شناسهٔ خبر: 70443217 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مخبر: اگر کمی بهره‌وری حوزه‌های انرژی بالا رفته بود، مشکلات فعلی ایجاد نمی‌شد

مشاور و دستیار رهبری انقلاب گفت: مهم‌ترین دلیل ناترازی‌ها این است که نسبت به افزایش بهره‌وری با فناوری، در ذخایر کشور کوتاهی شده است که اگر در حوزه‌های نفت، گاز، برق، آب، فقط کمی بهره‌وری بالا می‌رفت، مشکلات فعلی ایجاد نمی‌شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، محمد مخبر در دیدار اعضای انجمن خیرین توسعه علم و فناوری ایرانیان و هیات امنای جشنواره مدافعان اقتصاد مردمی با اشاره به اینکه در برخی کشورها، فناوری های جدید، حکمرانی را تحت تاثیر قرار داده، افزود: این وضعیت برای کشورهایی که پایه مردمی ندارند یک بحران است و کار را برای آن‌ها سخت می‌کند اما در کشور ما که حکومت برپایه مردم است این اتفاق یک مزیت به شمار می‌رود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: این مسائل صحنه را برای فعالیت و حضور بیشتر جوانان نخبه فراهم کرده است و موضوع مردمی‌شدن و واگذاری کارها به مردم در سیاست اتفاق افتاده اما در اقتصاد هنوز رخ نداده است و زمان آن رسیده که جوانان نخبه این کار را در دست بگیرند. جوانان نخبه باید با آینده‌پژوهی دقیق مشخص کنند که مثلا در سال‌های آینده چه فعالیت‌های اقتصادی‌ای قابل‌واگذاری از دولت‌ها به مردم است و برای نقش‌آفرینی در آن‌ها برنامه‌ریزی کنند.

وی افزود: با توجه به تعداد کشورهای همسایه، در اطراف ایران صدها میلیون نفر در این کشورها زندگی می‌کنند و این فرصت بین‌المللی و منطقه‌ای وجود دارد که با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از فناوری‌های نوین و فرصت‌های موجود، خدمات‌رسانی به این افراد را در دست گرفت.

مشاور و دستیار رهبری انقلاب تاکید کرد: امروزه فناوری‌های جدید هستند که اقتدار و قدرت بر پایه آن شکل می‌گیرد و از طرفی نخبگان بازیکنان اصلی این صحنه بشمار می‌روند. جوانان ما نیز با دو امتیاز مهم روبه‌رو هستند؛ اول اینکه ما از واگذاری هیچ کاری به مردم و مردمی‌سازی هر فعالیتی روی‌گردان نیستیم و دوم اینکه نیروی جوان و نخبه به قدر کافی برای انجام این کارها و به دست گرفتن تنظیم‌گری وجود دارد.

مخبر با اشاره با ناترازی‌های موجود در کشور اظهار کرد: مهم‌ترین دلیل ناترازی‌ها این است که نسبت به افزایش بهره‌وری بوسیله فناوری در ذخایر کشور کوتاهی شده است. اگر در حوزه‌های نفت، گاز، برق، آب تنها به مقدار کمی بهره‌وری بالا می‌رفت، مشکلات فعلی ایجاد نمی‌شد. مثلا در حال حاضر راندمان برخی نیروگاه‌ها بسیار پایین است که از طریق افزایش آن می‌توان مشکل ناترازی در برق را حل کرد.

انتهای پیام

برچسب‌ها: