شناسهٔ خبر: 70422266 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سرپرست اداره‌کل محیط زیست قم:‌

حفاظت از محیط زیست قم به صورت جدی پیگیری خواهد شد

قم - ایرنا - سرپرست اداره‌کل محیط زیست قم گفت: در اجرای طرح‌های عمرانی ،صنعتی و.. در این استان اگر ذره‌ای از قوانین محیط زیستی از قلم بیفتد با همکاری مراجع قضایی از آن دفاع خواهیم کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سیده مریم محمدی روز دوشنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل محیط زیست قم افزود: با همراهی همه بخش‌ها و توجه به سیاست‌ها و برنامه‌های کلان کشور، در زمان مسئولیت خود اجازه آسیب وارد شدن به محیط زیست استان را نخواهم داد.

وی اظهار داشت: ما به عنوان دستگاهی که ضابط قضایی است با استفاده از نظر متخصصان و کارشناسان تمام تلاش خود را برای حفاظت از محیط زیست استان قم  به کار خواهیم گرفت و در این زمینه هیچ گونه کوتاهی صورت نمی‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه به عنوان نخستین مدیرکل زن تمام تلاش خود را به کار خواهم گرفت که نماینده خوبی برای جامعه زنان استان باشم، ادامه داد: حفاظت از محیط زیست نیازمند مشارکت همه اقشار مردم است و ما در قم از ظرفیت تشکل‌های مردم نهاد در این رابطه به خوبی استفاده خواهیم کرد.

سند ۱۴۳ هزار هکتار از تالاب‌های قم صادر شد 

مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست قم در این آیین گفت:‌ با تلاش صورت گرفته سند ۱۴۳ هزار هکتار از تالاب‌های قم که حدود ۱۳ درصد مساحت استان است صادر شد و در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت.

محمد حسین بازگیر بیان کرد: قم عرصه‌های ارزشمند طبیعی بسیاری همچون تالاب‌های زیبا و مهمی دارد که برخی از آن‌ها توقفگاه پرندگان مهاجر است، همچنین این استان دارای مناطق حفاظت شده و انواع گونه‌های جانوری است که لازم است به بهترین نحو از آن‌ها حفاظت شود.

استان قم دارای ۶ تالاب فصلی و دائمی شامل «حوض سلطان»، «مره»، «بهشت معصومه»، «کوه نمک»، «غدیر» و «دریاچه نمک» است که در مجموع با وسعت حدود ۱۰۰ هزار هکتار، حدود ۱۰ درصد از وسعت جغرافیایی استان را تشکیل داده و بر همین اساس یکی از تالابی‌ترین استان های کشور و دارای ظرفیت های عظیم زیست محیطی است.

این تالاب ها با توجه به شرایط ویژه اکولوژیکی و زمین شناختی و قرار گرفتن در مسیر مهاجرت پرندگان، دارای گونه های غنی گیاهی و جانوری است.

منطقه حفاظت شده پلنگ دره با وسعتی بالغ بر ۳۱ هزار هکتار در جنوب غربی و ۵۰ کیلومتری شهر قم واقع شده است.
این منطقه از زیستگاه‌های انواع وحوش از جمله پلنگ بوده و نام و شهرت خود را از این حیوان گرفته است، به همین جهت از دیرباز مورد توجه شکارچیان بوده است. هم اکنون ۲۱ گونه پستاندار ، ۵۲ گونه پرنده، ۱۳ گونه خزنده و دو گونه دوزیست در این منطقه گزارش شده؛ خرگوش، شغال، گرگ، روباه، گراز، پلنگ، گربه وحشی، خارپشت، خفاش بال بلند و کفتار از جمله پستانداران این منطقه می باشد.

پلنگ دره از سال ۱۳۷۵ به عنوان منطقه شکار ممنوع و در سال ۱۳۸۸ در لیست مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: طی‌ سال‌های اخیر به دلیل اجرای طرح‌های توسعه‌ای همچون گسترش واحدهای صنعتی، محیط زیست استان قم با تهدیدهایی مواجه شده‌است که باید برای جلوگیری از بروز مشکلات در این بخش، ملاحظات زیست محیطی همچون بحث مدیریت پسماند و کنترل سطح آلایندگی واحدها به دقت مورد توجه باشد.

گفتنی است در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات محمد حسین بازگیر ، «سیده مریم محمدی» به عنوان سرپرست اداره‌کل محیط زیست استان قم معرفی شد.

برچسب‌ها: