شناسهٔ خبر: 70443842 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

تولید ۱۷۰۰ تن قارچ خوراکی در گلستان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گلستان از تولید بیش از ۱۷۰۰ تن قارچ خوراکی از سطح ۱۵۸ واحد پرورش فعال در سطح استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

نوید رضا فرهانی امروز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد:  ۱۵۸ واحد پرورش قارچ خوراکی در استان که بیشتر به صورت کوچک و خانگی هستند با سطحی حدود ۸۸ هزار مترمربع  فعالیت می‌کنند و در یک سال گذشته ۱۷۰۰ تن قارچ خوراکی دکمه‌ای و صدفی تولید و روانه بازار کردند.

وی افزود: دوره پرورش قارچ حدود دو تا سه ماه است و هر کارگاه می‌تواند سالی چهار تا پنج دوره تولید داشته باشد.

فرهانی با بیان اینکه هر متر مربع حدود یک میلیون تومان درآمد دارد، گفت: بیشتر کارگاه‌های پرورش قارچ خانگی در گرگان، آق قلا و گنبدکاووس قرار دارند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: این کارگاه‌ها با مجوز و ارایه تسهیلات بانکی در قالب مشاغل خانگی با کمک اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: اسپان و کمپوست مورد نیاز برای ایجاد بستر پرورش قارچ در گلستان از استان‌های دیگر مانند البرز و تهران خریداری می‌شود و در اختیار تولیدکنندگان این ماده پروتئینی قرار می‌گیرد.

فرهانی افزود: دسترسی به بازار استان‌های همجوار و حتی کشورهای آسیای میانه، ظرفیت منحصر به فردی برای سرمایه‌گذاری به شیوه صنعتی در حوزه پرورش قارچ خوراکی و ایجاد فرصت شغلی جدید در گلستان ایجاد می‌کند.

به گزارش ایسنا، قارچ سرشار از فیبرهای غذایی به نام کیتین و بتاگلوکان، پتاسیم و ترکیبات مختلف آنتی‌اکسیدانی است که هر دو پایین آورنده کلسترول بوده و به حفظ سلامت قلب و کنترل فشار خون کمک می‌کنند و در پیشگیری از بروز بیماری‌های سرطانی و بیماری‌های قلبی و عروقی موثر هستند.

همچنین قارچ‌ها به سبب تابش اشعه فرابنفش، منبع طبیعی و غیرحیوانی ویتامین D۲ هستند که در افزایش غلظت سرمی ویتامین دی موثر است.

انتهای پیام