با این حال، نباید تصور کرد که شیوع شپش در مدارس ناشی از اتفاق خاصی است؛ بلکه این مشکل معمولاً به دلیل مسائل بهداشتی و عدم رعایت بهداشت فردی گسترش مییابد.
رئیس گروه بیماریهای منتقله از آب و غذا وزارت بهداشت با اشاره به اینکه شیوع پدیکولوز محدود به یک ماه خاص نمیشود، بیان کرد که هر سال حدود ۶۰۰ هزار نفر با این مشکل مواجه میشوند و این مشکل در فصلهای مختلف سال، به ویژه پس از شروع مدارس، بیشتر میشود.
این متخصص انگلشناسی تاکید کرد که شیوع شپش در مدارس به علت ارتباط مستقیم دانشآموزان با یکدیگر رخ میدهد و نگرانکننده نیست، بلکه بیشتر به مسائل بهداشتی و رعایت نکردن اصول فردی مربوط است. از نظر او، شپش از طریق تماس مستقیم و استفاده مشترک از وسایل شخصی مانند شانه، کلاه و حوله منتقل میشود.
زینلی همچنین در مورد علائم شپش، از جمله خارش شدید سر و بروز ضایعات اشاره کرد و گفت که درمان این مشکل معمولاً با استفاده از شامپو و لوسیونهای مخصوص صورت میگیرد. او شامپو «پرمترین ۱ درصد» و لوسیون «دایمیتیکون ۴ درصد» را برای درمان توصیه کرده و افزود که رعایت بهداشت فردی و استفاده از وسایل شخصی ضروری است.
او همچنین توضیح داد که فقر بهداشتی نقش زیادی در شیوع شپش دارد و افراد باید با رعایت نکات بهداشتی، مثل شستوشوی مرتب لباس و استفاده از وسایل شخصی، از انتقال این بیماری جلوگیری کنند.
به گزارش ایسنا،زینلی همچنین بر اهمیت آموزش خانوادهها و معلمان شدر ناسایی و درمان شپش تاکید کرد و گفت که در صورت ابتلا، باید فرد آلوده از دیگران جدا شده و درمان فوری آغاز شود.
∎