از محور مقاومت باقی نمانده است و ایران و هم به فکر خودش است و به شرکای خود در جبهه مقاومت پشت کرده است.
این کارشناس تاکید کرد: برای حزب الله این مقاومت معنای دیگری دارد. درست است که سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله و فرماندهان مهمی از شهید شدند، اما بزرگی این گروه را نباید فراموش کرد. در یک روز حزب الله ۴۰۰ موشک به سمت صهیونیستها شلیک کرده و آیا این به معنی شکست و پایان مقاومت و حزب الله است؟ انگشت حزب الله هنوز روی ماشه است و صهیونیستها با ۵ لشکر خود هیچ موفقیتی در لبنان نداشتند. تنها خانه ها را منهدم میکردند و پیروزیهای توهمی برای خود ایجاد می کردند.
سید افقهی در انتها گفت: صهیونیستها اکنون در یک وضعیت سخت و بحران جدی گرفتار شدهاند. وضع آن گونه که دشمن میخواهد وانمود کند و در داخل هم برخیها میخواهند علیه مقاومت نشان دهند نیست. اکنون در سوریه هم هنوز محور مقاومت زنده است و دروغ است که میگویند محور مقاومت تمام شده است.
محور مقاومت همچنان با قدرت وجود دارد
آجرلو در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره آینده محور مقاومت گفت: محور مقاومت یک عقیده و باوری خودجوش است که بر گرفته از واقعیتی است که برای همگان از اهمیت والایی برخوردار بوده و عظمت خود را در مقابل همه قدرتهای منطقه نشان داده است. مقاومت قوی شده است و تداوم اشغالگری و ظلم صهیونیستها به مردم فلسطین و ادامه اشغالگری آنها در منطقه باعث تضعیف مقاومت نشده است. تا زمانی که این وضعیت وجود داشته باشد مقاومت با فراز و فرود ادامه راه خود را پیش میگیرد.
او اظهار کرد: محور مقاومت همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند محوری مبتنی بر جایگاهها نیست. به نظر میرسد که نمیتوان با صراحت گفت محور مقاومت ضعیف شده است یا چیز دیگر، اما میتوان ادعا کرد این محور همچنان با قدرت وجود دارد برای آن که واقعیتهای بزرگ صحنه تغییر نکرده است.
اما بهترین تحلیل از آینده محور مقاومت را رهبر معظم انقلاب مطرح کردند، تحلیلی که برای درک آن باید با نگاهی عمیقتر به تحولات میدان توجه کرد.
مقاومت به معنای ایستادگی در مقابل سلطهی آمریکا و هر سلطهگر دیگری است
رهبر معظم انقلاب در ارتباط با آینده محور مقاومت فرمودند: عوامل استکبار بعد از این حوادث سوریه خوشحالند، اظهار خوشحالی میکنند به خیال اینکه با سقوط دولت سوریه که طرفدار مقاومت بود، دیگر جبههی مقاومت ضعیف شده؛ خوشحالی میکنند و میگویند جبههی مقاومت ضعیف شده؛ به نظر بنده اینها سخت در اشتباهند. آن کسانی که خیال میکنند با این چیزها جبههی مقاومت ضعیف شده است، درک درستی از مقاومت و جبههی مقاومت ندارند؛ نمیدانند اصلاً جبههی مقاومت یعنی چه.
«جبههی مقاومت» یک سختافزار نیست که بشکند یا از هم فرو بریزد یا نابود بشود. «مقاومت» یک ایمان است، یک تفکّر است، یک تصمیم قلبی و قطعی است؛ مقاومت یک مکتب است، یک مکتب اعتقادی است. چیزی که ایمان یک عدّه مردم است، چیز قراردادیای نیست ــ که من حالا میگویم چرا ایمان مردم است ــ این، با فشار آوردن نهفقط ضعیف نمیشود بلکه قویتر میشود.
انگیزهی افراد جبههی مقاومت و عناصر جبههی مقاومت با دیدن خباثتها قویتر میشود و دامنهی جبههی مقاومت گستردهتر میشود. مقاومت اینجوری است. وقتی جنایات سَبُعانهی دشمن را میبینند، آن کسانی که تردید داشتند که باید مقاومت کرد یا نه، از تردید بیرون میآیند و میفهمند که جز با سینه سپر کردن در مقابل ستمگر و ظالم و زورگو، نمیشود انسان راه خودش را ادامه بدهد؛ باید بِایستد، باید مقاومت کند؛ مقاومت یعنی این.
مقاومت به معنای ایستادگی در مقابل سلطهی آمریکا و هر سلطهگر دیگری است؛ این معنای مقاومت است. مقاومت به معنای مبارزهی با وابستگی به این قدرتها است؛ مقاومت یعنی ملّتها نوکر قدرتِ برتری مثل آمریکا و امثال اینها نشوند؛ این معنای مقاومت است. مقاومت به این معنا، در باور ملّتهای منطقه ریشه دارد. به دولتها کار ندارم؛ ملّتها برای مقاومت اهمّیّت قائلند؛ ریشهی مقاومت، در ایمان ملّتها و باور آنها است.