شناسهٔ خبر: 70454968 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

عوارض کامپوزیت دندان؛ آیا کامپوزیت بهترین راه سفید کردن دندان هاست؟

کامپوزیت دندان یکی از بهترین و محبوب ترین روش های زیبایی برای داشتن لبخندی زیبا و بی نقص به شمار می آید. طبیعی است که وقتی سخن انجام روش های زیبایی به میان می آید، افراد نگرانی ها و پرسش های ذهنی خود را مطرح کنن و به دنبال پاسخی برای آن باشند. شاید شما هم در حال بررسی این باشید که آیا کامپوزیت دندان می ‌تواند همان تغییری باشد که به دنبالش هستید؟ یا همچنان پرسش هایی همچون: عوارض کامپوزیت دندان چیست؟ آیا این روش زیبایی محبوب می‌ تواند برایتان چالش ‌هایی به همراه داشته باشد؟ ذهنتان را درگیر کرده باشد. در ادامه مطالب به چنین پرسش هایی پاسخ روشن و واضح داده ایم و به بررسی جوانب مهم این موضوع پرداخته ایم. انواع عوارض کامپوزیت دندان وقتی صحبت از روش ‌های زیبایی دندان مانند کامپوزیت می ‌شود، آگاهی از تمام جنبه‌ های آن برای همه افراد امری الزامی به حساب می آید تا انتخابی آگاهانه تر را تجربه کنند. برخی از این جنبه ‌ها ممکن است برای افراد زیادی رخ دهد و رایج باشند، در حالی که برخی دیگر تنها در شرایط خاص دیده می ‌شوند. این تفاوت ‌ها معمولا به عوامل مختلفی مانند مراقبت ‌های پس از درمان یا وضعیت هر فرد و... بستگی خواهد داشت؛ پس به طور کلی انواع عوارض کامپوزیت دندان به دو دسته مشکلات رایج و مشکلات خاص تقسیم بندی می شوند. قبل از توضیحات بیشتر ذکر این نکته لازم به نظر میرسد که اگر به هر دلیلی نمی‌توانید به یک کلینیک مناسب بروید تا کار کامپوزیت شما را انجام دهد، می‌توانید سراغ روش های کم هزینه تری مانند بلیچینگ دندان بروید. هزینه بلیچینگ دندان چندان بالا نیست و شما می‌توانید با قیمت مناسب سراغ آن ها بروید. کامپوزیت دندان یکی از بهترین و محبوب ترین روش های زیبایی برای داشتن لبخندی زیبا و بی نقص به شمار می آید. طبیعی است که وقتی سخن انجام روش های زیبایی به میان می آید، افراد نگرانی ها و پرسش های ذهنی خود را مطرح کنن و به دنبال پاسخی برای آن باشند. شاید شما هم در حال بررسی این باشید که آیا کامپوزیت دندان می ‌تواند همان تغییری باشد که به دنبالش هستید؟ یا همچنان پرسش هایی همچون: عوارض کامپوزیت دندان چیست؟ آیا این روش زیبایی محبوب می‌ تواند برایتان چالش ‌هایی به همراه داشته باشد؟ ذهنتان را درگیر کرده باشد. در ادامه مطالب به چنین پرسش هایی پاسخ روشن و واضح داده ایم و به بررسی جوانب مهم این

صاحب‌خبر -

عوارض شایع کامپوزیت دندان

عوارض شایع کامپوزیت دندان به عوارضی گفته می شود که تعداد افراد بیشتری با آن مواجه شده اند و رایج تر هستند.

  • ساختار ضعیف تر نسبت به دندان های طبیعی: کامپوزیت دندان از نظر استحکام به اندازه دندان های طبیعی قوی نیست و در برابر سایش یا فشارهای زیاد احتمال آسیب ‌پذیری بیشتری دارند. این روکش ‌ها معمولا دوام 5 تا 7 ساله دارند، اما با گذشت زمان ممکن است با زبری، ترک ‌خوردگی یا حتی تغییر رنگ مواجه شوند، به ‌ویژه اگر مراقبت ‌های لازم به ‌خوبی رعایت نشود.
  • عدم هماهنگی رنگ با دندان های طبیعی: از دیگر عوارض شایع کامپوزیت دندان می تواند ایجاد ناهمانگی در ظاهر لبخند فرد باشد؛ چونکه بعد از خشک شدن رزین کامپوزیت تغییر رنگ آن ممکن نیست و اگر رنگ روکش با دندان ‌های اطراف هماهنگ نباشد، ظاهری نامرتب را به وجود خواهد آورد. همچنین، مهم است که ضخامت روکش مناسب بوده و لبه ‌های آن به ‌درستی با سایر دندان ها تراز شوند تا نتیجه کار طبیعی و یکدست به نظر برسد.
  • ایجاد حساسیت: دندانپزشک قبل از انجام این روش، کمی از مینای دندان را می ‌تراشد تا اتصال بهتری برقرار شود. این کار ممکن است در برخی افراد حساسیت موقتی ایجاد نماید.
  • تغییر رنگ کامپوزیت: رزین این روکش به دلیل ساختار متخلخلش ممکن است با گذشت زمان تغییر رنگ دهد یا لکه‌ هایی روی آن ظاهر شود، مخصوصا اگر روتین زندگی را تغییر نداده و مصرف سیگار، نوشیدنی های رنگی و گازدار را کنترل نکنید.

