شناسهٔ خبر: 70416768 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

جدی‌ترین سانحه در جنگ پنهان خاورمیانه

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل: حضور ناو هواپیمابر «هری ترومن» در خاورمیانه همزمان با تشدید حملات حوثی‌ها در دریای سرخ، تنش‌ها را افزایش داده و حادثه هدف قرار گرفتن یک جنگنده آمریکایی توسط آتش خودی، نگرانی‌ها درباره هماهنگی عملیات نظامی آمریکا را بیشتر کرده است.
فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) در تاریخ ۱۵ دسامبر (۲۵ آذر) اعلام کرد که ناو هواپیمابر «هری ترومن» و گروه ضربت همراه آن شامل چندین رزم‌ناو دیگر، وارد منطقه خاورمیانه شدند، اما مشخص نکرد که ماموریت آن‌ها قرار است در دریای سرخ باشد.
حال آنکه کریدور دریای سرخ با وجود گشت‌زنی ائتلاف‌های نظامی جداگانه به رهبری آمریکا و اروپا در این منطقه، کماکان به دلیل حملات مداوم گروه انصارالله (حوثی‌ها) علیه کشتی‌های عبوری، همچنان ناامن است.
آمریکا در یک هفته‌ای که از زمان بازگشت ناوهواپیمابر ترومن به خاورمیانه می‌گذرد، حملات هوایی خود برای هدف قرار دادن مواضع حوثی‌ها در خاک یمن و همچنین مقابله با موشک‌های پرتابی این گروه  به سمت دریای سرخ و مناطق اطراف آن، افزایش داده است.
با این حال، صرف حضور یک گروه کشتی ضربت آمریکایی ممکن است خودش جرقه حملات جدیدی از سوی شورشیان را بزند، مانند آنچه ناو هواپیمابر «آیزنهاور» در اوایل سال جاری میلادی تجربه کرد، به طوری که نیروی دریایی آمریکا آن را شدیدترین نبرد خود از زمان جنگ دوم جهانی توصیف کرد.
ارتش ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که دو خلبان نیروی دریایی این کشور  بر اثر برخورد «آتش نیروهای خودی» بر فراز دریای سرخ دچار سانحه شدند. این جدی‌ترین سانحه برای نیروهای آمریکایی در بیش از یک سال عملیات علیه حوثی‌های یمن است.
هر دو خلبان پس از ایجکت کردن از هواپیمای سانحه‌دیده خود، جان سالم به در بردند و تنها یکی از آن‌ها دچار جراحات جزئی شد.
ارتش ایالات متحده در آن زمان مشغول انجام حملات هوایی علیه حوثی‌ها بود، اگرچه که سنتکام در مورد مأموریت خود توضیح بیشتری ارائه نداد.
فرماندهی مرکزی گزارش داد که هواپیمای نظامی سرنگون شده یک فروند جت جنگنده «مک‌دانل داگلاس اف/ای-۱۸ هورنت - F/A-18» بود که تازه از ناو هواپیمابر «هری ترومن» بلند شده است.
ستنکام در بیانیه‌ای اعلام کرد که یکی از رزم‌ناوهای گروه ضربت ناو ترومن که به موشک‌های هدایت شونده مجهز بود، به اشتباه به این جنگنده دو سرنشینه شلیک کرد که به هدف اصابت کرد.
هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث شده که «رزم‌ناو گتیسبورگ» یک جنگنده «اف/ای-۱۸» را با هواپیما یا موشک دشمن اشتباه بگیرد، به‌ویژه اینکه تماما کشتی‌های یک گروه ضربت از طریق رادار و سامانه‌‌های رادیویی به هم متصل هستند.

 

برچسب‌ها: