به گزارش ایلنا از رویترز، انتشار آمارهای کمتر از حد انتظار درباره تورم آمریکا و بهدنبال آن افزایش امیدها به عقبنشینی بانک مرکزی ایالات متحده از سیاستهای سختگیرانه درباره نرخ تورم، قیمت نفت را در معاملههای روز دوشنبه (سوم دی) افزایش داد، در حالی که چشمانداز مازاد عرضه نفت در سال آینده میلادی (۲۰۲۵) بازارهای جهانی را تحت تأثیر قرار داد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در معاملههای روز دوشنبه تا ساعت ۴ و ۲۱ دقیقه به وقت گرینویچ با ۳۶ سنت یا ۰.۵ درصد افزایش به ۷۳ دلار و ۳۰ سنت برای هر بشکه رسید.
نفت خام دابلیوتیآی آمریکا با ۳۹ سنت یا ۰.۶ درصد افزایش، ۶۹ دلار و ۸۵ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
تونی سایکامور، تحلیلگر بازارها در مؤسسه آیجی (IG) در این باره گفت: داراییهای ریسکی ازجمله اوراق بهادار آمریکا و نفت خام، هفته را با وضع محکمتری آغاز کردهاند.
وی افزود: فکر میکنم تصویب قانونی در سنای ایالات متحده آمریکا برای پایان دادن به تعطیلی کوتاهمدت در پایان هفته به این تحولات کمک کرده است.
هر دو شاخص نفتی در هفته گذشته بهدلیل نگرانیها درباره رشد اقتصاد جهانی و تقاضای نفت پس از هشدار بانک مرکزی آمریکا نسبت به کاهش بیشتر سیاستهای پولی، بیش از ۲ درصد کاهش یافتند.
چشمانداز شرکت دولتی پالایش نفت سینوپک چین درباره زمان به اوج رسیدن مصرف نفت این کشور آسیایی در سال ۲۰۲۷ میلادی هم بر قیمتها تأثیر گذاشته است.
کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده (CFTC) روز جمعه (۳۰ آذر) اعلام کرد که مدیران ریسک در بازار سرمایه، انتظار برای رشد قیمت معاملههای آتی نفت خام آمریکا و قراردادهای اختیار خرید (انتظار برای رشد قیمتها) را در هفته منتهی به ۱۷ دسامبر افزایش دادند.
نگرانیها درباره عرضه نفت به اروپا با خط لوله دروژبا برطرف شد، این خط لوله که نفت روسیه و قزاقستان را به مجارستان، اسلواکی، جمهوری چک و آلمان انتقال میدهد، پس از توقف در روز پنجشنبه (۲۹ آذر) بهدلیل وقوع مشکلات فنی در یک ایستگاه انتقال در روسیه، فعالیتش ازسرگرفته شد.
به گزارش خبرگزاری دولتی بلاروس (بلتا)، ارسال محمولهها با خط لوله دروژبا از روز شنبه (یکم دی) ازسر گرفته شد.
پیتر سیجارتو، وزیر امور خارجه مجارستان دیروز (یکشنبه، دوم دی) گفت: عرضه نفت به این کشور از سر گرفته شد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه از اتحادیه اروپا خواست واردات نفت و گاز آمریکا را افزایش دهد در غیر این صورت اعضای اتحادیه با تعرفههای گمرکی بر صادرات روبهرو خواهند شد.