در حاشیه بازدید رئیس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی که عصر امروز جمعه ۷ دیماه انجام شد، سید شمس الدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: متاسفانه در شمال کشور فاضلابها عموماً به سوی رودخانهها، دریا و تالابها رهاسازی میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه مقر کنوانسیون تالابها در رامسر است باید ببینیم آیا میتوانیم از طریق بینالمللی پیگیر شده و برای احیای تالاب انزلی تامین اعتبار داشته باشیم.
نگهداری تالاب انزلی مدل اقتصادی میخواهد
حسینی با اشاره به اینکه باید برای حل مشکل تالاب انزلی مدل اقتصادی ارائه دهیم، تصریح کرد: ۲۰ هزار هکتار زمین در قالب تالاب انزلی داریم ولی چرا نمیتوانیم از این ظرفیت تامین هزینه کرده و خود تالاب را نگه داریم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نگهداری تالاب انزلی مدل اقتصادی میخواهد، گفت: یک طرح تحت عنوان مدیریت اقتصادی تالاب تهیه کنید.
وی افزود: ممکن است بگویید محدودیت قانونی داریم. اتفاقاً این کار ماست که راه درست را تشخیص داده و زیرساختهای قانونی و حقوقی آن را فراهم کنیم که تالاب خودش را اداره کند.
مشکلات متعددی در تالاب انزلی داریم
همچنین در این بازدید سعید رحمتزاده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده معین بندرانزلی و نماینده صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مشکلات متعددی در تالاب انزلی داریم که عوامل مختلفی در این مشکلات دخالت دارند.
وی افزود: یکی از این مشکلات رسوب آبریزها از کوهپایههای اطراف تالاب انزلی است که جاری شده و متاسفانه سیاست درستی برای مهار این رسوبها نداریم.
نماینده معین بندرانزلی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی دیگر از اصلیترین مشکلات تالاب انزلی که نداشتن شبکه فاضلاب و تصفیه خانه است، تصریح کرد: متاسفانه نبود این شبکههای زیرساختی شهری باعث شده بسیاری از فاضلابها به رودخانههایی که به تالاب انزلی ختم میشوند سرریز شده و آب این رودخانه ها به فاضلاب انسانی آلوده شود.
رحمتزاده با اشاره به اینکه ما در سالهای گذشته تالاب سرزندهای داشتیم ولی شاید طی ۲۰ سال اخیر تالاب انزلی نیمه جان است و رمقی ندارد، گفت: ما الان اصطلاح و واژه مرگ تالاب انزلی را کم کم میشنویم و قطعاً این امر از جهات مختلف به مردم این منطقه و شمال کشور در حوزههای مختلف از جمله محیط زیست، کشاورزی، صیادی، شکار و گردشگری آسیب زده و اقتصاد محلی را تحت تاثیر قرار میدهد.
صورت مسئله جدی برای تالاب انزلی داشته باشیم
همچنین در این نشست منوچهر متکی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید صورت مسئله و مشکل مرتبط با تالاب انزلی را بدانیم، اظهار کرد: پس از احصا مشکلات باید به یک جمعبندی برسیم و متخصصین امر برای رفع مشکلات نظر دهند.
متکی با اشاره به اینکه در کنار همه مشکلات، آتشسوزیهای تعمدی نیز از جمله تهدیدات تالاب انزلی است، گفت: باید صورت مسئله جدی برای تالاب انزلی داشته باشیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مشکلات به نمایندگان منعکس شود و قطعاً نمایندگان به ویژه در کمیسیون اقتصادی وظیفه خود میدانند که مشکلات تالاب انزلی را پیگیری کنند.
تکلیف تصفیهخانه شهرهای مجاور تالاب انزلی مشخص شود
همچنین در این نشست حمزه عشوری، مدیر کل محیط زیست استان گیلان با اشاره به برنامه جامع ۷ ساله که تکالیفی را در رابطه با تالاب انزلی برای دستگاههای متولی در نظر گرفته، اظهار کرد: این وظایف در قالب مطالعات انجام شده است.
وی به حقآبه تالاب انزلی اشاره کرد و گفت: این حقآبه را زمستان اختصاص میدهند که حجم زیادی از آب، همراه با رسوبات وارد رودخانهها سپس تالاب میشود.
عشوری با بیان اینکه اسکله بندرانزلی از تبادل آبی تالاب و دریا جلوگیری کرده و به عنوان یک سد عمل میکند، تاکید کرد: رسوباتی که باید شسته شده و به دریا میرفته در تالاب گیر میکند.
مدیرکل محیط زیست گیلان با اشاره به اینکه ما در این استان آب داریم ولی متاسفانه هدر میرود، تاکید کرد: باید مشکلات تالاب را یکی یکی حل کنیم.
عشوری تصریح کرد: وضعیت تصفیه خانههای استان در شهرهای صومعه سرا، فومن، ماسال، بندرانزلی، خمام و رشت که فاضلابهای این شهرها وارد تالاب انزلی میشود باید هرچه زودتر مشخص شود.
انتهای پیام