شناسهٔ خبر: 70440885 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تولید ۱ هزار و ۷۰۰ تن قارچ خوراکی از ۱۵۸ واحد پرورش فعال در گلستان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گلستان از تولید بیش از ۱۷۰۰ تن قارچ خوراکی در استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای گلستان؛ نوید رضا فرهانی گفت: اکنون ۱۵۸ واحد پرورش قارچ خوراکی در استان که بیشتر به صورت کوچک و خانگی هستند با سطحی حدود ۸۸ هزار متر مربع، فعالیت می‌کنند و در یک سال گذشته ۱۷۰۰ تن قارچ خوراکی دکمه‌ای و صدفی تولید و روانه بازار کردند.

او افزود: دوره پرورش قارچ حدود دو تا سه ماه است و هر کارگاه می‌تواند سالی ۴ تا ۵ دوره تولید داشته باشد.

فرهانی با بیان اینکه هر متر مربع حدود یک میلیون تومان درآمد دارد گفت: بیشتر کارگاه‌های پرورش قارچ خانگی در گرگان، آق قلا و گنبدکاووس قرار دارند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: این کارگاه‌ها با مجوز و ارایه تسهیلات بانکی در قالب مشاغل خانگی با کمک اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهاد‌های حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی ایجاد شده است.

او ادامه داد: اسپان و کمپوست مورد نیاز برای ایجاد بستر پرورش قارچ در گلستان از استان‌های دیگر مانند البرز و تهران خریداری می‌شود و در اختیار تولیدکنندگان این ماده پروتئینی قرار می‌گیرد.

فرهانی افزود: دسترسی به بازار استان‌های همجوار و حتی کشور‌های آسیای میانه، ظرفیت منحصر به فردی برای سرمایه گذاری به شیوه صنعتی در حوزه پرورش قارچ خوراکی و ایجاد فرصت شغلی جدید در گلستان ایجاد می‌کند.

قارچ سرشار از فیبر‌های غذایی به نام کیتین و بتاگلوکان، پتاسیم و ترکیبات مختلف آنتی اکسیدانی است که هردو پایین آورنده کلسترول بوده و به حفظ سلامت قلب و کنترل فشار خون کمک می‌کنند و در پیشگیری از بروز بیماری‌های سرطانی و بیماری‌های قلبی و عروقی موثر هستند.

همچنین قارچ‌ها به سبب تابش اشعه فرابنفش، منبع طبیعی و غیرحیوانی ویتامین D۲ هستند که در افزایش غلظت سرمی ویتامین دی موثر است.