به گزارش سلامت نیوز به نقل از بازتاب، سوزش سردل یکی یکی از علائم “بیماری ریفلاکس معده به مری” (GERD) است که در آن محتویات اسیدی معده به مری باز می گردد.
اگرچه سوزش سر دل – چه گاه به گاه و چه مزمن – علامتی است که بسیاری از افراد از آن رنج می برند، هنوز هم سردرگمی زیادی در مورد علت آن، علت آن و بهترین روش درمان آن وجود دارد اما مشکل گوارشی ناشی از افزایش ترشح اسید معده و رفلکس آن به مری است.
باور غلط شماره 1
سوزش سر دل و رفلاکس اسید یکی هستند
درست است که سوزش سر دل می تواند نشانه ای از رفلاکس اسید باشد، اما این دو اصطلاح را نمی توان به جای هم استفاده کرد.
همه افراد مبتلا به ریفلاکس معده به مری ناراحتی معمولی در قسمت پایین قفسه سینه را که ما آن را «سوزش سر دل» می نامیم، تجربه نمی کنند. از سوی دیگر، رفلاکس اسید می تواند علائمی مانند سرفه، مشکل در بلع و
پاکسازی مکرر گلو را ایجاد کند.
باور غلط شماره ۲
عادات غذایی تنها دلیل سوزش سر دل هستند
اگرچه بسیاری از توصیه های غذایی منجر به سوزش سر دل می شود، از جمله پرهیز از نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه، شکلات، غذاهای تند و مرکبات، اما نحوه غذا خوردن نیز بسیار مهم است.
اول، به خاطر داشته باشید که غذاهایی که باعث سوزش سر دل می شوند برای همه یکسان نیستند. بنابراین، بر اساس توصیه ها، می توانید تعدادی از غذاها را حذف کنید، اما باز هم علت را نادیده می گیرید.
نکته مهم دیگر این است که هنگام غذا خوردن وقت بگذارید. هر چه بیشتر بجوید و زمان بیشتری را صرف غذا خوردن کنید، بزاق و آنزیم های بیشتری در دهان شما تولید می شود تا شروع به تجزیه غذا شود. این بدان معناست که
معده شما مجبور نیست سخت کار کند و اسید زیادی تولید نمی کند که علت اصلی رفلاکس است.
باور غلط شماره ۳
نوشیدن شیر یک درمان سریع برای سوزش سر دل است.
نوشیدن شیر فواید زیادی برای سلامتی مانند تقویت استخوان ها و تامین پروتئین بدن دارد. اما این یک درمان سریع برای سوزش سر دل نیست.
شیر سطح معده را نمی پوشاند و از آن محافظت نمی کند و محتوای چربی بالای شیر کامل می تواند تولید اسید را تحریک کند. علاوه بر این، نوشیدن شیر می تواند علائم گوارشی را در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز بدتر کند.
حتی اگر شیر کم چرب بنوشید و کمی تسکین پیدا کنید، نوشیدن شیر این بیماری را درمان نمی کند.
باور غلط شماره ۴
مصرف منظم آنتی اسیدها مفید است
مصرف یک آنتی اسید هر چند ساعت یکبار می تواند از سوزش سر دل جلوگیری کند. بنابراین، استفاده از آنتی اسیدها به عنوان یک درمان موقت مشکلی ندارد. با این حال، اگر مقدار زیادی آنتی اسید مصرف کنید، ممکن است
مشکلی به نام «بازگشت اسید» را تجربه کنید.
اگر این آنتی اسید را خیلی مکرر مصرف کنید – مثلاً هر چند ساعت یکبار، چند بار در روز یا در یک دوره زمانی طولانی – بدن در واقع شروع به تولید اسید بیشتری می کند زیرا بدن می تواند احساس کند که اسید کافی ندارید. به طور خلاصه، اگر مقدار زیادی آنتی اسید مصرف کنید، در واقع اسید بیشتری در معده خود ایجاد می کنید و سپس رفلاکس بیشتری پیدا می کنید و سپس باید آنتی اسیدهای بیشتری مصرف کنید. این یک دور باطل ایجاد می کند که بیماری شما را بدتر می کند.
چه کاری باید انجام دهید؟
آیا می خواهید شام را بدون نگرانی در مورد سوزش سر دل بخورید؟
برخی از راه های طبیعی برای جلوگیری از سوزش سر دل عبارتند از:
- پرخوری نکنید و عجله نکنید.
- زنجبیل و غذاهای غنی از فیبر بخورید.
- از محرک های غذایی خودداری کنید.
- بعد از غذا دراز نکشید (سعی کنید حدود ۹۰ دقیقه بعد از غذا بایستید) و تخت خود را کمی کج کنید.
- اگر دچار سوزش سر دل مکرر می شوید، به پزشک مراجعه کنید.