دستیار رهبر معظم انقلاب گفت: مهمترین دلیل این ناترازیها این است که نسبت به افزایش بهرهوری بوسیله فناوری در ذخایر کشور کوتاهی شده است. اگر در حوزههای نفت، گاز، برق، آب و ... تنها به مقدار کمی بهرهوری بالا میرفت، مشکلات فعلی ایجاد نمیشد.
محمد مخبر مشاور و دستیار رهبر معظم انقلاب صبح امروز در دیدار اعضای انجمن خیرین توسعه علم و فناوری ایرانیان و هیات امنای جشنواره مدافعان اقتصاد مردمی با اشاره به اینکه در برخی کشورها، فناوریهای جدید، حکمرانی را تحت تاثیر قرار داده، افزود: این وضعیت برای کشورهایی که پایه مردمی ندارند یک بحران است و کار را برای آنها سخت میکند اما در کشور ما که حکومت بر پایه مردم است این اتفاق یک مزیت بهشمار میرود.
وی مردمیسازی و نیروهای جوان نخبه را دو مزیت مهم برای اقتصاد ایران خواند و گفت: مشکلات، ظرفیتها و نیروی انسانی کارآمد سه ضلع مثلثی هستند که با مدیریت بهینه و افزایش بهرهوری، در میانه آن رفاه مردم اتفاق میافتد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه این مسائل صحنه را برای فعالیت و حضور بیشتر جوانان نخبه فراهم کرده، اظهار کرد: بحث مردمیشدن و واگذاری کارها به مردم در سیاست اتفاق افتاده اما در اقتصاد هنوز رخ نداده است و زمان آن رسیده که جوانان نخبه این کار را در دست بگیرند. جوانان نخبه باید با آیندهپژوهی دقیق مشخص کنند که مثلاً در سالهای آینده چه فعالیتهای اقتصادی قابل واگذاری از دولتها به مردم است و برای نقشآفرینی در آنها برنامهریزی کنند.
مخبر افزود: با توجه به تعداد کشورهای همسایه، در اطراف ایران صدها میلیون نفر در این کشورها زندگی میکنند و این فرصت بین المللی و منطقهای وجود دارد که با برنامهریزی دقیق و استفاده از فناوریهای نوین و فرصتهای موجود خدماترسانی به این افراد را در دست گرفت.
وی تاکید کرد: امروزه فناوریهای جدید هستند که اقتدار و قدرت بر پایه آن شکل میگیرد و از طرفی نخبگان بازیکنان اصلی این صحنه بهشمار میروند. جوانان ما نیز با دو امتیاز مهم رو به رو هستند؛ اول اینکه ما از واگذاری هیچکاری به مردم و مردمیسازی هر فعالیتی رویگردان نیستیم و دوم اینکه نیروی جوان و نخبه به قدر کافی برای انجام این کارها و به دست گرفتن تنظیمگری وجود دارد.
دستیار رهبر معظم انقلاب با اشاره با ناترازیهای موجود در کشور خاطر نشان کرد: مهمترین دلیل این ناترازیها این است که نسبت به افزایش بهرهوری بوسیله فناوری در ذخایر کشور کوتاهی شده است. حال آنکه اگر در حوزههای نفت، گاز، برق، آب و ... تنها به مقدار کمی بهرهوری بالا میرفت، مشکلات فعلی ایجاد نمیشد. مثلاً در حال حاضر راندمان برخی نیروگاهها بسیار پایین است که از طریق افزایش آن میتوان مشکل ناترازی در برق را حل کرد.
در این دیدار اعضای انجمن خیرین توسعه علم و فناوری ایرانیان و هیات امنای جشنواره مدافعان اقتصاد مردمی نیز به بیان توضیحاتی درباره این جشنواره و اهداف آن و همچنین نحوه شناسایی مدیران برتر مدافع اقتصاد مردمی پرداختند./تسنیم