شناسهٔ خبر: 70441640 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

در نشست مجمع تشکل های ملی گردشگری با دولت و مجلس مطرح شد:

حرمت الله رفیعی: ایرلاین های خارجی با گرانفروشی روزانه میلیون‌ها دلار ارز از ایران خارج می‌کنند

در نشست مجمع تشکل های ملی گردشگری با دولت و مجلس مطرح شد: نشست مجمع ملی تشکل های گردشگری کشور با اعضای فراکسیون گردشگری مجلس و نمایندگان دولت عصر دیروز در حاشیه مراسم تودیع و معارفه معاونان سابق و فعلی گردشگری وزارت میراث فرهنگی در هتل هما تهران برگزار شد. در این نشست که اعضای دولت، مجلس و بخش‌خصوصی حضور داشتند مسائل و مشکلات صنعت گردشگری ایران به چالش کشیده شد و قرار شد تا با همفکری این سه ضلع راه‌های برون‌رفت از مشکلات عملیاتی شود. رئیس مجمع ملی تشکل‌های گردشگری کشور اعلام کرد، گردشگری در ایران شرایط نابسامانی را تجربه می‌کند ایرلاین‌های خارجی با گرانفروشی میلیون‌ها دلار ارز از ایران خارج می‌کنند و این اتفاقات وضعیت خطرناکی را برای گردشگری ایران ایجاد کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست مجمع تشکل‌های ملی گردشگری ایران با حضور روسای تشکل‌های گردشگری ایران، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی و رئیس و اعضای فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی با حضور فعالان گردشگری کشور در هتل هما تهران برگزار شد. در این نشست همچنین مراسم تودیع و معارفه روسای سابق و جدید فراکسیون گردشگری مجلس با حضور فعالان صنعت گردشگری ایران انجام شد.

«حرمت‌الله رفیعی» رئیس مجمع‌ تشکل‌های ملی گردشگری ایران و رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی هوایی ایران که میزبانی این نشست را بر عهده داشت در ابتدای این جلسه به ارزیابی وضعیت و چالش‌های پیش رو صنعت گردشگری ایران پرداخت و گفت: گردشگری، صنعتی پاک، سبز، پویا اما شکننده است اما صنعت گردشگری در ایران با توجه به اینکه در شرایط ناپایدار و نابسامانی به‌سر می‌برد شرایط به‌مراتب شکننده‌تری را در ایران تجربه می‌کند، به‌طوری‌که هر تلنگر و  اتفاقی که در هر کجای دنیا رخ می‌دهد نخستین آسیب‌ آن به صنعت گردشگری وارد می‌شود.

او گفت: با این وجود، بخش‌‌خصوصی در صنعت‌گردشگری ایران به‌قدری بالغ و قابل است که با تمام ناملایمات و تلاطم‌های اقتصادی و سیاسی بدون هیچگونه حمایتی محکم بر سر جای خود ایستاده و همچنان با مشکلات و موانع مختلف این حوزه دست و پنجه نرم‌ می‌کند.

رئیس مجمع تشکل‌های ملی گردشگری همچنین به تعامل دو جانبه بخش‌خصوصی و متولیان گردشگری در سه و سال گذشته اشاره کرد و افزود: افتخار ما اینست که در سه سال گذشته بخش‌ خصوصی با متولیان گردشگری با مدیریت آقای شالبافیان روابط و تعاملات موثری داشته است که در هیچ دوره‌ای مسبوق به سابقه نبوده که بخش‌خصوصی با بخش دولتی تا این حد همسو و همدل بوده باشد که امیدواریم با حضور معاون گردشگری جدید این روابط دوجانبه استمرار داشته باشد.

رفیعی اما در بخش دیگر سخنان خود به جایگاه مستقل بخش خصوصی در صنعت گردشگری ایران اشاره کرد و افزود: درحال‌حاضر پایه‌های صنعت گردشگری توسط افراد متخصص و توانمند اداره می‌شود که هیچگاه کاسه چه کنم و گدایی برای حفظ جایگاه خود نداشته اشت.

او گفت: گردشگری تنها صنعتی است که عایدات آن به جای آنکه وارد خزانه دولت شود مستقیم وارد جیب مردم می‌شود و تنها صنعتی است که نیاز به راه‌اندازی بستر پرهزینه با تسهیلات خاص ندارد. این صنعت از ابتدا روی پای خودش ایستاده و ارزآوری داشته بنابراین با داشتن چنین صنعتی باید دور آن چرخید نه اینکه چوب لای چرخ آن گذاشت.

رئیس مجمع تشکل‌های ملی گردشگری کشور مسئولان گردشگری در دولت و مجلس را مورد خطاب قرار داد و گفت: بخش خصوصی از دولت حمایتی نمی‌خواهد، گردشگری نمی‌خواهد دست آن گرفته شود ولی پای آن را رها کنید تا این صنعت بتواند روی پاهای خود بایستد و حرکت کند.

حرمت الله رفیعی: ایرلاین های خارجی با گرانفروشی روزانه هزاران دلار ارز از ایران خارج می‌کنند

ایرلاین های خارجی ارزبری بالا دارند

رییس مجمع ملی تشکل های گردشگری کشور با اشاره به وضعیت وخیم حمل و نقل هوایی در کشور و گرانفروشی ایرلاین ها خطاب به نمایندگان مجلس و دولت و اعضای فراکسیون هشدار داد: کار خطرناکی که هم اکنون در حال انجام است و دولت و مجلس باید همین امروز با آن مقابله کنند این است که ایرلاین های خارجی نظیر هواپیمایی قطر و ترکیش ایرلاینز نرخ ها را از روی سیستم خود حذف کرده اند و با توجه به این که در ایران تنها چهار ایرلاین فعال هستند، بلیت ها را به چندین برابر نرخ واقعی در ایران می فروشند و کاری از دست ما برنمی آید.

او گفت: نرخ‌ پرواز هایکلاس تهران – پاریس هواپیمایی ترکیش در ایران 140 میلیون تومان است که اگر این بلیت‌ را از خارج ایران تهیه کنیم نرخ آن 40 میلیون تومان است. این درحالی است که این ایرلاین در روز 7 پرواز از ایران دارد که 1400 مسافر را جابجا می کند. بنابراین باید فکری به حال این وضعیت کرد چون ارزبری زیادی از کشور دارند.

حرمت الله رفیعی، با اعلام این که به دلیل تاخت و تاز ایرلاین های خارجی و محدودیت های پروازی ایرلاین های داخلی، بلیت تهران - پاریس در ایرلاین قطری 520 میلیون تومان قیمت خورده است، افزود: بدتر از همه اینها این است که وقتی این بلیت از کشوری دیگر صادر می شود تمام دیتا‌بیس ها و مشخصات افراد ایرانی در سرورهای خارجی نصب است و اطلاعات همه مسافران در سرویس‌های خارجی منقوش می شود. بنابراین ایرلاین های خارجی علاوه بر این که بلیت پرواز را 3.5 برابر گرانتر به ایرانی ها می فروشند و خروج ارز از ایران را تشدید می کنندف اطلاعات کامل اتباع ایران را هم در سیستم خود ثبت و ضبط می کنند.

حرمت الله رفیعی: ایرلاین های خارجی با گرانفروشی روزانه هزاران دلار ارز از ایران خارج می‌کنند

اصلا گردشگر خارجی نداریم

رییس مجمع ملی تشکل های گردشگری کشور با انتقاد از دریافت 10 یورو مالیات خروج از کشور از مسافران ایرانی در فرودگاه ها علاوه بر پرداخت عوارض خروج از کشور گفت: چرا این اتفاق افتاده است؟ نمایندگان مجلس در یک مصوبه‌ آمدند و ناوگان حمل و نقل اعم از ریلی، جاده‌ای، هوایی و زمینی که معاف از مالیات بود را در دوره گذشته سهوا یا عامدانه حذف کردند. در حالی که هواپیمایی که از ایران بلند می شود و در آسمان کشورهای دیگر پرواز می کند را که مسافر نباید مالیات آن را پرداخت کند.

او در رابطه با وضعیت گردشگری داخلی کشور گفت: هزینه گردشگری در ایران گران است. در مقایسه با همه کشورها دنیا هر چقدر ارزش پول ملی ایران ریزش پیدا می کند و ارزش‌ ارزهای خارجی افزایش پیدا می‌کند متاسفانه هزینه‌های ما هم افزایش پیدا می‌کند و ما با هیچ کجا قابل رقابت نیستیم و اینکه ما اعلام می‌کنیم 6 میلیون گردشگر خارجی داریم، واقعی نیست. 600 هزار گردشگر خارجی هم نداریم. آن هایی که به ایران سفر می کنند گردشگر نیستند. اصلا گردشگر خارجی به ایران نمی آید و آن ها که به عنوان گردشگر ورودی جا می زنند افرادی هستند که در حال رفت و آمد از و به ایران هستند.

رییس انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران افزود: تا هزینه سفر و هزینه مراکز اقامتی مدیریت نشود و تلا زمانی که زیاده خواهی ایرلاین ها که به ازای هر ساعت نفر پرواز 30 تا 35 دلاری حداکثر با سود آن، بیش از 100 دلار در ایران می گیرند صنعت گردشگری کشور به سرانجام نمی رسد و باید برای این موارد نظم و نسق یافت.

رییس مجمع ملی تشکل های گردشگری در پایان سخنان خود با قدردانی از تلاش های علی اصغر شالبافیان در معاونت گردشگری و تبریک حضور محمدعلی بندپی در این معاونت گفت: افتخار بخش خصوصی گردشگری این است که بیش از سه سال با مدیریت قبلی گردشگری کشور همکاری کرده و در هیچ دوره‌ای بخش خصوصی گردشگری تا این اندازه با بخش ‌دولتی همسو و همدل نبود که امیدواریم با دکتر محسنی بندپی این تعامل استمرار داشته باشد.

سه ضلع دولت، مجلس و بخش خصوصی گردشگری ایران را پیش می برند

محسن فتحی، رئیس فراکسیون گردشگری مجلس نیز با تاکید بر اقدامات تاثیرگذار فراکسیون گردشگری مجلس در دوره قبل و در برنامه هفتم توسعه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه معاونان سابق و فعلی گردشگری کشور توسط بخش خصوصی اعلام کرد: براساس اقدامات فراکسیون گردشگری مجلس یازدهم بود که برای نخستین بار در احکام برنامه پنجساله توسعه صنعت گردشگری لحاظ شد.

او گفت: در مجلس دوازدهم به محض آغاز عضوگیری فراکسیون گردشگری، همان لحظه فراکسیون گردشگری مجلس تکمیل شد و دغدغه‌مندی نمایندگان در حوزه گردشگری به قدری زیاد بود که ظرف 15 ثانیه فهرست 35 عضو فراکسیون گردشگری تکمیل شد.

فتحی افزود: نخستین جلسه پس از شکل‌گیری فراکسیون گردشگری مجلس با مجمع ملی تشکل های گردشگری برگزار شده و امیدواریم جلسه ای که با حضور سه ضلع دولت، مجلس و بخش خصوصی گردشگری تشکیل شده است خروجی خوبی برای صنعت گردشگری ایران داشته باشد.

نگاه ویژه نمایندگان مجلس به گردشگری 

«محسن فتحی» رئیس فراکسیون گردشگری مجلس با تاکید بر اقدامات تاثیرگذار رئیس سابق فراکسیون سابق گردشگری در برنامه هفتم توسعه گفت: اقدامات فراکسیون گردشگری مجلس یازدهم درخصوص برنامه هفتم توسعه کشور را فراموش نخواهیم کرد چراکه برای نخستین بار گردشگری در احکام برنامه پنج‌ساله  لحاظ شد.

او گفت:در دوره قبل مجلس نزدیک به 50 فراکسیون داشت به همین خاطر با آغاز به کار مجلس دوازدهم و براساس آیین نامه کمیسیون‌های داخلی مجلس یازدهم ، قاعده جدیدی برای فراکسیون‌ها اعمال شد مبنی براینکه  فعالیت فراکسیون ها باید قاعده‌مند شود. از همین رو، هر کدام از نمایندگان مجلس حق عضویت در چهار فراکسیون را دارند و بیش از این تعداد قابلیت عضوگیری وجود ندارد و سقف عضویت نمایندگان نیز در یک فراکسیون 35 نفر است.

فتحی ادامه داد، با توجه به این آیین‌نامه‌ و تعداد محدودیت عضویت در هر فراکسیون، با برگزاری نخستین فراکسیون در مجلس دوازدهم که فراکسیون گردشگری بود در لحظه آغاز جلسه و ظرف 15 ثانیه اعضای فراکسیون گردشگری مجلس تکمیل شد که این امر نشان از دغدغه‌مندی نمایندگان درحوزه گردشگری دارد.  

به گفته رئیس فراکسیون گردشگری مجلس، ما بسیار خوشحال هستیم که بعد از تشکیل فراکسیون گردشگری در مجلس دوزادهم نخستین جلسه‌‌ گردشگری که  فراکسیون در آن حضور پیدا کرد جلسه هم‌اندیشی با تشکل‌های ملی گردشگری کشور است.

او تاکید کرد: جلسه با تشکل‌های ملی گردشگری بسیار پربار بود و امیدواریم در کنار سه ضلع بخش‌خصوصی، دولت و مجلس به خروجی قابل توجهی در حوزه گردشگری دست پیدا کنیم.

 

حرمت الله رفیعی: ایرلاین های خارجی با گرانفروشی روزانه هزاران دلار ارز از ایران خارج می‌کنند

ظرفیت‌ تشکل‌های گردشگری کشور نباید نادیده گرفته شود

«انوشیروان محسنی‌ بندپی» معاون گردشگری کشور نیز در بخش دیگری از این مراسم به برنامه جایگاه گردشگری در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و افزود: همانطور که رئیس سابق فراکسیون گردشگری مجلس اشاره کردند، مترقی‌ترین قوانین برنامه‌ای توسعه‌ای در حوزه گردشگری در برنامه هفتم توسعه لحاظ شده است.

او گفت: اگر به جزییات مواد 82 و 83 قانون برنامه هفتم توسعه نگاهی بیاندازید متوجه خواهید شد چه فرصت‌هایی در اختیار صنعت گردشگری قرار دارد که توانسته این ماده‌های قانونی را در خود جای بدهد.

محسنی بندپی با اشاره به اینکه صنعت گردشگری پدیده‌ای کاملا فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی است ادامه داد: یکی از موضوعاتی که بنده به‌عنوان برنامه کلان صنعت گردشگری تاکید دارم نقشه راه گردشگری ایران تا افق 1403 براساس اسناد مطالعات آمایش سرزمین است که هم‌اکنون یکی از مطالبات ما از استان‌ها اینست تا بنابر ظرفیت آمایش سرزمین، ظرفیت‌های استانی و شهرستانی خود را احصاء کنند تا بر اساس آن بتوانیم برنامه‌ عملیاتی خود را اجرا کنیم و این ظرفیت بسیار خوبی است که افراد متخصص در مجمع تشکل‌های ملی گردشگری که ظرفیت آن‌ها بیش از دولت است به ما کمک کنند و با ما همراه باشند.

او همچنین همراهی فراکسیون مجلس را در پیشبرد اهداف دولت بسیار تاثیرگذار دانست. به گفته معاون گردشگری کشور، ظرفیت مجلس در پیشبرد اهداف دولت بسیار مهم است چراکه اگر دولت بخواهد لایحه‌ای را به مجلس ببرد اینقدر این لایحه در کمیسیون‌های زیربنایی مجلس طول می‌کشد که ممکن است عمر دولت به آن لایحه قد ندهد. اما مجلس می‌تواند راه میانبر را با رعایت تمام ضوابط احصاء کند و من به این ظرفیت بسیار باور دارم و خوشبختانه فراکسیون گردشگری در مجلس دوازدهم بسیار قوی و کمک‌کننده است.

معاون گردشگری کشور گفت: این سه ضلع همراه می‌توانند در کنار هم مسیر روشنی در صنعت گردشگری کشور ایجاد کنند. دولت همواره از دور نگاه کرده است اما بخش‌ خصوصی دستشان روی آتش است و با پوست و استخوان مسائل و مشکلات را لمس می‌کنند و قطعا راهکار بهتری ارائه می‌دهند بنابراین باید کمک کنیم تا این سه ضلع دولت، مجلس و بخش‌خصوصی بتواند تشکلی را با حضور اعضای هر سه ضلع ایجاد کند تا هر چه سریعتر مشکلات را در صنعت گردشگری ایران مرتفع کرد.

 

انتهای پیام/