عوارض کامپوزیت دندان؛ آیا کامپوزیت بهترین راه سفید کردن دندان هاست؟

عوارض خاص کامپوزیت دندان

قبل از انجام این روش زیبایی، دندانپزشک باید دقت کند که شما کاندید مناسبی برای کامپوزیت هستید و دچار هیچ بیماری فعال دهانی نیستید؛ زیرا در غیر این صورت، ممکن است با عوارض خاص کامپوزیت دندان مواجه شوید. یکی از این مشکلات، احساس درد و ناراحتی است. اگرچه کامپوزیت عموما روشی سریع و بدون درد بوده و نیازی به بی ‌حسی ندارد، اما برخی بیماران پس از انجام این روش، چند روزی احساس ناراحتی در ناحیه دندان، لثه یا فک احساس کردند. همچنین، برداشتن مقداری از مینای دندان می ‌تواند منجر به آسیب و تروما شود، که این موضوع در برخی موارد باعث نکروز بافت پالپ دندان و مشکلاتی مانند پوسیدگی شدید یا افتادن زودهنگام دندان خواهد شد. علاوه بر این، احتمال بروز التهاب و عفونت در بافت لثه نیز وجود دارد، زیرا لثه ‌ها نیاز به زمان برای سازگاری با روکش کامپوزیت دارند. در نهایت، مینای تراشیده ‌شده بیشتر در معرض پوسیدگی و عفونت قرار گرفته؛ چراکه ممکن است ذرات غذا بین کامپوزیت و دندان گیر کند و خطر پوسیدگی را افزایش دهد.

چگونه از بروز عوارض کامپوزیت دندان پیشگیری کنیم؟

پس از توضیح تمامی عوارض با جزئیات شاید در ذهنتان سوال پیش آمده باشد که حالا چگونه از بروز عوارض کامپوزیت دندان پیشگیری کنیم؟ در وهله اول، مراجعه به دندانپزشک ماهر و باتجربه می تواند از بروز چنین مشکلاتی تا حد خیلی زیادی پیشگیری نماید؛ چراکه این متخصصان بررسی های کاملی را قبل از انجام روکش انجام می دهند تا دچار تروما، التهاب لثه و پوسیدگی دندان نشوید، همچینی آن ها مهارت خاصی در انجام این روش دارند؛ بنابراین از مشکلات رایجی چون عدم هماهنگی و رنگ دندان نیز جلوگیری می نمایند. در وهله دوم، باید روتین زندگی را تغییر داد و اگر مصرف نوشیدنی های رنگی و گازدار یا مصرف سیگار بالایی دارید، آن را کنار بگذارید. در آخر هم، اصول مراقبتی خاصی را پیش بگیرید تا عوارضات احتمالی برایتان پیش نیاید، به عنوان مثال: روز دوبار مسواک بزنید و حتما قبل خواب نخ دندان استفاده کنید تا ذرات غذا بین کامپوزیت و دندان گیر نکنند یا از خوردن غذای سفت و یخ پرهیز نمایید. درآخر هم معاینات هر 6 ماه یکبار می تواند در حفظ سلامت دندان ها بسیار موثر باشد.

عوارض کامپوزیت دندان؛ آیا کامپوزیت بهترین راه سفید کردن دندان هاست؟

چه افرادی نباید کامپوزیت دندان را انجام دهند؟

چه افرادی نباید کامپوزیت دندان را انجام دهند؟ افرادی که برای این روش زیبایی کاندیدهای مناسبی نیستند به شرح موارد زیر می باشند.

  1. افرادی که سیگار، قلیان یا مشروبات الکلی مصرف می ‌کنند: این افراد باید بدانند که این روکش در برابر این مواد به سرعت تغییر رنگ می‌ دهد و ممکن است زیبایی آن‌ ها تحت تاثیر مصرف این مواد از بین برود.
  2. افرادی که به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت نمی ‌دهند: افرادی که به بهداشت روزانه دهان توجه نمی ‌کنند، احتمال ابتلا به التهاب لثه، قرمزی و حتی پوسیدگی دندان را دارند که می ‌تواند روی نتیجه کامپوزیت تاثیر منفی بگذارد.
  3. افرادی که دندان ‌های پوسیده یا بیماری لثه دارند: این افراد بهتر است از انجام این روش زیبایی خودداری نماید؛ زیرا این مشکلات باید ابتدا درمان شوند تا روکش به درستی و بدون ایجاد مشکل در جای خود قرار گیرند.
  4. افرادی که دندان قروچه می ‌کنند: این افراد خواب دندان ‌های خود را روی هم می ‌سایند و به دلیل فشار زیاد، ممکن است کامپوزیت دندانشان شکسته یا لب پر شود.
  5. افرادی که دندان های بسیار نامرتب و بیرون زده ای دارند: کامپوزیت برای مرتب کردن دندان ‌ها طراحی نشده است و برای کسانی که دندون های بسیار نامنظمی دارند، گزینه مناسبی به حساب نمی آید.

چرا بعضی از افراد عوارض کامپوزیت دندان را نادیده می گیرند؟

چرا بعضی از افراد عوارض کامپوزیت دندان را نادیده می گیرند؟ در واقع باید گفت که، مزایای بی شمار این روش زیبایی باعث شده است تا افراد عوارضات احتمالی را نادیده بگیرند. کامپوزیت دندان به دلیل تطابق رنگی خوبی که دارد، می‌ تواند زیبایی ظاهری لبخند را به طور چشمگیری بهبود ببخشد.