به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، غلامرضا نوری در نشست خبری امروز معاونان و مدیران وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه نقش رسانهها در گردش اطلاعات، شفاف سازی، آسیب شناسی و انعکاس افکار عمومی کم نظیر و با اهمیت است، اظهار داشت: در همه بخشها باید از حضور رسانهها استقبال شود و ما در وزارت جهاد کشاورزی اهمیت زیادی برای نقش رسانهها قائلیم، چراکه یکی از موضوعات مهم ما ترویج و اطلاع رسانی است و بنابراین از این ظرفیت رسانهها برای انتقال پیامهای فنی، دستاوردهای مراکز تحقیقاتی و ارائه گزارشها استفاده میکنیم و رسانه ها، به ویژه رسانه ملی در این زمینه بسیار خوب عمل کردهاند.
وزیر جهاد کشاورزی ارائه نقدها در رسانهها را زمینهای برای اتخاذ راهکارهای صحیحتر و دقیقتر خواند و افزود: نقدها و هشدارها بازتاب دیدگاههای مردم و افکار عمومی است و ارائه آنها به مدیران کشور کمک میکنند که راه درست را دقیقتر طی کنند.
نوری تصریح کرد: برنامه دولت چهاردهم؛ دولت وفاق ملی، با تاکیدات دکتر پزشکیان و بر اساس وعدههایی که ایشان به مردم دادهاند، شفاف بودن و صادق بودن با مردم و رسانه هاست. از همین رو ما نیز مکلفیم که با رسانهها همکاری کنیم و مسائل و موضوعات را شفاف و صادقانه با اهالی رسانه مطرح کنیم که به تبع، به عموم مردم منتقل میشود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه به دلایلی ارائه گزارش صد روزهای که در ادوار گذشته متعارف شده بود، این بار صد و بیست روزه شده، به بیان بخشهایی از فعالیتهای این وزارتخانه در سه ماه گذشته پرداخت و گفت: در این مدت کوتاه سعی شد که مشکلات و موانع شناسایی شده و راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بر اساس قوانین بالا دستی برنامه ریزی و اجرا شود.
وی افزود: از جمله موضوعاتی که میبایست در کوتاه مدت رفع شوند؛ پیگیری و پرداخت مطالبات کشاورزان بود که سریع برای آن برنامه ریزی شد و با کمک دیگر بخشهای دولت به شکل مناسبی انجام شد.
نوری از سر گیری ارائه تسهیلات در عرصه تجهیزات را یکی دیگر از عملکردهای وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: پرداخت تسهیلات در حوزه مکانیزاسیون که مدتی متوقف شده بود، دوباره برقرار شده و همچنین، حمایت از تولید به شکل پررنگتری صورت گرفته که قیمتگذاری حدود ۲۰ قلم محصولات کشاورزی در دو ماه از آن جمله است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما هم مسئول و متولی تولید در بخش غذا و کشاورزی هستیم و هم تنظیم بازار برعهده ماست، تصریح کرد: سعی ما ابتدا در مسیر حمایت از تولید داخلی است و در بخشهایی نیز که ناچار از وارداتیم دنبال شفافیت بیشتر، رفع انحصار و صرفه جویی در هزینهها هستیم.
نوری افزود: در این زمینه سامانههایی طراحی شده که تقویت خواهند شد تا شفاف سازی بیشتر و از بین بردن هرگونه انحراف و فساد و کاهش هزینههای ارزی بطور جدی دنبال شود.
ایران در تولید شکر خودکفا می شود
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد طبق برنامه ریزی ها، کشورمان تا پایان دولت چهاردهم از واردات شکر بی نیاز خواهد شد.
غلامرضا نوری قزلجه در نشست خبری وزارت، معاونان و مدیران جهاد کشاورزی با ارائه گزارشی از عملکرد ۱۲۰ روزه این وزارتخانه، خودکفایی در تولید برخی از محصولات وارداتی را برخی از اولویتهای جهادکشاورزی اعلام کرد و گفت: طبق برنامه ریزی ها، میتوانیم در برخی موارد از تکالیف برنامه هفتم توسعه پیشی گرفته و در تولید محصولاتی مانند شکر و میوههای گرمسیری از جمله موز خودکفا شویم.
وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال شوکتی، خبرنگار صدا و سیما درباره سطح تطابق برنامههای وزارت جهاد کشاورزی با اسناد بالادستی کشور، به ویژه برنامه هفتم توسعه اظهار داشت: برنامهای که در وزارت جهادکشاورزی تدوین و ارائه شده، برمبنای برنامه هفتم توسعه است و ما ان شاالله ریز به ریز تکالیف خود در برنامه هفتم را در صورت تامین بودجه اجرا خواهیم کرد.
نوری قزلجه افزود: طبیعی است که اجرای بسیاری از برنامهها و طرحها نیازمند تامین بودجه است، اما از آنجایی که در مواردی امکان تامین اعتبارات لازم برای کشور امکانپذیر نمیشود، ما مصمم هستیم که با افزایش بهره وری و تلاش بهینه، بدون انتظار برای تامین بودجه و با کمبود منابع مالی نیز کار را پیش ببریم.
وی تصریح کرد: با تکیه بر منابع تحقیقاتی و کمک کشاورزان در برخی از موارد میتوانیم فراتر از برنامه هفتم پیش برویم که یکی از آنها، تولید کامل شکر مورد نیاز کشور در داخل است و بنا داریم بر اساس امکانات و ظرفیت ها، تا پیش از پایان دولت چهاردهم در تولید شکر و برخی از میوههای گرمسیری به ویژه موز خودکفا شویم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: در عین حال در موضوعاتی مانند حوزههای آب و خاک نیازمند منابع مالی هستیم و امیدواریم این موارد در بودجههای سنواتی مورد توجه قرار گرفته و تعین تکلیف شود.
میوه های ایرانی شناسه دار می شوند
نوری درباره روند شناسه دار کردن محصولات صادراتی با دفاع از کیفیت برتر محصولات ایرانی تصریح کرد: محصولات تولیدی ما چه در بخش زراعت و چه در بخش باغی از محصولات بسیاری از کشورها مرغوبتر و سالمتر است؛ چراکه علاوه بر شرایط متنوع و مناسب اقلیمی، ما سموم و مواد شیمیایی کمتری استفاده میکنیم و محصولاتمان سالمتر است.
وی افزود: با وجود این، ما بر اساس قانون، مکلفیم که کیفیت محصولات را ارتقا دهیم و تلاش میکنیم که با همکاری بهره برداران، باغها و محصولات بیشتری را شناسه دار کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی مشخص کردن سموم استاندارد برای بخش کشاورزی را یکی از اقدامات این وزارتخانه در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی خواند و گفت: در قدم نخست ۳۰ قلم سم را مشخص کردهایم و در کنار آن، تلاش میکنیم که از ورود سموم و مواد شیمیایی قاچاق و غیر استاندارد جلوگیری کنیم.
تولید غذا نمی تواند منتظر برق بماند
نوری قرلجه در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به این موضوع که قطع برق تا ۳۰ درصد تولیدات کشاورزی را کاهش داده است، گفت: تردیدی نیست که قطع برق و افت انرژی بر تولیدات کشاورزی اثر میگذارد، اما نمیتوانم رقم ۳۰ درصدی کاهش تولید به دلیل قطعیهای اخیر را تائید کنم.
وی با بیان اینکه در نوسانات اخیر، تغییرات چشمگیری در روند تامین مواد غذایی مردم ایجاد نشد، افزود: در حال حاضر ناترازی برق یک واقعیت است، اما باید توجه داشته باشیم که امنیت غذایی هم واقعیت مهمی است و بخش کشاورزی نمیتواند تعطیل شود. چراکه در کشاورزی، جبران قطع برق را نمیتوان به فصل آینده یا ماه آینده موکول کرد و داشت و برداشت باید در زمان خاص خود انجام شود.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: از همین رو با وزارت نیرو هماهنگیهایی صورت گرفته تا افت یا قطع برق در بخش کشاورزی به حداقل ممکن برسد.