شناسهٔ خبر: 70474944 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

خوردن سه تا چهار سیب در هفته خطر مرگ زودهنگام را تا ۳۹ درصد کاهش می‌دهد

موز به‌عنوان یک منبع عالی پتاسیم شناسایی شده است که می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند

صاحب‌خبر -

یک ضرب‌المثل قدیمی می‌گوید که خوردن یک سیب در روز پزشک را دور نگه می‌دارد، اما آیا این موضوع واقعیت دارد؟

به گزارش نیویورک‌پست، دانشمندان برای مصرف سیب و ارتقای سلامت معادله جدیدی کشف کرده‌اند که مشخص می‌کند برای کاهش خطر مرگ، باید به طور کلی چه مقدار سیب در روز خورد.

بر اساس این گزارش، محققان بیمارستان یانگ تسه در چین به مدت یک دهه، ، دو هزار و ۱۸۴ مرد و زن میانسال مبتلا به فشار خون را تحت بررسی قرار دادند.

این گروه از محققان که نتیجه مطالعه‌شان را در نشریه علمی  مرزهای تغذیه (Frontiers in Nutrition) منتشر کردند، می‌گویند افرادی که سه تا چهار سیب در هفته می‌خورند، ۳۹ درصد کمتر از افرادی که اصلا سیب نمی‌خورند یا کمتر از یک سیب در ماه می‌خورند، با خطر مرگ مواجه‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دانشمندان دریافتند که مصرف این میوه‌ نشاسته‌دار به میزان سه تا شش واحد در هفته خطر مرگ زودرس را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.

آیا ترکیب این میوه‌های نشاسته‌دار (موز، خرما، بلوط) بهتر از مصرف هر یک به‌تنهایی است؟ تیم پژوهشی دریافت که مصرف دو میوه از این دسته به میزان سه تا شش بار در هفته در قالب یک سالاد میوه، خطر مرگ را تقریبا به نصف کاهش می‌دهد.

دکتر ویل بولسیویکز، متخصص گوارش و نویسنده پرفروش کتاب «آشپزی با سوخت فیبر»، نیز پیش‌تر فواید مصرف سیب را توضیح داده بود. او تاکید می‌کند که سیب یک منبع بسیار خوب و سرشار از فیبر است زیرا یک سیب متوسط حدود ۴.۴ گرم فیبر دارد. سیب همچنین حاوی مقدار بسیار زیادی از فیتوکمیکال‌ها است؛ ترکیبات گیاهی که می‌توانند به پیشگیری از بیماری‌های مزمن کمک کنند.

در عین حال این میوه،‌ منبع بسیار خوبی از پروبیوتیک‌ها مانند پکتین (فیبر طبیعی) است که باکتری‌های خوب روده را تغذیه می‌کند.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که سیب‌هایی با پوست قرمز و تیره در مقایسه با سیب‌هایی که پوست روشن‌تری دارند، اغلب آنتی‌اکسیدان‌ بالاتری دارند.

نتایج تحقیقات جدید در حالی منتشر می‌شود که یک مطالعه قبلی نشان داده بود زنانی که یک یا چند سیب در روز می‌خورند، در مقایسه با زنانی که اصلا سیب مصرف نمی‌کنند، ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند.

علاوه بر این، انجمن قلب آمریکا مصرف چهار تا پنج وعده میوه‌ و سبزیجات در روز را توصیه می‌کند. یکی از مهم‌ترین این میوه‌ها موز است.

موز به‌عنوان یک منبع عالی پتاسیم شناسایی شده است که می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. موز همچنین منبع دوپامین و کاتچین است که می‌تواند از استرس اکسیداتیو که عامل پیری است، جلوگیری کند.

گلابی هم که همواره در حکم یک میان‌وعده مغذی، در سایه سیب قرار گرفته، به همان اندازه فایده برای سلامتی دارد. گلابی سرشار از فیبر (مفید برای هضم و سلامت روده)، پتاسیم و ویتامین کا (مفید برای انعقاد خون و سلامت استخوان‌ها) است. از این گذشته، آب زیادی هم دارد و در عین کم‌کالری بودن، می‌تواند ما را به مدت زیادی سیر نگه ‌دارد.

از دیگر خوراکی‌های بسیار مفید برای سلامتی می‌توان به فلفل دلمه‌ای قرمز اشاره کرد که سرشار از ویتامین ث است. ویتامین ث برای کمک به محافظت از سلول‌ها و حفظ سلامت آن‌ها، حفظ سلامت پوست، رگ‌های خونی، استخوان‌ها و غضروف‌ها، و بهبود زخم‌ها عالی است. فلفل دلمه‌ای قرمز همچنین حاوی ویتامین کا، ویتامین ئی، ویتامین آ، فولات و پتاسیم است.