شناسهٔ خبر: 70426184 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

ضرورت ایجاد هسته‌های پژوهشی هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور به ویژگی‌های منحصر به فرد دانشگاه الزهرا اشاره کرد و آن را مرکزی مناسب برای شکل‌گیری هسته‌های قوی پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی دانست.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، حسین افشین در آیین گرامیداشت هفته پژوهش و ولادت حضرت زهرا (س) که در محل دانشگاه الزهرا برگزار شد، ضمن تاکید بر اهمیت نقش زنان در عرصه‌های علمی، پژوهشی و نوآوری، اظهار داشت: در دنیای مادی، همه‌چیز از زن آغاز می‌شود؛ حتی آفرینش و زندگی با حضور زنان کامل می‌شود و در هر زمینه‌ای که زنان حضور داشتند، آن کار با دقت و کیفیت بیشتری انجام شده است.

افشین افزود: زنان ایرانی نه‌تنها تاریخ‌ساز بوده‌اند بلکه آینده‌ساز نیز خواهند بود و در تمامی عرصه‌ها به‌ویژه در حوزه‌های علمی و فناوری نقش‌آفرینی خواهند کرد.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با تأکید بر جایگاه ویژه دانشگاه الزهرا به عنوان یک مرکز علمی برجسته، از اهمیت پرورش استعدادهای علمی و نوآوری در این نهاد اشاره کرد و خواستار افزایش حضور زنان در حوزه‌های پژوهشی و دانش‌بنیان‌ شد تا بتوانند آینده کشور را بسازند.

افشین همچنین در این مراسم، از حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از تأسیس مرکز نوآوری در حوزه طراحی پوشاک دانشگاه الزهرا خبر داد .

هوش مصنوعی، کلید توسعه فناوری‌های نوین در کشور

افشین، بر ضرورت پیشبرد هسته‌های پژوهشی علوم و فناوری‌های نوظهور تأکید کرد و با اشاره به تحولات سریع در عرصه‌های علمی، اعلام کرد: دانشگاه‌ها باید در کانون توجه این تغییرات قرار گیرند؛ هوش مصنوعی به‌عنوان یکی از فناوری‌های پیشرفته، به‌طور گسترده در تمام حوزه‌ها تأثیرگذار است و به همین دلیل، ایجاد هسته‌های پژوهشی در این زمینه می‌تواند به توسعه سریع‌تر فناوری‌ها و نوآوری‌ها در کشور کمک کند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، در سخنان خود از ویژگی‌های منحصر به فرد دانشگاه الزهرا یاد کرد و اظهار داشت: وجود رشته‌های متعدد و دایره وسیعی از علوم در این دانشگاه، فرصتی مناسب برای شکل‌گیری یک هسته قوی پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی را فراهم می‌آورد.

معاون علمی رئیس‌جمهوری از دانشجویان دانشگاه الزهرا خواست که با استفاده از ظرفیت‌های علمی و تحقیقاتی خود، این هسته پژوهشی را شکل دهند و افزود: در این مسیر، معاونت علمی ریاست‌جمهوری آماده است تا از پروژه‌های نوآورانه دانشجویان حمایت کند.

ظرفیت‌های قانونی برای حمایت از پژوهش‌های دانشگاهی

در ادامه، معاون علمی رئیس‌جمهور به تشریح برخی قوانین حمایتی که می‌توانند به توسعه زیرساخت‌های پژوهشی و فناوری دانشگاه‌ها کمک کنند، پرداخت.

وی به «ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید» اشاره کرد و از آنها به‌عنوان ابزارهایی مؤثر برای حمایت از تحقیق و توسعه دانشگاه‌ها نام برد.

وی در خصوص ماده ۱۳ قانون جهش تولید توضیح داد: این ماده به دانشگاه‌ها و اساتید اجازه می‌دهد تا در قراردادهای تحقیق و توسعه با صنعت، از اعتبار مالیاتی بهره‌برداری کنند. این اعتبار مالیاتی می‌تواند تا سقف ۲.۵ میلیارد تومان برای پروژه‌های تحقیقاتی در نظر گرفته شود.

افشین به «ماده ۱۱ بند ت قانون جهش تولید» اشاره کرد و گفت: این بند به دانشگاه‌ها اجازه می‌دهد تا از سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی برای توسعه پروژه‌های علمی و پژوهشی خود بهره‌مند شوند.

افشین همچنین با اشاره به «ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم توسعه» تصریح کرد: ظرفیت بزرگی در خصوص وقف برای دانشگاه‌ها فراهم کرده است. طبق این ماده، دانشگاه‌ها می‌توانند از خیرین برای تأمین منابع مالی استفاده کنند. به شرطی که خیرین ۰ تا ۱۰۰ یک مکان را بسازند، می‌توانند از اعتبار مالیاتی آن بهره‌برداری کنند.

رییس بنیاد ملی نخبگان، بر اهمیت ایجاد زیرساخت‌های علمی و پژوهشی مناسب تأکید کرد و گفت: اگر دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور نتوانند زیرساخت‌های مورد نیاز را توسعه دهند، قادر نخواهیم بود که همگام با دنیا پیش برویم؛ در شرایط کنونی، سرعت پیشرفت علمی در دنیا بسیار بالاست و کشورهایی که نتوانند به‌سرعت به این تحولات واکنش نشان دهند، ممکن است از قافله علم و فناوری عقب بمانند.

افشین در پایان سخنان خود، خطاب به دانشجویان حاضر در دانشگاه الزهرا گفت:ما به شما اعتماد داریم و میدانیم که آینده و فردای کشور را با شجاعت، فکر و اراده‌تان خواهید ساخت. اگرچه این مسیر پرپیچ و خم است، اما از شما می‌خواهیم بدون خستگی ادامه دهید و با قدرت پیش بروید؛ چرا که ما همواره در این مسیر از شما حمایت خواهیم کرد.