شناسهٔ خبر: 70411943 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

حملات آمریکا علیه حوثی‌ها

ارتش ایالات متحده ساعاتی پس از آنکه از حملات هوایی علیه مواضع حوثی‌های یمن خبر داد، اعلام کرد در جریان این عملیات یکی از جنگنده‌هایش احتمالا با آتش خودی سرنگون شد اما دو خلبان آن نجات یافتند.

صاحب‌خبر -

ارتش ایالات متحده ساعاتی پس از آنکه از حملات هوایی علیه مواضع حوثی‌های یمن خبر داد، اعلام کرد در جریان این عملیات یکی از جنگنده‌هایش احتمالا با آتش خودی سرنگون شد اما دو خلبان آن نجات یافتند.

 

فرماندهی مرکزی ایالات متحده صبح روز گذشته اعلام کرد شب گذشته یکی از جنگنده‌هایش بر فراز دریای سرخ ظاهرا در اثر آتش خودی سرنگون شد و هردو خلبان به بیرون پرتاب شدند و سپس با جراحات جزئی نجات یافتند. به گفته سنتکام، جنگنده اف/ای-۱۸ هورنت از ناو هواپیمابر هری ترومن پرواز کرده بود و به اشتباه هدف موشک شلیک‌شده از یک کشتی همراه ناوگروه قرار گرفت. ارتش آمریکا همچنین گفت تحقیقات کامل دراین‌باره آغاز شده است. هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث شده «رزم‌ناو گتیسبورگ» یک جنگنده «اف/ای-۱۸» را با هواپیما یا موشک دشمن اشتباه بگیرد، به‌ویژه اینکه تماما کشتی‌های یک گروه ضربت از طریق رادار و سامانه‌‌های رادیویی به هم متصل هستند.

 

ساعاتی پیش از این خبر سنتکام اعلام کرده بود مواضع حوثی‌ها را در صنعا هدف قرار داده است. بنابر اعلام فرماندهی مرکزی ایالات متحده، در این حملات یک انبار ذخیره موشک و یک مرکز فرماندهی حوثی‌ها را در صنعا هدف قرار داده است.

 

سنتکام هدف از این حملات را مختل‌کردن و فروکاستن عملیات حوثی‌ها علیه کشتی‌های نظامی آمریکا و کشتی‌های تجاری در آب‌های منطقه اعلام کرد. ساعتی پیش از آن، رسانه‌ها از شنیده‌شدن صدای انفجار در صنعا خبر داده بودند.

 

به گفته سنتکام، در جریان این عملیات چند پهپاد و یک موشک کروز ضدکشتی حوثی‌ها نیز بر فراز دریای سرخ سرنگون شدند. حوثی‌ها در یک سال گذشته با شعار حمایت از فلسطینیان غزه، بارها به کشتی‌های عبوری از آب‌های منطقه حمله کرده و بامداد شنبه نیز با یک موشک کروز تل‌آویو را هدف قرار دادند. پیش از آن، اسرائیل حملات گسترده‌ای علیه بنادر و زیرساخت‌های انرژی در بخش‌های تحت کنترل حوثی‌ها در یمن انجام داد. حملات اسرائیل پس از آن انجام شد که حوثی‌ها موشک‌هایی را به سمت اسرائیل پرتاب کردند.

 

فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) اخیرا اعلام کرد ناو هواپیمابر «هری ترومن» و گروه ضربت همراه آن شامل چندین رزم‌ناو دیگر، وارد منطقه خاورمیانه شدند، اما مشخص نکرد که مأموریت آنها قرار است در دریای سرخ باشد. حال آنکه کریدور دریای سرخ با وجود گشت‌زنی ائتلاف‌های نظامی جداگانه به رهبری آمریکا و اروپا در این منطقه، کماکان به دلیل حملات مداوم گروه انصارالله (حوثی‌ها) علیه کشتی‌های عبوری، همچنان ناامن است.

 

آمریکا در یک هفته‌ای که از زمان بازگشت ناو هواپیمابر ترومن به خاورمیانه می‌گذرد، حملات هوایی خود برای هدف قراردادن مواضع حوثی‌ها در خاک یمن و همچنین مقابله با موشک‌های پرتابی این گروه به سمت دریای سرخ و مناطق اطراف آن، افزایش داده است.

 

با‌این‌حال، صرف حضور یک گروه کشتی ضربت آمریکایی ممکن است خودش جرقه حملات جدیدی از سوی حوثی‌ها را بزند. مانند آنچه ناو هواپیمابر «آیزنهاور» در اوایل سال جاری میلادی تجربه کرد، به طوری که نیروی دریایی آمریکا آن را شدیدترین نبرد خود از زمان جنگ دوم جهانی توصیف کرد.