شناسهٔ خبر: 70437781 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

وزیر جهاد در نشست خبری:

ثبات در بازار کالاهای اساسی| در هر شرایط از معیشت مردم حمایت می کنیم

وزیر جهادکشاورزی بیان کرد: حوزه محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی در ماههای اخیر از یک ثبات نسبی برخوردار بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش بازار، غلامرضا نوری قزلجه روز سه شنبه در نخستین نشست‌ خبری خود که در سالن توسعه وزارت جهادکشاورزی برگزار شد، درباره تخصیص ارز به کالاهای اساسی در سال آینده افزود: ارز ترجیحی تامین شده در بودجه سالانه برای کالاهای اساسی چون در دارو تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی تعلق خواهد گرفت.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در بودجه سال آینده نسبت به سال ۱۴۰۳ حدود ۳ میلیارد دلار کاهش داریم که به طور طبیعی روی محصولات اساسی تاثیرگذار خواهدبود اما ما این را فرصتی برای حمایت از تولید داخلی می دانیم.

وی تصریح کرد: بودجه سال آینده با وجود اینکه محدودیتی برای ما ایجاد می کند در عین حال گشایشی برای حمایت از تولید داخل نیز خواهد بود.

نوری قزلجه گفت: هرگونه تغییر سیاست در این حوزه برای حمایت از تولید داخلی یا صرفه جویی‌های ارزی که قرار است، اتفاق بیفتد سفره مردم و دهک‌های پایین جامعه برنامه ریزی لحاظ می‌شود تا مشکلی برای سفره و معیشت مردم پیش نیاید.

برنامه دولت برای به صفر رساندن واردات شکر

وزیر جهاد کشاورزی یکی از رویکردهای این وزارتخانه را اجرای دقیق برنامه هفتم پیشرفت در حوزه کشاورزی برشمرد و گفت: بنا داریم در دولت چهاردهم واردات شکر را در انتهای دولت به صفر برسانیم.

وی یکی دیگر از برنامه های این وزارتخانه را تولید میوه‌های گرمسیری و بویژه موز دانست که حجم زیادی از واردات را به خود اختصاص داده است و در این باره توضیح داد: برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است تا واردات این بخش نیز با افزایش تولید داخلی به صفر نزدیک شود.

وزیر جهادکشاورزی یکی از محورهای اصلی برنامه هفتم را حوزه آب و خاک دانست و تاکید کرد که توجه به این بخش نیازمند تامین منابع مالی مورد نیاز طبق برنامه هفتم است.

شناسه دار کردن محصولات کشاورزی در دستور کار است

نوری قزلجه با تاکید بر اینکه محصولات کشاورزی تولیدی ایران از بسیاری نقاط جهان سالم تر است، افزود: از نظر مصرف سموم و کودهای کشاورزی تولیدات کشاورزی باید استانداردسازی صورت گیرد و ملزم به شناسه دار کردن مزارع و محصولات کشاورزی هستیم که با همکاری بهره برداران انجام خواهد شد.

وی با یادآوری وجود ناترازی در بخش انرژی اظهار داشت: از آنجا که قطع انرژی در بخش کشاورزی قابل جبران نیست، این بخش در آخرین اولویت اعمال برنامه های قطعی قرار گرفته است؛ از این رو در ماههای آتی که مصرف برق در حوزه کشاورزی بیشتر می شود، هماهنگی های لازم با وزارت نفت و نیرو انجام شده تا قطعی برق و گاز در بخش کشاورزی به حداقل برسد.

وی همچنین با ارایه گزارشی از عملکرد ۱۲۰ روزه دولت چهاردهم در بخش کشاورزی و امنیت غذایی اظهار داشت: در ابتدای دولت با هماهنگی صورت گرفته با بخش های دیگر، مطالبات کشاورزان از جمله گندمکاران و کلزاکاران تسویه شد.