شناسهٔ خبر: 70474717 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ریشه‌کنی بی‌سوادی در همدان تا دو سال آینده

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان همدان از احتمال ریشه‌کنی بی‌سوادی در همدان تا دو سال آینده به شرط همراهی آموزش و پرورش و سایر نهاد‌ها خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، منوچهر توسلی‌کیا با بیان اینکه اکنون ۹۸ درصد جامعه هدف همدان باسواد هستند،  گفت: از ابتدای آذرماه کلاس‌گذاری نهضت سوادآموزی آغاز شده است و احتمالا تا آخر بهمن ادامه دارد.

او با بیان اینکه جمعیت مورد هدف برای امر سوادآموزی ۱۰ تا ۴۹ سال هستند و میزان باسوادی استان در این رده سنی ۹۸ درصد است، افزود: در این بین بخشی از دانش‌آموزان ترک تحصیل کرده و به مدرسه نمی‌روند و پس از مدتی به جرگه سوادآموزی می‌پیوندند و یا خانواده‌های درگیر مشکلات، فرزندان خود را وارد مدرسه نمی‌کنند و ممکن است پس از مدتی به نهضت سوادآموزی بیایند.

توسلی‌کیا با اشاره به اینکه سال ۹۵ بر اساس سرشماری رسمی میزان بی‌سوادی استان ۴۸ هزار نفر اعلام شد، تأکید کر: در چند سال اخیر با احتساب افرادی که آموزش دیدند و همچنین مهاجرین و فوتی‌های استان، در حال حاضر ۱۶ هزار نفر در استان بین جامعه هدف بی‌سواد وجود دارد.

او با بیان اینکه سازمان سوادآموزی کشور هر سال سهمیه‌ای برای آموزش بی‌سوادان در استان‌ها در نظر می‌گیرد، تأکید کرد: امسال سهمیه آموزش همدان ۷ هزار و ۵۱۲ نفر است که ۲ هزار و ۶۷۹ نفر در دوره سوادآموزی، ۲ هزار و ۲۷۶ نفر در دوره تحکیم و ۲ هزار و ۵۵۷ نفر در دوره انتقال هستند.

توسلی‌کیا با اشاره به اینکه افراد بی‌سواد مطلق و زیر سوم ابتدایی می‌توانند در دوره سوادآموزی ثبت‌نام کنند و از آموزش‌ها برخوردار شوند، افزود: در دوره تحکیم نیز مدرک خاصی به افراد اعطا نمی‌شود و تنها برای جلوگیری از فراموشی یادگیری، آموزش‌هایی به آنها ارائه می‌شود و سوادآموزانی هم که زیر ششم ابتدایی سواد داشته باشند، می‌توانند در دوره انتقال شرکت کنند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش همدان با اشاره به اینکه امسال سوادآموزی به دو شیوه محله‌محور و مدرسه محور انجام می‌شود، گفت: در روش محله‌محور طبق روال گذشته آموزش دهندگان سوادآموزی افراد بی‌سواد را شناسایی و جذب می‌کنند و برای آنها در مدارس، مساجد و حسینیه‌ها کلاس‌هایی تشکیل می‌دهند، امسال روش کلاس آموزش‌دهندگان سوادآموزی حق‌التدریسی شده که گام مهمی در جذب این افراد است.

این مسئول با بیان اینکه آموز‌ش دهندگان محله محور حقوق ماهانه دریافت می‌کنند و حدود ۲۰ روز در ماه نیز بیمه می‌شوند، گفت: کلاس‌های آنها باید حداقل با ۱۲ نفر تشکیل شود.

توسلی‌کیا با بیان اینکه طرح مدرسه‌محور از سوی سازمان سواد آموزشی ایجاد شده است، گفت: در این طرح فرهنگیان شاغل و بازنشسته یا کارمندان دولت شاغل و بازنشسته هر کدام بتوانند یک یا چند نفر را جذب و برای آنها کلاس تشکیل دهند، ما امکانات آموزشی رایگان در اختیار قرار می‌دهیم و به محض پایان آموزش، امتحانی را از افراد می‌گیریم که در ازای قبولی هزینه‌ای به آموزگاران پرداخت می‌شود.

او با بیان اینکه در دوره سوادآموزی به ازای هر نفر دو میلیون و ۸۵۰ هزار تومان؛ در دوره انتقال سه میلیون و ۷۵۰ هزار تومان و در دوره تحکیم ۵۰۰ هزار تومان به آموزش‌دهندگان پرداخت می‌شود، تصریح کرد: امسال سازمان سوادآموزی پاداشی برای سوادآموزان در نظر گرفته و قرار است هر فردی که در کلاس شرکت کند و قبول شود، خود ۵۵۰ هزار تومان دریافت کند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش همدان گفت: درصد باسوادی جامعه هدف ایران ۹۷ درصد و در مجموع درصد باسوادی در بین تمام مردم ایران ۸۵ درصد است و ۱۵ درصد باقی مانده تا به ۱۰۰ درصد برسیم.

او افزود: البته در بین جامعه هدف که ۱۰ تا ۴۹ سال هستند، میزان باسوادی کشور ۹۷ و استان ۹۸ درصد است و استان همدان یک درصد از میانگین کشوری و ۱۱ درصد از میانگین جهان بالاتر است.

توسلی‌کیا با تاکید بر اینکه طبق آخرین آمار سرشماری سال ۹۵، استان همدان از ۴۸ هزار نفر آمار بی‌سوادی امروز به ۱۶ هزار نفر رسیده است گفت: امسال سهمیه آموزش باسوادی برای استان ۷ هزار و ۵۱۲ نفر است که اگر محقق شود تقریبا نصف افراد را جذب و باسواد کرده‌ایم.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش همدان افزود: افراد محله علاوه بر آموزش سواد، مهارت‌های زندگی مانند گلدوزی، خیاطی، سفالگری و... را فرا می‌گیرند.

او با اشاره به اینکه مرکز یادگیری محلی در زندان همدان نیز فعال است، تصریح کرد: علاوه بر اینکه در ندامتگاه استان امسال سه کلاس دایر است، مرکز یادگیری هم فعال شده و زندانیان مهارت‌های لازم را فرا می‌گیرند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش همدان با اشاره به اجرای طرح آموزش عملی نماز گفت: در کنار سواد خواندن و نوشتن، آموزش عملی نماز نیز ارائه می‌شود و آموزش‌دهندگان در یک دوره سه روزه توسط اساتیدی از قم، دوره‌هایی را دیدند و در کنار تدریس مسائل آموزشی، دوره عملی نماز را هم برای افراد تدریس می‌کنند.

او با اشاره به اجرای طرح خواندن با خانواده، طرح زنان و دختران روستایی و طرح زنان و دختران عشایر افزود: سال گذشته یک‌هزار و ۵۳۰ نفر در طرح خواندن با خانواده زیر پوشش قرار گرفتند و امسال این تعدا یک‌هزار و ۸۱۹ نفر است.

توسلی‌کیا با بیان اینکه در طرح زنان و دختران روستایی سال گذشته ۵۳۵ نفر زیر پوشش قرار گرفتند و امسال ۵۳۰ نفر گفت: در طرح زنان و دختران عشایر سال گذشته ۶۲ نفر و امسال ۱۳۵ نفر زیر پوشش هستند.

 

<div id="video-display-embed-code_11862975"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4415696/11862975?width=600&height=350"></script></div>