شناسهٔ خبر: 70453637 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

سرپرست بنیاد شهید استان:

۴۷۳۳ مادر و همسر شهید در آذربایجان‌شرقی در قید حیات هستند

سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان‌شرقی اعلام کرد: ۴ هزار و ۷۳۳ مادر معظم و همسر گرانقدر شهید در استان در قید حیات هستند.

صاحب‌خبر -

علی‌اکبر سلمانی در همایش «تجلیل از اسوه‌های مقاومت» ویژۀ تکریم مادران و همسران شهدای تبریز، با تبریک سالروز ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) اظهار کرد: آذربایجان‌شرقی ۹هزار و ۸۷۲ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده که در مجموع چهار هزار و ۷۳۳ مادر و همسر شهید ما در قید حیات هستند.

وی افزود: تعداد مادران شهدای در قید حیاتِ استان، ۲ هزار و ۸۳۰ نفر است که پروندۀ یک هزار و ۱۶۸ نفر از آنان، در تبریز است. شمار شهدای والامقام متاهل استان هم ۲ هزار و ۴۴۱ نفر بود که یک هزار و ۹۰۳ نفر از همسران آنان در قید حیات هستند و تعداد همسر شهیدِ در قید حیاتِ تبریز، ۷۸۹ نفر است.

وی ادامه داد: در همایش امروز که با مشارکت شهرداری کلانشهر تبریز برگزار شد، توفیق داشتیم از یک هزار و ۹۵۷ مادر و همسر بزرگوارِ در قید حیات که مایۀ فخر و مباهات تبریز شهیدپرور هستند، تجلیل کنیم.

سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: بخش زیادی از افتخارات و مقاماتی که نصیب شهدای عزیزمان شده را مدیون زنان دیندار، مبارز، صبور، مقاوم و ازخودگذشته می‌دانیم که مردانه پشت همسران خود ایستادند و مشکلات خانه را به دوش کشیدند تا شوهر و فرزندانشان بتوانند در صحنه نبرد حاضر شوند و از اسلام، انقلاب اسلامی و کیان کشورمان دفاع کنند.

وی با بیان اینکه جامعه باید تا ابد به وجود این شیرزنان افتخار کند، اظهار کرد: واقعیت امر این است که فداکاری زنان در مسیر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس کم‌تر از مردان نبوده است.

وی اضافه کرد: نقش زنان در برهه‌های مورد اشاره نشان داد که نه تنها در کانون خانواده، بلکه در صحنه‌های حماسه و ایثار نیز با تاسی از حضرت فاطمه زهرا(س) در کنار مردان تاریخ‌ساز شدند. 

سلمانی بیان کرد: برگزاری مراسم‌هایی همانند همایش تجلیل از همسران شهدا گامی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و تبیین سبک زندگی ساده همسران شهداست که از فرهنگ زندگی فاطمی گرفته شده و بی‌شک همین فرهنگ ایثار و شهادت و همین سبک زندگی می‌تواند گره‌گشای مشکلات امروز جامعه باشد.

یک عضو شورای اسلامی کلانشهر تبریز و مادر شهید مدافع حرم صادق عدالت‌اکبری نیز در این همایش، استحکام بنیان خانواده‌های شهدا را مدیون نقش‌آفرینی مسئولانۀ همسران شاهد دانست.

حکیمه غفوری همچنین اظهار کرد: عمیقاً اعتقاد دارم که با شهادت یکی از عزیزان خانواده، والدین شهید، ضربۀ عاطفیِ سختی می‌خورند اما اگر شهید متاهل باشد، استمرار زندگی همسران شهدا به مخاطره می‌افتد. با این‌حال همسران بزرگوار شهدای ما، با استقامت و صبر، در روزهای دشوار جنگ تحمیلی و مقاطع دیگرِ حیاتِ پر برکت انقلاب اسلامی، محکم ایستادند و نگذاشتند حتی گرد غم بر روی فرزندان شهید بنشیند و با ایفای نقشِ توأمانِ مادر و پدر در خانه، آنان را به عرصه رساندند.

وی افزود: مهم‌تر از ارزشمند بودن تحمل سختی‌های حفظ خانواده و تربیت فرزندان شهید توسط همسران شهدا، مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) فرموده‌اند که «اگر ازخودگذشتگی همسران شهدا نمی‌بود و با روی گشاده اجازه نمی‌دادند همسرانشان در صحنه جنگ و ایثار و مقاومت شرکت کنند، مسلماً درب شهادت و مجاهدت بسته می‌شد.»

وی با بیان اینکه همسران بزرگوار شهدا با قدرت، پشت سر عزیزانشان ایستادند و اطمینان خاطر دادند که نمی‌گذارند شاکلۀ خانه از هم بپاشد و با آرامش، آنها را به میدان جنگ و ایثار بدرقه کردند، تاکید کرد: اگر امروز انقلاب اسلامی بعد از 45 سال پایدار مانده است، مرهون استقامت و مقاومت روحیۀ همسران شهداست.

این عضو شورای اسلامی کلانشهر تبریز با ابلاغ سلام شهردار تبریز گفت: آقای شهردار عذرخواهی کردند که ماموریت اظطراری تهران، توفیق برای حضور در این همایش را از ایشان سلب کرد.

وی مطرح کرد: شهردار محترم تبریز هر هفته به‌صورت منظم با دو خانواده بزرگوار شهید دیدار دارند و شهرداران همۀ مناطقِ دهگانۀ این کلانشهر هم مکلفند حداقل هر هفته‌ یک دیدار با خانواده‌های شهدا داشته باشند که با این حساب هفته‌ای نیست که حداقل 12 دیدار با جامعۀ معزّز ایثارگری توسط مدیریت شهری تبریز صورت نگیرد.

وی با پراهمیت توصیف کردن دیدار و تکریم خانواده‌های شهدا تاکید کرد: خانواده‌های شهدا نیاز مادّی ندارند اما دلجویی از آنان وظیفۀ مسئولان است.

غفوری ادامه داد: قدردان اهتمام بنیاد شهید استان و شهرداری تبریز هستم که از دو سال قبل فرهنگ زیبای تکریم همسران و مادران شهدا با این کیفیت را بنا نهادند. پارسال بود که همسران شهدا بعد از همایش، اظهار خوشحالی می‌کردند و می‌گفتند تا کنون هیچ مسئولی نبوده که آنها را به این شکلِ فراگیر گرد هم بیاورد.

موفقیت فرزندان شاهد ثمره فداکاری همسران شهداست

یک خطیب و کارشناس سرشناس مذهبی و نیروی پیشکسوت بنیاد شهید و امور ایثارگران که برادر دو شهید است نیز در این همایش، فرزندان شاهد را پیشتازان عرصه‌های مختلف خواند و تاکید کرد: این موفقیت‌ها ثمرۀ فداکاری و ازجان‌گذشتگی همسران بزرگوار شهداست.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود فقیه اذعان کرد: به‌عنوان فردی مطّلع که افتخار خادمی خانواده‌های شهدا و ایثارگران در اداره‌کل بنیاد شهید استان را داشته‌ام، اعلام می‌کنم موفقیت فرزندان شهدا در عرصه‌های مختلف از جمله عرصه‌های علمی بیشتر از توفیقات سایر گروه‌های جامعه است.

وی افزود: به‌رغم این‌که دشمنان، مرتباً تبلیغ سوء می‌کنند و با وجود طعنه‌هایی که زده می‌شود، همسران شهدا با تحمل همۀ مصائب مادی، عاطفی و خانوادگی، جوانی خود را پای فرزندان شاهد فدا کردند و دلخوشی آنان این است که فرزندانشان، موفق و کامیاب باشند. آنان بعد از شهادت همسرانشان، مثل شمع سوختند و یادگاران شهدا را بزرگ کرده و به عرصه رساندند.

وی اضافه کرد: در دوران خدمت و پس از آن شاهد بودم که خانواده‌های شهدا، در کنار همۀ مشکلاتی که دارند، صاحب روحیۀ شجاعت و ایثار هستند که مایۀ فخر و مباهات است.

این نیروی پیشکسوت بنیاد شهید و برادر شهیدان فقیه در بخش دیگری از سخنان با تبریک سالروز ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س)، آن حضرت را الگوی همۀ زنان به‌ویژه مادران و همسران شهدا خواند و گفت: بانوان ایثارگر باید افتخار کنند که دخت مکرّم نبی اسلام(ص) در کنار سایر اهل بیت(ع)، سرمشق آنان در زندگی هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان آذربایجان شرقی، وی با تیین جایگاه ویژه و عظمت بی‌نظیر حضرت فاطمه زهرا(س)، آن حضرت را دارای مقامی والا در مسیر قیام و مبارزه علیه طاغوت توصیف کرد و ادامه داد: مبارزه‌ای که حضرت فاطمه(س) با طاغوت داشتند، امروز نیز ادامه دارد و بر همین اساس، الگوگیری از سیرۀ فاطمی در مسیر مبارزه با طاغوت یک ضرورت است.

انتهای پیام

برچسب‌ها: