حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در مراسم تحلیف گروه ششم سردفتران جدیدالانتصاب، گفت: مراسم امروز، مرحله ششم تحلیف پذیرفتهشدگان سردفتری برگزار شده است، پیش از این در پنج مرحله قبل برای یک هزار و ۳۰ نفر که ۶۵۰ نفر از آنان را بانوان تشکیل میدادند، ابلاغ سردفتری صادر شده است.
وی با اعلام اینکه امروز نیز آیین تحلیف ۵۷۲ نفر از سردفترداران برگزار شده است، اظهار کرد: از این تعداد ۳۹۲ نفر خانم و ۱۸۰ نفر مرد هستند و در مجموع در این ۶ مرحله برای یک هزار و ۶۰۲ نفر ابلاغ سردفتری صادر شده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه با بیان اینکه این سازمان، در سالیان اخیر بر پایه فناوری و استفاده از سامانههای مختلف و الکترونیکی شدن فرآیندها حرکت کرده است، افزود: این مسئله سبب مبارزه با پدیده جعل و کلاهبرداری میشود.
بابایی عنوان کرد: سختگیریهای انجام گرفته برای برگزاری دوره کارآموزی در انتخاب سردفتران برای حصول اطمینان از رعایت امانتداری، درستگاری و صداقت از سوی آنان و جلب بیش از پیش اعتماد مردم به دفترخانهها است.
تاکنون برای ۳۱ هزار و ۸۷۶ فقره از اراضی و ساختمانهای فاقد سند، سند رسمی صادر شده است
وی همچنین به اقدامات انجام گرفته در توسعه سند رسمی و تبدیل اسناد عادی به اسناد رسمی توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اشاره کرد و گفت: در صدور اسناد موضوع قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی، در ۹ ماهه سال جاری نسبت به سال گذشته ۸۹ درصد رشد داشتیم و تاکنون برای ۳۱ هزار و ۸۷۶ سند رسمی صادر شده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: همچنین برای اراضی کشاورزی نیز ۲۵ هزار و ۲۰۵ فقره سند صادر شد و در این زمینه در ۹ ماهه سال جاری نسبت به سال گذشته ۸۹ درصد رشد داشتیم.
بابایی اظهار کرد: در مسیر اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول به سمتی حرکتی میکنیم که در چند سال آینده، اسناد عادی جایگاه خود را از دست میدهند و بر اساس آن، اسناد حدنگاری از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون صادر میشوند، تنظیم هر گونه سند عادی در محاکم و دستگاههای دولتی قابل پذیرش نیست.
وی تصریح کرد: اسناد عادی قبلی نیز با راهاندازی سامانه ماده ۱۰ ظرف دو سال بارگذاری می شوند و دو سال بعد از بارگذاری باید سند رسمی دریافت کنند.
سردفتران، امانتدار مردم هستند
سیدصادق سعادتیان معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز در این آیین گفت: سردفترداران امانتدار مردم و مأمور به رعایت حقوق دولت هستند.
وی افزود: امروز پس از ۶ ماه کارآموزی سردفتران ابلاغ خود را دریافت میکنند و انتظار میرود در خدمت به مردم رعایت امانتداری کامل را داشته باشند.
به دنبال بهرهمندی از جامعه حقوقی در حوزه قانونگذاری هستیم
محمد سرگزی رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم با بیان اینکه سردفتران بازوان مهمی برای صدور اسناد رسمی هستند، گفت: امروز باید از جامعه نخبگانی در حوزه حقوق بیش از همیشه در امر قانونگذاری استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: بنا داریم تا با بهرهمندی از جامعه نخبگانی در سازمان ثبت اسناد و سایر سازمانهای متولی در فرآیندهای قانونگذاری در کمیسیون قضایی و حقوقی، کمیته و یا کارگروهی را ایجاد کنیم تا تمام موضوعات حقوقی و قضایی به آن کمیته ارجاع شود.
انتهای پیام/