به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ کتاب «مکبت، بداههگویی آلما» مجموعهای است از ۲ نمایشنامه که بهخوبی نگاه طنزآمیز و انتقادی یونسکو را به موضوعاتی چون قدرت و نقد بازتاب میدهد.
نمایشنامه اول، پارودیای نهیلیستی از «مکبث» شکسپیر است که در آن یونسکو، بازی با زبان و ساختار روایی را برای به تصویر کشیدن حماقت صاحبان قدرت به کار میگیرد. حذف حرف «ث» از نام «مکبث»، استعارهای هوشمندانه است که بر محوریت پوچی و مسخرگی رفتار انسانها در دنیای قدرت تأکید دارد.
نمایشنامه دوم، «بداههگویی آلما»، اثری است که در آن خود یونسکو در نقش اصلی ظاهر میشود و با سه منتقد که اصرار دارند چگونه نوشتن را به او بیاموزند، مواجه میشود. این اثر، نقدی طنزآمیز بر فضای نقد ادبی و هنری و تمسخر کلیشههای رایج در این حوزه است. یونسکو با مهارت خاص خود موفق میشود این طنز را بدون آشکار کردن آشفتگی یا خشم شخصی، به اثری نمایشی و جذاب تبدیل کند.
انتشار دوباره کتاب «مکبت، بداههگویی آلما» در سال ۱۴۰۳، فرصتی است برای علاقهمندان به نمایشنامهنویسی تا از زاویهای نو به آثار یونسکو و بازتاب آنها در فضای فرهنگی و سیاسی بنگرند. این کتاب با نگاهی عمیق به انسان و جامعه، اثری ماندگار برای خوانندگان اهل تفکر است.
کتاب «مکبث، بداههگویی آلما» نوشته اوژن یونسکو و ترجمه سحر داوری در نوبت دوم ۱۴۰۳ با ۱۲۹ صفحه به قیمت ۶۰ هزار تومان به همت انتشارات بیدگل منتشر شده است.